NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, December 10, 2016

Replace Rear Signal

Biasa lerr bila parking kat tempat motor yang sempit..lepas tu ada plak orang jalan menyelit mesti terlanggau punyer...side mirror kalau terkelepet tu biasa...tapi ni rear signal sampai terkulai...haha panas hati aku


Order yang original jugak walaupun mahal sket sebab nak maintain ciri-ciri orginal Ninja ni...hehe nasib baik abang botak kedai motor teras jernang tolong carikan spare part dan pasang sekali


Monday, November 28, 2016

GPS ONLINE Upgrade Service For Bro Mad Thorik

Bro Thorik mintak untuk upgrade GPS Lokatoo A903 dia dengan Garmin dan Papago X8.5So aku dah sediakan Private Link untuk dia download dan self installed. Semoga success bro! Anda adalah pengunjung ke-34 yang subscribe ONLINE service J



Maklumbalas dari Bro Thorik J
 
 

Tuesday, September 6, 2016

Gear Fit2 GPS Sports Band

Sometimes you have to reward yourself....hehe rasa tak lengkap pulak tahun ni kalau tak beli gadget...kebiasaan tiap-tiap tahun memang upgrade smart phone dari Samsung Galaxy 2 sampai lah ke Galaxy S6 edge...tahun ni plak tetiba tak teruja nak upgrade ke Galaxy S7 edge...mungkin sebab dari luaran takde beza sangat..hehe sebenarnya bajet tu dah allocate ke SSPN..mana tau ada rezeki cabutan bertuah..

So ntah macam mana tetiba terminat tanpa sengaja pada gadget fitness...pengaruh rakan sebaya yang dah pakai...banyak pilihan berlambak jual kat online..tapi bila beli mesti lah nak pastikan diri puas hati...malas nak pikir memang dalam kepala nak sambau Gear Fit2...hehe best jugak bila kita boleh measure calorie burn, step count, heart rate...lagi best memang ada jugak function smart watch

Harga RM699 sambau kat Samsung Alamanda siap dapat free tshirt..bukan Samsung bagi tapi Alamanda yang bagi

senang jer nak charge..


Memang bergaya...confirm puas hati

Tuesday, August 16, 2016

GPS ONLINE Upgrade Service For Bro Rafi Isa

Bro Rafi mintak untuk upgrade GPS Lokatoo A1000i dia dengan Garmin dan Papago X8.5So aku dah sediakan Private Link untuk dia download dan self installed. Semoga success bro! Anda adalah pengunjung ke-33 yang subscribe ONLINE service J


Thursday, July 14, 2016

PROTON PRODUCT IMPROVEMENT INITIATIVE: REPLACE PIPE ASSY MAIN FOR EXORA

Mula-mula dapat maklumat ni dari group WhatsApp


So akhirnya confirm bila pengguna Exora dan Inspira diminta untuk membuat semakan melalui pautan http://www.carinquiry.proton.com/malaysia

Surat rasmi dari Proton pun sampai untuk replacement part...


Walk in kat Bunga Raya SC Malim masa balik raya




Selesai...Alhamdulillah


Thursday, February 25, 2016

Replaced Battery Galaxy Gear

2-3 minggu sebelum ni dah terasa lain macam bila dah charging penuh, esok nak pakai bila on terus kantoi battery low bila on...dan akhirnya bila Isnin lepas langsung dah tak boleh on...terus cargas pergi hantar kat Samsung Service Centre Low Yat..

Petang tadi dapat sms dah boleh collect


Harga battery RM140 + RM8.40 untuk GST, warranty satu bulan


Sunday, February 7, 2016

GPS ONLINE Upgrade Service For Md Zakaria Zack

Md Zakaria Zack bercadang untuk re-install GPS pada Double Din dia dengan Papago X8.5 HD

So aku dah sediakan Private Link untuk dia download dan self installed. Semoga success bro! Anda adalah pengunjung ke-32 yang subscribe ONLINE service J

Friday, January 29, 2016

Repair Frame - YONEX NANORAY 800

Reket ni lah yang paling banyak berlaga masa main memang tunggu masa jer nak patah..ingatkan kalau nak patah pun sebab berlaga dengan reket partner tapi masa tengah warm up shuttle cock kena tepat kat frame terus crack


Jangan buang reket ni...InsyaAllah boleh diselamatkan..dulu pernah buat kat Hock Eng untuk Arcsaber FB, tapi kali ni try buat kat Nikman Sports pulak, boleh compare furnishing mana yang lebih elok


Repair frame mengambil masa lebih kurang sebulan, hantar 19/12/2015 dapat semula 20/01/2016. Kos repair RM55


dan hasilnya memang puas hati..siap sembur lagi kat frame tu, hasil kerja yang terbaik