NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, July 9, 2017

Kunci Motor Hilang..Apa Nak Buat?

1st time kena...terkedu terus...dah lah tu satu-satunya kunci yang tinggal...hehe kunci spare pun tak tau letak kat mana..so apa nak buat? dapat info ni pun dari carian di Google

Mula-mula mintak tolong kawan susah senang bantu untuk tolak motor kita sampai ke kedai motor yang kita percaya...dalam kes aku ni kedai Syarikat Motor Bangi kat area Teras Jernang sebab uncle Cina ni dah kenal lama dengan aku jadi memang takde isu cekik darah

Sampai kedai proses barai pun bermula nak ganti kunci baru




hampir sejam menunggu dan akhirnya siap


Kos cuma RM68...haaaaa murah kan kalau dibandingkan dengan info dalam carian Google paling murah pun RM120



Saturday, February 11, 2017

LED Signal

Dah lebih 5 tahun pakai Ninja 250r ni memang kalau boleh nak maintain ke"original"annya tapi apakan daya spare part macam signal yang ori ni harganya boleh tahan "keras" jugak.. mau taknya satu signal jer harga nak dekat RM150..sekali 4 signal terus mereput terus convert masuk LED

LED signal depan RM50 sepasang


LED Signal belakang RM80 sepasang


Tayar Good Year Pilihan Terbaik

Dalam keadaan ekonomi yang makin sesak ni, bila harga minyak naik, segala barang semua naik harga...yang mana nak tukau tayar dengan harga yang berpatutan kat area kajang boleh singgah kedai TMK Rawang Tyre & Auto Service kat Jalan Reko


Servis pun pantas...tak perlu tunggu lama


Sambau tayar Excellence Good Year 215X50X17, dapat harga RM300 per tyre sebelum GST. Memang berbaloi untuk saiz rim 17" 😎

Sunday, January 22, 2017

GPS ONLINE Upgrade Service For Bro Aziz Hassan

Bro Aziz mintak untuk upgrade kan GPS Lokatoo A1000HD dia dengan Garmin dan Papago X8.5So aku dah sediakan Private Link untuk dia download dan self installed. Semoga success bro! Anda adalah pengunjung ke-35 yang subscribe ONLINE service J



Maklumbalas dari Bro Aziz J


Wednesday, January 18, 2017

Polish Blink Blink Searching For Best Deal

#throwback 31.12.2016...Sempena nak sambut tahun baru..memang tunggu kasik polish sket..bagi hilang calar2 halus yang mengguris hati hingga menggentas bakawali..harga memang terbaik sangat! RM150 siap cuci dan polish 3 layer..hanya di car wash bro man Sg Merab..bro ni kembau sama mcm anak aku 😀


Memang berbaloi..nak pi spa tak mampu seh sampai RM600++ untuk mpv. Tq pada member bikerz kentel wa bro lee carcos yang rekemen car wash ni 👍