NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, July 3, 2011

M3GPS PAPAGO! ONE (powered by PAPAGO! X8) For GPS Lokatoo

Aku suka tagline Papago X8...

"As technology progresses, so does the Navigation Software improves with it. The latest PAPAGO! X8 boasts new features and functions with a new fresh look to suit it. Features include Topography, Improved routing engines, travel guides and many more!"

Sebelum gi layanz Transformers 3D, sempat ler menggodek dengan pantaz masukkan Papago X8 ni kat dalam Lokatoo

Masukkan icon kat launchpad
Photobucket

1st time install terus success..boleh launch :D
Photobucket

Destination Menu
Photobucket

Dah boleh navigate
Photobucket

Dapatlah test Papago X8 ni masa pi MidValley pagi tadi kat Lokatoo Win Ce 6.0, SiRFAtlas IV, memang banyak improvement terutamanya pada recommended route dan recalculation routing, memang cepat compare to Papago X6 dan X7.

Test jugak software ni pada version lokatoo A1000 Atlas 3 Win Ce 5.0, Alhamdulillah boleh run jugak :D

Cuma satu jer nak ingatkan, version software ni tak boleh guna MFM maps yang biasa kita download tu, ada maps special untuk software ni, kalau masukkan MFM maps akan keluar error warning masa launch software ni. Latest map yang ada 110403 . Map ni guna format "R51" type Android, so memang cantik lah features map ni

Jumaat depan insya-Allah aku balik Melaka boleh lah masukkan kat GPS member aku, K.E. Software ni aku pun ada untuk Double Din, kalau ada yang berani nak cuba masukkan Papago X8 boleh lah roger aku :D

How To Install

Step 1: Download Program. Copy and paste it in the SD Card

Step 2: Download Maps MFM-PPG-110403C. Copy and paste in the Maps folder.

Step 3: Edit your navigation script to add command i.e.

ICONXPBUTTON
x = 415
y = 150
Command = \SDMMC\MobileNavigator\Navi.exe
SizeNormal = 63
SizePushed = 52
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\8.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\8.ico

Download Com Port X8 Com 1, X8 Com 2, X8 Com 3, X8 Com 4, X8 Com 5, X8 Com 6, X8 Com 7, X8 Com 8 & X8 Com 9. Use Com Port 7 for lokatoo

Icon for launchpad X8.ico

Now you can start navigate

148 comments:

  1. huh dah ade hok X5
    ketinggalan zaman dah kome wehh :)

    ReplyDelete
  2. takper...sifu sudah tukar bidang...sekarang jadi blogger terhebat :) nanti kawe turun pantai timur kawe roger sifu, boleh sedut semua :)

    ReplyDelete
  3. nmpak sempoi. kalu gune X7 mmg ade problem slow routing kalu dah tersalah jln & x follow route. nk update gak ni gune X8 lak, kalu dh terbukti lbh baik dr X7. gaknye update map X8 bile lak akn launch?? :)

    ReplyDelete
  4. latest map untuk papago X8 03/04/2011..nanti aku sharekan link, tak sempat lagi..hehe

    ReplyDelete
  5. Bile nak bagi fail kat aku. Aku pon nak jugakkkkk :D

    ReplyDelete
  6. Tak sempat nak update..link pun dah padam kat navitotal :P

    abam Sazly, sabau yer...kasik aku enjoy dulu, hehe bila aku dah updatekan jangan plak nanti jadi macam ada sorang brader yang sengal tarak kenang budi :)

    ReplyDelete
  7. da tensen ni, mlm smalm tgh free dh dpt software X8 xtract ke SD card, bile try nk click navigator trus kuar error illegal. x dpt nk bca abeh, trus kuar low memory:(... try buang bbrape file len trmasuk papagoX7, nmun hampeh gak....click navigator, trus kuar low memory & hang....bile buang smula file MobileNavigator(X8) tu, baru normal kembali....bleh jadi sbb system pnd A900(atlas Sirf III, ram64K) x support ke???

    ReplyDelete
  8. Semalam masa aku test kat Lokatoo A1000 Atlas 3 Win Ce 5, aku cuma masukkan papago X8 ni jer, navi software lain takder, malam ni aku try masukkan full load, mungkin low memory sebab RAM64K

    Takper bro, ko senang nanti kita pi minum aku tolong tengokkan, jom ler buat friendly re-match :D

    ReplyDelete
  9. salam...
    ade sesape blh share tak icon tuk papago x8

    ReplyDelete
  10. http://www.filefactory.com/file/cc09144/n/icon.rar for icon X8.... kalu nk lg gempak, leh tnya bro jimon kot utk create icon luar biase :)

    ReplyDelete
  11. TQ bro mohzani share kan link

    Aziz, dah update kat thread jugak, boleh download icon X8

    ReplyDelete
  12. tq for sharing...

    jimon, blh sya dapatkan menu tuk gps resolution 800x480 tak? maksud saya tuk buat shot cut mcm pic 1st gps. yang ade skg cuma tuk resolution 480x272.

    ReplyDelete
  13. Bro Aziz, saya memang takde menu untuk resolution 800x480, bro boleh create sendiri dengan guna Paint.net software untuk resize resolution tu

    ReplyDelete
  14. bang boleh tolong beritahu mcm mana nak install papago x8 kat lokatoo ni? copy paste sj ke?

    ReplyDelete
  15. kena masuk launchpad dulu, pastu create command kat INI files untuk execute navi software

    ce baca dari awal thread yang ada label GPS Launchpad & GPS Software kat blog ni..

    ReplyDelete
  16. BRO JIMON DE LOKATOO NAK TOLAK X?

    ReplyDelete
  17. orochies...kalau ada yang nak baru aku carikan :) nak ke? Model A1000i ke A903

    ReplyDelete
  18. New updates available!! Hot Stuff...enjoy :D

    ReplyDelete
  19. bole kasi password utk download? tq

    ReplyDelete
  20. boleh jer lepas hit 5000 counted visited. Dah bagitaukan dalam thread tu

    ReplyDelete
  21. bro jimon, huhu... hebat la bro, siap kne jd 5000 counted of visited in ur blog... rase lmbat sket nk kejar tu...byk kije site + document report maken melambak, planning nk jmpa bro or mein badminton pun agak sukar kbelakangan ni smpai dh tgl sminggu lak nk masuk ramadhan.... bro, list COM port kat ats tu brape baudrate die???? nk tanye, pe beza A1000i dgn B1000??? PM aku price can giv utk 2 type tu???? :)

    ReplyDelete
  22. mmg nmpak puas hati....cume bile dah kuar update map buln sept. nnti mmg lg terbaek la.... aku nye model jerla rase unstable walau dh try tukar bbrapa file....start ade error low, then abaikan, bleh navigate try dr sini ke kuala slangor, lebuhraya LATAR x da lg dlm map X8, smpai ke destinasi mmg puas ati, slepas tu x leh click len2 option pasti low memory akn display... :), kna exit X8 & run smula baru leh navigate....nmun, x bleh gune spnuhnye lg sbb byk jln luar klang valley x update lg... :(

    ReplyDelete
  23. bro mohz_anz, sorry lambat reply, kena pi Team Building kat PD..la ni baru balik..alaaaa kengkawan TT takder hal jumpa boleh kasik sedut punya...requirement tu untuk online viewers jer :) kalau ada bran boleh turun TT GPS ngan aku kat Melaka ler, nanti aku announce kat sini :D

    betul tu bro...masih ada route yang tak update lagi dalam map X8 ni..kena tunggu sampai bulan sept ni

    ReplyDelete
  24. boleh bagi password untuk download tak?

    ReplyDelete
  25. boleh...kalau meet criteria yang ditetapkan :)

    ReplyDelete
  26. salam bro saya nk tanya skit ..saya dah transfer kan file mobilenavigator dalam sdcard lepas tu saya masuk kan map 110403c tu then dah siap saya run kan takde masalah working in good condition lepas saya restart gps saya on semula papago x8 tu masa starting dia kuar ini 'vauto_ttsgetvoicelist failed - 2147483628' lepas klik ok dia running macam biasa apa masalah nyer yer

    ReplyDelete
  27. salam aznor, kadang2 mungkin ada error pada software tu sendiri, contoh macam file missing ke...wallahua'lam

    ReplyDelete
  28. kalau pakai kat gps China punye bole jalan tak?...saya pemerhati dlm blog bro ni...segan nak mintak password untuk download...tapi nak mintak jugak la...tq

    ReplyDelete
  29. kat GPS China pun boleh run, dah test dan success :) cebaca bebetul cara2 nak dapatkan password, kalau layak jer password akan diberi :D

    ReplyDelete
  30. Model A1000i brape nk tolak bro jimon.
    lambat btul tgu map papago 8 ni

    ReplyDelete
  31. mengikut pasaran semasa :) map update bulan 9 nanti

    ReplyDelete
  32. bole run, kedian saya terus setkan opisnya map tp nape bile test klik "go" dianya dr klcc bkn dr kedudukan semasa yakni dr rumah saya...masalah kah itu?

    ReplyDelete
  33. sebelum nak run pastikan GPS set dah detect / locked satellite signal dulu..baru run, hehe kalau dah detect signal = kedudukan kita, then confirm GPS ok

    ReplyDelete
  34. Salam,

    1) Saya guna GPS Sirv Atlas IV, 64MB & Win Ce 6. Boleh upgrade ke Papago X8?
    2) at least 5000 of counted visited to this blog.
    kat mana dlm blog nie, ada tunjuk counter brp kali saya dah visit blog nie??

    Mhelmi

    ReplyDelete
  35. boleh test...aku dah pernah try kat GPS member aku...boleh run...

    counted visit akan appear bila bro tergolong dalam Top 10 Members...selagi tak masuk...maknanya tak cukup lagi nak cantas members yang ada tu :D

    ReplyDelete
  36. ok .. thanks bro jimon ...
    saya cuba ... kalu x dpt jadi top 10 members ...

    harap bro dpt tlg saya ...

    ReplyDelete
  37. boleh...email dah dapat...nanti aku reply :D

    ReplyDelete
  38. can bro, but you not there yet..read carefully my posting how to get the password

    ReplyDelete
  39. boleh bro, baca dulu posting aku cammana nak dapat password yer

    ReplyDelete
  40. salam bro saya berminat laaa ngan papago X8 ni.. saya budak melaka gak... nanti dtg melaka cal kosong133628688... bagi password pun OK.

    ReplyDelete
  41. salam bro...
    nubies nak nanya ni ... ( dok tanya tak habis aku ni)...
    prog lain kena buang ker klau nak run x8 ni... kalau aku pkai memory card lain bleh tak... 2 gb ker... cukup tak...

    ReplyDelete
  42. salam bro megat...memang mantap papago X8 ni...nanti boleh join TT GPS Nexorian dan Ninjarian sekali lagi kat Tom Yam Corner...nak pasword kena rajin macam bro aMi...hehe Top Members tu

    ReplyDelete
  43. salam kanokizi...waaa lama ko menghilang sampai dah tak jadi Top Members aku lagi :D kalau kat lokatoo takde masalah, boleh run X8 dengan program lain, tapi aku rasa paling kurang pun kena pakai sd card 4GB

    ReplyDelete
  44. bro jimon sy dh donlod kat website sebelah... dah masuk kt PND china sy.. tapi nampak cam unstable le bro.. godek2 skit pastu error... tom yam corner belah mana yea...

    ReplyDelete
  45. bila laa boleh dapat password ye hehehhehehe

    ReplyDelete
  46. bro ada yg version 8.5 x? version 8.0 xleh update map yg latest...

    ReplyDelete
  47. Jimon..x leh kasi kurang skit ker counted visited tu..hehe

    ReplyDelete
  48. megat...yang aku share ni setakat ni member aku run X8 kat GPS dia takde error, tom yam corner dekat ngan Pejabat Pos Ayer Keroh, mungkin next week open table TT GPS

    version x8.5 coming soon...tunggu..

    ReplyDelete
  49. bro Nasir...bila hit 5000 counted visit dapat ler password..

    bro Razor, memula nak kurangkan tapi sekali bro ~aMi~ senang-senang jer hit lebih 10,000 counted visit, ingat nak naikkan plak..hehe sementara masih kat minimum 5,000 baik cepat-cepat hit counted visited :D

    ReplyDelete
  50. sentiasa follow bro... cuma jarang log in jer...
    betul ker a900 tak bleh run x8 ni... kawe pkai model ni jer... skang mmang pkai 4gb dah...

    ops...selamat hari raya.... maaf zahir n batin... balik taiping tak rojer aku pun....

    ReplyDelete
  51. adoiyai kena hit 5000 counted visit, cuba jgn tak cuba hehehe...dasyat bro ~aMi~ giler kentang betul :)terbaik.

    ReplyDelete
  52. bro jimon... tadi aku try nk guna papago x8 ni... bila satelite dh locked dier error skit... kalo satelite xlock dier ok xde error apa... pelik gak ni... aku rasa dpt file yg xcompatible ngan aku nyer gps laa...

    ReplyDelete
  53. blog terbaik~~ counted visit kne yg terbaik~~

    ReplyDelete
  54. bro kanokizi, memory akan low kalau run X8 kat A900, bro mohz_anz ada reply kat thread ni

    Salam Aidilfitri, Maaf Zahir Batin, hehe biasalah balik beraya sibuk lah ngan family, tu pun sempat jap pi TT Larut Malam kat pekan tepen

    ReplyDelete
  55. bro mdshaari, memang dasat bro aMi ni..senang2 jer dia tapau aku...hehe

    bro megat, rasanya betullah file ko ada problem, yang aku share ni insya Allah boleh run error free!

    bro aMi, TQ!! lu memang sengattt...hehe

    ReplyDelete
  56. ~aMi~ H-S said...
    blog terbaik~~ counted visit kne yg terbaik~~

    i LIKE this statement...:)

    ReplyDelete
  57. hahaha TQ frenz for all your support!

    ReplyDelete
  58. huh, mmg x da jaya gak try run X8 kat A900....walaupun ade wat change 2 file MAP m'sia dgn file map indo, cume skiet saje prubahan tapi still akn jd hang bile dh byk ubh option atau lbh 10-15minit navigate....spertinye ade circuit kat motherboard system x support pnuh dgn visual MAP X8 :(....leni terbiar smentara dgn existing software...

    ReplyDelete
  59. tak bleh donlot kat 4shared kena ade passwot .. tolong

    ReplyDelete
  60. bro mohzani, kena upgrade set GPS tu...sambau ler A903 macam bro kikull punya...rugi tak layan X8

    ReplyDelete
  61. arZARRAZali, ce baca bebetul camne nak dapat password untuk download :) selamat mencuba

    ReplyDelete
  62. salam, bro.... klau nak mohon password download

    ReplyDelete
  63. tak faham da..macam mane nak dapat paswot tu... bahasa omputeh pastu ade 5000 tu ape?

    ReplyDelete
  64. Door4Door, arZARRAZali kena hit counted visit 5000 baru boleh dapat password :D macam bro aMi

    ReplyDelete
  65. igt mcm tu gak bro jimon nk sambau A1000i atau tdesak A903 nye version...tapi tengah jengah2 dlu yg len2....brand type ni, biar bro jimon je jd kepakaran :), kwn nk try usha2 yg len2 dlu....ade yg same bgus, leh share kat sini dgn bro jimon kelak :)...

    -->arZARRAZali ;- tu bemakne hang kena join visit kedalam blog ini sebanyak 5000 kali & keatas.... btul x bro jimon... leh amek contoh seperti bro ~aMi~ (yang ada kat top 10 member)....usaha tu tangga2 kejayaan utk pikat bro jimon :)

    ReplyDelete
  66. takder hal bro mohzani...highly recommended memang GPS Lokatoo :D

    hehe dah betul ler apa yang bro mohzani explain tu, jangan lupa sign in kat follower tu supaya setiap visit akan dikira, cepatlah dapat masuk Top Members..macam bro aMi..tak sampai 2 hari dah cecah 10,000 counted visit

    ReplyDelete
  67. bro jimon ,
    password akan bagi lepas hit 5000 counted visit?

    ReplyDelete
  68. Bro jimon, saya dah hit 5000 counted visit .. :)
    can u plz send me the password to download papago X8, maps and X8 ico ? my email is solutiontj@gmail.com

    Thanks Bro. :)

    ReplyDelete
  69. bro jimon, compare papago X8 dan papago X8.5, yg mana bagus? wat the different between both?

    ReplyDelete
  70. bro solution tj, seperti yang dijanjikan, check email untuk password :D

    X8 dan X8.5 versi yang sama sebenarnya, beza cuma versi X8.5 ada update map dengan MFM

    ReplyDelete
  71. abang jimon, boleh send the iGo Primo password ke email saya, share link untuk download software iGo dah mati. saya pernah cuba IGo ,IGo ni ok tak ?jika banding dgn Gps lain.... :)

    ReplyDelete
  72. minta maaf, dah silap taip ayat, saya x pernah cuba guna iGo ....... ;P

    ReplyDelete
  73. bro solution tj, check email,

    iGO primo ni kira ok jugak kalau sesekali nak rasa tukar angin..hehe kalau selalu pakai garmin ngan papago boring plak

    ReplyDelete
  74. Salam bro jimon, aku punya gps china made ni mmg xsupport papago x8 sebenarnya (processor sirf IV, RAM64mb) tapi setelah aku belek2 site sebelah boleh guna. update firmware gps pastu kenal alter sikit map dier kalo tak nanti "fatal error" aku skrg tgh guna papago x8.5 ngan latest map dari MFM.. buat masa skrg simulation OK je... smooth.

    ReplyDelete
  75. ni gps aku sirf III bukan IV... http://www.dealextreme.com/p/5-0-lcd-372mhz-cpu-windows-ce-5-0-gps-navigator-w-fm-transmitter-2gb-maps-sd-23568 gila lama punya version.. tgh ushar Lokatoo A1000i kalo ada saper nak juai bg tau...

    ReplyDelete
  76. Salam megat...janji boleh run dah kira ok...tapi kalau nak upgrade ke Lokatoo A1000i memang highly recommended..

    ReplyDelete
  77. Salam.... Bro, minta password bley???? wpl4949@yahoo.com.my

    terima kasih.

    ReplyDelete
  78. paat...boleh, ce baca cara nak dapatkan password :)

    ReplyDelete
  79. Salam bro Jimon, dh dpt sambau A903 smlm.. skrg tgh godek2... bro leh kasi file launcpad bro...

    ReplyDelete
  80. bro megat, boleh download FOC kat sini http://myjimon.blogspot.com/2011/04/launchpad-basic-2011.html untuk version basic

    ReplyDelete
  81. may i get the password for download...
    tyrone_tkcy2000@yahoo.com

    thanks.

    ReplyDelete
  82. Hi Tyrone, once you fulfill the 1,4 & 5, immediately i'll email the password :)

    ReplyDelete
  83. Hi,Jimon
    can i ask for the password?Tq
    williamlim79@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  84. Hi william...can..just fulfill all the requirement for password and you'll get it immediately

    ReplyDelete
  85. hi bro,
    i already fulfill the requirement for getting the password.
    may i get the password?

    ReplyDelete
  86. hi Tyrone, haha at last, ok check your email. Thanks for the support bro

    ReplyDelete
  87. bro,
    the software gv me the error as below

    application navi.exe encountered a serious error and must shut down.

    what happen for this error?
    any solution to fix it?
    thanks.

    ReplyDelete
  88. you need to use maps that i shared at Step 2 MFM-PPG-110403C. Please take note that this software is not compatible with MFM Maps. Only Papago X8.5 can use MFM Maps

    ReplyDelete
  89. nope, you must use the maps that i shared, then you won't facing the error

    ReplyDelete
  90. password please, mfarid43@gmail.com, may god bless u,tq

    ReplyDelete
  91. salam faridz, tq very much, fulfill the requirement first and you'll get the password.

    To all password requestor, from now on i will respond to password request only when all the requirement is fulfilled :)

    Thanks for the support

    ReplyDelete
  92. ades... dah wat sume dah pun takde kua gak passwordnye...

    ReplyDelete
  93. salam bro...gagal lah buat cam ne bro buat.....pening kepala....usery eocm1001

    ReplyDelete
  94. Aziz...belum lagi masuk Top 10 member...tu sebab tak dapat password, usaha lagi bro

    ReplyDelete
  95. Salam bro Yusri...ceciter gagal kat part mana

    ReplyDelete
  96. bang , boleh bagi pass ?OrcLu@hotmail.com

    thx

    ReplyDelete
  97. boleh OrcLu88, fulfill dulu requirement, immediately you'll get the password :D

    ReplyDelete
  98. i have done it already ~thx brother !XD

    but the top 10 , i don't think i can be it !

    wakakaka

    ReplyDelete
  99. hehehe...usaha tangga kejayaan...

    ReplyDelete
  100. amal samidan 1594 visits

    the last 1 , if i 1 day visit 1 time , also need 5 year ~

    T.T Pls cancel this ~

    ReplyDelete
  101. the counting is based on page click... Not visit per day...others easily can achieve without complaining ;) you can cancel it yourself.....

    ReplyDelete
  102. mean , i also need click your blog 1000+ time ~T.T

    ReplyDelete
  103. bang , saya tak ada complain lah ~

    ReplyDelete
  104. oraitz..see u at the top list ;-)

    ReplyDelete
  105. I already got a papago X8 ~XD

    but intall to my GPS ram64 will abit lag , and the map no prefet 1 ~

    ReplyDelete
  106. Bro Orclu88 , usahalah jadi Top List member,u wont be regret! hehe ....

    Bro jimon, any new software recently? hehe

    ReplyDelete
  107. Solition , i try my best , bcos this blog so hot !no only me ~XD

    ReplyDelete
  108. OrcLu, i've tested the software that i have on my A1000 wince 5 ram64, no lagging...solution tj also got it from me...so far no complaint

    solution tj, latest i shared is PolNav...coming soon ada lagi...now testing phase..tunggu

    ReplyDelete
  109. jimon bro , i got 2 gps are ram 64gb , if run with SD card , so far is ok but can't compare with papagoX5 ~ if the another built in memory , it can't run the papagoX8 , got a ram no enough problem ~

    ReplyDelete
  110. quite difficult to comment unless i have the GPS in my hand :)

    ReplyDelete
  111. You need i take a Photo ?XD
    bcos some GPS window (CE) , it take a more Ram run a window , so no more momory run a PapagoX8

    ReplyDelete
  112. that's ok bro...low in memory, totally because of GPS set itself

    ReplyDelete
  113. How to set it ?can you teach me ?

    ReplyDelete
  114. i mean the set = hardware...nothing you can do about this unless you may consider solely to run X8.5, remove other navi

    ReplyDelete
  115. ok , thx~

    and waiting you share a new sofware ^^

    ReplyDelete
  116. mr jimon..semalam saya install papago x8.5 kt lokatoo tp error.."Application Navi.exe encountered a serious error and must be shut down" ..prob ni sbb com port ke?

    ReplyDelete
  117. mr jimon, dah boleh! mmg prob port..sy xguna com port 7..tqvm bg link download tu..

    ReplyDelete
  118. OrcLu, Linda...you're welcome

    ReplyDelete
  119. mmg smart la gune wince6.0 dgn ram128 (bukn lokatoo brand),gune full version installer X8.5,cume bile masukan TTS voice,ade problem,bandingkan dgn galactioV8.6 bile start navigate gune TTS voice nmpak stable... Lokatoo A900 mmg ade limitation memory, boleh dgunakn lg, cume kna pilih light GPS software je....

    Bro, ade try TTS voice dgn X8.5.... ade problem x?

    ReplyDelete
  120. Tak guna TTS voice sebab tak keluar suara lah bro..

    ReplyDelete
  121. Broo...give me password please!!!
    madcom33@yahoo.com

    ReplyDelete
  122. madcom...boleh jer...dah buat yang 5 syarat tu? :)

    ReplyDelete
  123. how to get the download access password??
    my Email tiam_long@live.com

    ReplyDelete
  124. it is well explained in the thread

    ReplyDelete
  125. salam...

    broo lokatoo baru..without map..fresh.
    Launchpad dh taruk kat sd card, tp x leh start.
    mcm mana..?

    ReplyDelete
  126. mr jimon, nak tanye..file ni untuk sume jenis gps ke..ataupun utk lokatoo shj?

    ReplyDelete
  127. file ni untuk GPS yang guna win ce, untuk detect satellite boleh lah guna com port pada set GPS tu

    ReplyDelete
  128. salam tuan. mohon password. syarat sudah dipenuhi. tq

    ReplyDelete
  129. nir, syarat 1,2,3,4,5 tak nampak pun nick "nir", hehe camne boleh claim kata dah dipenuhi ni

    ReplyDelete
  130. ho ho.. kalu yang like and follower fb, saya pakai nama norizam dan jamaliah

    ReplyDelete
  131. kat blog nexonr ... nick , nirnjarna.

    ReplyDelete
  132. sori tuan, nick banyak daaa.... technical error masa proceed... he he...

    ReplyDelete
  133. ok nir, 2,3,4 & 5 dah fulfill, so tunggu masuk list Top 10 Members yang rajin nyelak blog ni baru fulfill no. 1, confirm dapat password lepas tu :)

    ReplyDelete
  134. hooo yessss.... he he... TQ tuan.... akan ku selak sampai haluusss..... he he....

    ReplyDelete
  135. Replies
    1. kat sini http://myjimon.blogspot.com/2012/03/pengumuman-terkini.html tapi kena tunggu

      Delete
  136. en. Jimon

    File Com Port nak letak kat mana ?

    ReplyDelete