NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, July 28, 2013

TT Ganti V-Belt

Simptom V-Belt nak kena tukau....start enjin pagi boleh dengar bunyi rattling + mileaage dah lebih setiap cycle 40K.Terima kasih kepada Bro K.E yang tolong set kan appointment dengan bro anuar, mekanik dekat Kg. Lapan...hehe workshop bukak cuma hari Ahad sahaja...yang join sekali geng jasin, Ustaz25


Exora aku masuk dulu...


V-Belt lama...dah crack


Ganti V-Belt baru...ingatkan tensioner pun nak kena ganti tapi tak perlu, bro anuar dah check, barang elok lagi...bila mileage dah jejak 160K baru ganti tensioner


Sekejap jer ganti benda ni...tak sampai 1/2 jam...Exora Ustaz plak masuk


V-Belt ustaz crack lagi teruk...


Harga V-Belt RM58 + Labour Cost RM7 sahaja...murah kan?

No comments:

Post a Comment