NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, January 15, 2011

[WTS] Waterless Car Wash

Waterless Car Wash menggunakan Swiss Technology adalah produk terkini yang membolehkan anda membasuh, polish dan melindungi permukaan cat kereta tanpa mengunakan air.

Butiran lanjut seperti didalam flyers



Directions:
1. Shake well before using
2. Spray a thin layer of waterless car wash one small section at a time, not in direct sunlight and ensure the surface is cool to touch
3. Spread evenly with a damp microfiber towel
4. Lightly buff with a clean and dry microfiber towel immediately

Nota: Boleh juga digunakan pada windscreen, cermin, dashboard dan rim

Harga seunit adalah RM25 bagi COD

Waterless Car Wash boleh digunakan pada bila-bila masa, yang penting masa tu body kenderaan mesti tidak panas dan tidak sejuk sangat dan keadaan body kenderaan kering.

Boleh digunakan samada sebelum atau selepas cuci kenderaan. Kalau body kenderaan berlumpur, spray tempat tersebut dan biarkan 1 minit, spray semula sekali lagi dan lap sehingga kering

Satu botol ni boleh digunakan untuk 5 buah Exora. Selalunya satu bahagian yang besar, sebagai contoh bumbung menggunakan 10 kali spray, bahagian bonet depan dalam 5-8 kali spray, bahagian pintu 3 kali spray sahaja. Paling senang, setiap bahagian ke setiap bahagian dalam lingkungan 2' X 2'

Setiap penggunaan waterless ini boleh bertahan untuk menangkis air atau kotoran debu sehingga sebanyak 4 - 6 basuhan. Wow!!

Kini, telah ada 2 jenis Micro Fiber Towel yang sesuai digunakan. Klik -> SINI

Boleh dapatkan stok dari aku untuk kawasan di Bandar Baru Bangi & Jalan Pantai Baharu, KL dan daripada Kechat bagi kawasan sekitar Melaka

Inilah hasilnya apabila menggunakan Waterless Car Wash, bukan main berkilat :) terima kasih pada member aku, mdshaari yang sudi berkongsi gambar Exora beliau selepas menggunakan produk ini
Photobucket

Exo warrior pun tak ketinggalan menggunakan Waterless Car Wash
Photobucket

akuamy yang turut berpuas hati
Photobucket

Pakai jugak kat Ninja 250R
Photobucket

Beberapa maklumbalas oleh pengguna Waterless Car Wash

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

91 comments:

  1. aku pun nak jugak cuba produk nie...maklumlah tiap2 minggu travel jauh jer,abis duit kat car wash...

    ReplyDelete
  2. hehe berbaloi-baloi...aku dah guna, habuk tak melekat pun..insyaAllah dapat stok malam ni atau esok, tadi dah roger kechat, nanti dia turun bangi dia pass stok kat aku

    ReplyDelete
  3. Alhamdullilah barang yg aku inginkan dah dapat dari kechat,siap kechat belanja makan malam lagi untung aku hari nie...nanti aku cuba dan bagi feedback

    ReplyDelete
  4. oraitz, thanks inform aku tadik, insyaAllah kechat pass stok kat aku hari ni

    ReplyDelete
  5. mari pakat beli barang baik punyaa

    ReplyDelete
  6. Hello,

    I have been visiting various blogs for my dissertation research. I have found your blog to be quite useful. Keep updating your blog with valuable information about water less car washing system. Thanks....

    Waterless Car Wash

    ReplyDelete
  7. Dapat 10 stok minggu ni, awal-awal 2 officemate aku terus beli, tinggal 8 jer malam ni nak bawak kat stadium panasonic shah alam malam ni

    ReplyDelete
  8. Malam tadi jual pada 5 geng EOCM, faeiz, ari, nazaqil, n.j ngan mizee, ada 3 lagi stok dalam tangan

    ReplyDelete
  9. bro jimon brg ni bnyk stok lg x..? cam best je blh angkat satu ni..

    ReplyDelete
  10. semalam dapat lagi 5 botol, boleh jerr kalau ko nak

    ReplyDelete
  11. nak ode 2 ni.insyaAllah nanti turun bangi saya sms @ call..matkedah

    ReplyDelete
  12. ok bro, tapi bagitau awal2 sket, boleh aku reservekan untuk ko, takut nanti penat2 ko datang stok takde plak, tapi tadi jumpa kechat, tak lama lagi produk ni boleh diposkan jugak

    ReplyDelete
  13. jamgan lupa lak order member aku ...dia kata nak kasi MTB dia berkilat sokmo....hihihihi...

    barang ada kasi roger bro...:)

    ReplyDelete
  14. yang ni dah ada, nanti kita jumpa aku pass kat ko

    ReplyDelete
  15. k terima kasih...tp pg ni aku gerak balik kelantan

    ReplyDelete
  16. berhati-hati masa memandu, kita jumpa lepas ko balik bercuti

    ReplyDelete
  17. Okay. Abg ipar aku nak satu waterless...

    ReplyDelete
  18. oraitz, stok aku dah amik, boleh jer, terima kasih

    ReplyDelete
  19. salam bro, ade stock lg ke? kalau ada bleh la cod kat jalan pantai bharu..

    ReplyDelete
  20. stock ada sekarang ni, boleh collect kat opis aku nanti, waktu opis hour :)

    ReplyDelete
  21. As-salam bro jimon,

    WCW mlm tadi ambil tu replacement untuk bro Ezad7604 sbb baru ni balik kelate abg ipar dah sambar..ngan sarung tangan micro...hihihi.

    Yang member aku nak kilatkan MTB nnt aku collect dari bro ok... :)

    ReplyDelete
  22. ok, malam ni datang ler kat dewan Menara TM, aku main badminton kat situ. Start pukul 10pm, Stok tinggal 5 lagi, tadi baru jumpa Inspira Owner, beli sampai 4 botol sekaligus

    ReplyDelete
  23. dasyatlah inspira owner...tapau sampai 4 botol...
    maklumlah musim hujan...hihihi

    insya'allah bro jika berkesempatan aku sampai tp org luar tak boleh join main badminton tu kan sbb korang semua ada tournamentkan....

    nnt aku confirm melalui sms.

    ReplyDelete
  24. As-salam...buat semua pengunjung blog aku budak melaka.

    Aku nak share skit pasal WCW nie, ianya lagi mantap selepas hantar kete basuh kat car wash ada masa lapang terus jalankan projek WCW pada kereta anda semua pasti hasilnya lebih menarik dan kilat tak terkata...silau beb...

    Aku dah buat seperti ni dan umph marbeles...sampai org lain mengatakan dah nampak cam kete baru....

    ReplyDelete
  25. bro mdshaari, hehe yang ni pun aku by invitation, main dengan officemate aku :) apa-apa pun terima kasih kerana berpuas hati dan bagi positive feedback

    ReplyDelete
  26. malam tadik 2 unit lagi disambau oleh kawan mdshaari, kena racun baik punyer, hehe thanks bro, stok kat aku minggu ni tinggal 3 unit jer. Bro, email ler gambau exo ko yang berkilat tu, boleh share ngan viewer kat sini :)

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum bro nazri,

    gambau dan segala gambau otw ke email bro...maaf di atas kelewatan. bz skit. :)

    ReplyDelete
  28. Waalaikumalam bro mdshaari, terima kasih, nanti aku update kat thread ni :)

    ReplyDelete
  29. ok, gambau hensem exo mdshaari telah diupdate didalam thread :)

    ReplyDelete
  30. pagi tadi bro zamsurvey, rider of Exo Warrior sambau 2 Unit, nak tambahkan kilat lagi :)

    ReplyDelete
  31. Alamak bro nazri mana ada hensem biasa2 saja ..yang hensem pesawat bro dan mantap bro zamsurvey punya...pergh sampai dua botol bro zam sambau...:)

    ReplyDelete
  32. hehehe kalau pakai WCW terus jadik hensem :) nanti updatekan pasal micofibre towel kat blog aku...kalau ko boleh supply lagi bagus, nanti aku link kan dengan advert WCW ni

    ReplyDelete
  33. tapi bro harga aku kena confirm buleh ke tak boleh stok aku rasa mmg banyak....

    ReplyDelete
  34. aku masih tak dapat contact abg aku lagi tanya pasal kabel dia tu...hihihihi

    apa2 selamat menggunkan microfibre tu...harap memuaskan .:)

    ReplyDelete
  35. bro jadiker set ngan yaxan esok petang kalau jadi roger aku

    ReplyDelete
  36. menarik jugak WCW ni yeekkk....kilat tak ingat punya...dashyyattttt....dashyyattttt....

    ReplyDelete
  37. Betul tu bro niezam, memang berbaloi..:)

    ReplyDelete
  38. mdshaari, bila dah confirm harga memang best dan boleh supply roger aku. esok aku turun shah alam dalam pukul 11.30, nak kena hantar bini gi kunzense dulu, ko join lah sekali,

    niezam...puas hati guna WCW..pasti tak malas cuci exora lepas ni :)

    ReplyDelete
  39. pesawat tak der bro moksu bawa gi keje...jam 14:45 baru sampai umah...ingat nak tanyakan yaxan sticker brand oracle warna hitam kosong tak tembus cahaya ada tak? klu ada beoleh cuba tukau

    ReplyDelete
  40. bukan tak mau pakai CF tapi p.brown rasanya tak sesuai..aku dah tempek door panel ngan CF nasib baik duduk dalam tak nampak...agak kureng skit bro...lainlah blue haze, sekadar pendapat aku bro

    ReplyDelete
  41. tadi sempat berTT minoriti dengan mdshaari dan akuamy, dia pun sambau satu :)

    ReplyDelete
  42. petang tadi bro deanraship dah hantar 10 botol kat aku, awal-awal lagi esok 4 botol dah kena sambau, brother ni dah booking dari minggu lepas, so ada balance 6 botol lagi

    ReplyDelete
  43. dah jumpa bro amin yang beli 4 botol ni tadi, Mzaini, EOCM member pun sempat singgah, rupanya nak 2 botol...lagi sebotol nanti aku bawak kemudian :) pekanz ngan apai confirm nak amik, so minggu ni stok dah tinggal 2 jer

    ReplyDelete
  44. malam tadi dapat sms dari lee - EOCM 018 nak dapatkan 1 botol, dah pass pada mdshaari, kebetulan mdshaari nak jumpa dia nanti

    ReplyDelete
  45. Assalamualaikum bro nazri...aku pergi hantar jer bro..janji rakan2 hati senang...hihihi

    ReplyDelete
  46. Waalaikumslaam...hehe thanks bro...ko jadi lah pengedar untuk towel microfibre :)

    Semalam on the way ke Pendang, sempat serah 1 botol pada Tamimi aka akal_waras kat tol simpang pulai

    ReplyDelete
  47. Jumaat malam lepas, sempat jumpa bro kechat, minum-minum kat Restoran Kusuma Sek 15 BBBangi, memandangkan permintaan yang semakin meningkat, hehe dia terus supply kat aku 1 kotak, ada 20 botol :) jadi minggu ni memang banyak stok, apa lagi, mari-mari

    ReplyDelete
  48. bro... ambo nak satu... cam ner nak jumpa??? la ni kat sungai buloh....

    ReplyDelete
  49. senang jerr...waktu opis hour boleh collect kat area Jalan Pantai Baharu, lepas kul 9pm kalau hang rajin nak jalan-jalan kat BBBangi, boleh singgah Sek 15 :)

    ReplyDelete
  50. Tapi aku belum dapat confirmation dari pihak yang sepatutnya bro...hihihihi.

    ReplyDelete
  51. sabtu lepas 19/02, on the way ke Pendang, singgah Simpang Pulai supply kat bro EOCM akal_waras. Malam tadi, niezam rider kelisa datang collect kat Petronas Sek 15 BBBangi. Baru sat ni bro 5ZAL WTS datang ofis aku beli sebotol

    mdshaari, dah confirm nanti update kat sini

    ReplyDelete
  52. Semalam EOCM Nazuri sambau sebotol, sempat ler gi lunch makan nasi beringin dengan member-member EOCM yang lain jugak, bang dean & alakazam

    sebelah malam, member aku Rosman pun beli satu botol masa main badminton kat MPH Menara TM

    ReplyDelete
  53. Jumaat lepas 25/02, Asrul dari Taman Universiti, Bangi datang collect sebotol

    ReplyDelete
  54. malam tadi 02/03 masa main badminton kat Stadium Panasonic Shah Alam, seksyen 21, cikguzek, apai & pekanz beli sorang sebotol

    ReplyDelete
  55. pagi ni 03/03, bro najib beli 2 botol, dapat tau dari blog ABM

    ReplyDelete
  56. malam tadi 05/03, adik ipar aku eda beli sebotol

    ReplyDelete
  57. semalam di TT Ikan Bakar PIBT Umbai, Melaka, geng EOCM yang beli

    1. mdshaari
    2. azhar
    3. lutfi
    4. remy

    ReplyDelete
  58. Assalamualaikum.

    Yang lama ada sikit lagi bakinya, aku dah berikan kepada adik ipar aku yang nak mengilatkan kenari.

    Jadi aku order yang baru dan kebetulan bro azhar77 bertanyakan tentang WCW ni...berminatlah tu so aku terus sambau sekali ler...

    ReplyDelete
  59. Waalaikumsalam, thanks mdshaari kerana sentiasa menyokong produk GLM :)

    ReplyDelete
  60. terima kasih mdshaari share respond dari bro TDQ@lee

    ReplyDelete
  61. Semalam kat COE, TT pasang fuel tube insulator, syawal sambau sebotol

    ReplyDelete
  62. Hari ni, husaif yang dapat tahu pasal produk ni kat facebook datang sambau sebotol kat opis aku

    ReplyDelete
  63. semalam member setaman ngan cip EOCM Melaka, kazha sambau sebotol masa TT larut malam melaka - edisi bikers arise :)

    ReplyDelete
  64. malam tadi, member EOCM soulquarianz beli sebotol masa turun BBBangi pasang VS Kechat

    ReplyDelete
  65. Malam tadi member EOCM Jafri datang jumpa aku kat Dewan Sek Men La Salle, PJ...hehe tengah main badminton masa tu tetiba nampak dia :) so dia beli 1 WCW ngan 1 Micro Fiber Towel Type A. Sabtu lepas dia dah pasang VS

    ReplyDelete
  66. Hari ni, bro reza kat opis aku beli 1 WCW ngan 1 Micro Fiber Towel Type A

    ReplyDelete
  67. Malam tadi member EOCM Braderell datang jumpa aku kat BBBangi, beli 1 WCW ngan 1 Micro Fiber Towel Type A

    ReplyDelete
  68. Malam tadi, member dari geng Ninja 250R, bro hazimfahmi beli 1 WCW, collect dekat McD area Equine, kebetulan aku gi Jusco situ

    ReplyDelete
  69. Malam tadi member EOCM mazrin803 datang jumpa aku kat BBBangi, beli 1 WCW ngan 1 Micro Fiber Towel Type B

    ReplyDelete
  70. bro jimon,produk WCW ni sama mcm turtle wax "wax it wet" ke? barang blh order online?

    ReplyDelete
  71. zeffendy, yang tu aku terus terang tak boleh nak jawab sama ke idak, tapi WCW ni memang termasuk wax sekali :) dan kesannya ko boleh tgk gambar exora bro mdshaari. Order kat sini boleh, barang COD

    ReplyDelete
  72. Hari ni member EOCM ezodean datang jumpa aku kat Jalan Pantai Baharu, beli 1 WCW

    ReplyDelete
  73. Malam tadi, member dari geng Ninja 250R, bro lufiahsr beli 1 WCW ngan 1 Micro Fiber Towel Type A, collect dekat Petronas Seksyen 15 BBBangi

    ReplyDelete
  74. kalau pos boleh tak bro....brape kos?

    ReplyDelete
  75. Jual 1 unit tadi pada bro kat BBBangi

    ReplyDelete
  76. bro jimon nnt tolong simpankan satu waterless nak buat stok...maklumler musim hujan ni hehehe..

    ReplyDelete
  77. ok bro...stok ade jer kat opis aku...bila2 free roger aku...aku pun nak buat stock clearance lepas ni :D

    ReplyDelete
  78. ade lagi ke stok nyer? nk angkat 2.. 0192299455

    ReplyDelete
  79. ada bro...nak angkat bila? nak jumpa kat mana? KL ke Bangi?

    ReplyDelete
  80. hari ni jual 2 unit...mari-mari beli stock clearance ni :D

    ReplyDelete
  81. TQ bro Jalak Lenteng beli 1 botol Waterless Car Wash dengan 1 kain Micro Fiber Towel Type A

    ReplyDelete
  82. TQ Prez NEXO aka bro Fandy Zaini beli 1 botol Waterless Car Wash

    ReplyDelete
  83. hehehe masa-masa hujan macam sekarang ni elok guna WCW...boleh kekalkan kekilatan sepanjang masa :D

    ReplyDelete
  84. Salam...aku pun nak angkat satu WCW ni tapi area JB..kalau guna pos boleh x..charge berapa??

    ReplyDelete
  85. setakat ni COD jer bro, KL dan Selangor

    ReplyDelete
  86. TQ bro Shaizwan Shaharudin beli 1 botol Waterless Car Wash

    ReplyDelete
  87. salam bro..... berminat nak cubo 1 botol... klau untuk cermin time hujan x lekat ait tuh ado jgk? COD KL klau bleh bebilo, x URGENT pun nak pkai....

    ReplyDelete