NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Friday, December 31, 2010

Launchpad Special Edition 2011

Sempena Tahun 2011, Launchpad Special Edition (SE) ini akan dikongsikan bersama Follower blog ABM yang menjadi antara Top 10 of Visited Counted

Main Menu dengan label, Launchpad SE ini mempunyai 4 menu / layout:
- GPS
- Office
- Games
- Application

Klik sahaja icon-icon tersebut untuk pergi ke menu / layout tersebut

Photobucket

Menu GPS. 8 Pre-installed icon untuk Navigation Software (tidak termasuk Navigation Software)
Photobucket

Menu Office. 5 Pre-installed software i.e. Word, Excel, Powerpoint, PDF Viewer & Notepad
Photobucket

Menu Games. 10 Pre-installed Games
Photobucket

Menu Application. 10 Pre-installed application
Photobucket

Bonus. Ini yang ditunggu selama ini..Speedometer
Photobucket

Download Launchpad SE for Win Ce 5.0 User / Win Ce 6.0 User
(Password required)

All files protected by "password". How to get the password click HERE

146 comments:

  1. Salam,
    Akhirnya yang ditunggu dah tiba.
    Bro. tolong kasi password
    Hantar kat mysarah22@hotmail.com
    kat gmail selalu tak sampai.

    wassalam

    ReplyDelete
  2. Hazman / casttelo....hehe tak nampak pun nama hang pa tersenarai kat top 3...sekarang ni leading masih kanokizi, Door4Door ngan niezamGERRARD :)

    ReplyDelete
  3. niezamGERRARD datang...jeng..jeng..jeng....sblm aku dicantas di top3...dgn pantas..mintak password bro jimon...hehehehe

    ReplyDelete
  4. Tahniah niezam kerana telah menjadi antara Top 3 ABM Follower..teruskan usaha untuk memastikan ko kekal Top 3 kerana ada banyak kejutan lagi selepas ini hanya buat pembaca dengan rating Top 3 tertinggi :). Password telah diemailkan

    ReplyDelete
  5. cayalaaa...dgn pantas aku download...

    thanks bro jimon....

    ReplyDelete
  6. Salam Bro,
    Akhirnya saya dlm senarai top 3.
    Password bro?
    hehehe

    ReplyDelete
  7. Bro,
    hantar password kat mysarah22@hotmail.com

    wassalam

    ReplyDelete
  8. Tahniah Hazman kerana telah menjadi antara Top 3 ABM Follower..teruskan usaha untuk memastikan ko kekal Top 3 kerana ada banyak kejutan lagi selepas ini hanya buat follower dengan rating Top 3 :). Password telah diemailkan

    ReplyDelete
  9. Salam Bro,
    dah download & install.
    mana nak download software word, excell, pdf, powerpoint etc?

    kenapa speedometer tak function?

    ReplyDelete
  10. software office tu semua dah ada dalam folder Apps - Office Readers..

    isk speedometer tak function? aku test ok jerr ngan win ce 5..ko punya win ce 6 ke?

    ReplyDelete
  11. Betul, saya punya win ce 6.
    tak boleh kasi adjust ke?
    speedometer tu nampak best tu...

    ReplyDelete
  12. ye laa bro jimon..speedometer tak function laaa...kasik adjust sikit bro...

    (...nasib baik aku sempat download...tiba2 jatuh top 4 tu...hehehehe)

    ReplyDelete
  13. orait...jangan risau..solution dah ada..tunggu jer nanti aku dapat file untuk win ce 6 lokatoo GPS..aku share kan dengan niezam dan hazman..speedo ni boleh run kat wince 5 lokatoo sahaja nampaknya tapi yang herannya kat wince 6 GPS China boleh...pelik pelik

    ReplyDelete
  14. aku dah email kat niezam dan hazman. Tolong bagi feedback untuk penambahbaikan

    ReplyDelete
  15. Salam Bro,
    Dah download & speedometer dah function.
    nanti nak test on the road pulak.
    Terima kasih, cepat betul bro fix problem ni.
    Tapi word, excell, pdf, powerpoint tak jalan la.
    notepad function.
    ada solution bro?

    terima kasih .
    wassalam.

    ReplyDelete
  16. pergh berlumba-lumba follower nak dapatkan top 3 ...aku tgh mencuba...aiseymen ....payahnya nak cantas ....:)

    ReplyDelete
  17. Salam Bro,
    Boleh emailkan password ke email: msaidisa@gmail.com, thanks

    ReplyDelete
  18. Salam msaidisa, password akan diberikan sebaik sahaja jadi Top 3 :)

    ReplyDelete
  19. Hazman / niezam, malam ni nanti aku emailkan folder lain..test kasik masuk lepas tu bagi feedback :)

    ReplyDelete
  20. speedometer dh install...canteekkk..tp tak test lagi laa bro...punyalaa tak sbr...ingat nk test naik moto aje...amik anak pi sekolah tadi...mana pulak aku nk taruk lokatoo ni..pening2...

    ReplyDelete
  21. Hazman / niezam, aku dah email kan folder office readers yang lain. Try replace dan tolong bagi feedback

    ReplyDelete
  22. orait bro jimon...dah try office readers....boleh run pakai Win Ce 6

    ReplyDelete
  23. terima kasih niezam bagi feedback

    ReplyDelete
  24. Semua isu berkaitan dengan launchpad SE ini telah diselesaikan dengan bantuan niezamGERRARD dan Hazman, thanks both of you for the feedback, so pada win ce 5 user dan win ce 6, boleh lah download mengikut link yang telah disediakan, apa tunggu lagi, niezam dan Hazman dah merasai launchpad SE ni, anda bila lagi? :)

    ReplyDelete
  25. Saya baru download & try Pagi ni.
    Semuanya berjalan dengan baik.
    Terima Kasih.
    Tapi yang Paling Best Speedometer la.
    Bro, ada latest project lagi ke untuk upgrade GPS ni?
    Saya dah upgrade micro SD 8gb ni, macam2 boleh isi.

    ReplyDelete
  26. Plan 2011 untuk upgrade GPS ni memang berterusan, tunggu kejutan lagi tapi lepas ni mungkin untuk the highest rank sebab barang baik :) jadi kekalkan kedudukan ko sebagai Top Follower kat sini

    ReplyDelete
  27. Salam Bro Jimon...finally dpt gak aku menyelit antara Top 3 Follower ABM...sumenye kerana speedometer yg wat leleh air liur tu...hehe

    so leh tak bro send password kat dragonaga@gmail.com

    TQ:)

    ReplyDelete
  28. Tahniah Nazrul kerana telah menjadi antara Top 3 ABM Follower..teruskan usaha untuk memastikan ko kekal Top 3 kerana ada banyak kejutan lagi selepas ini hanya buat follower dengan rating Top 3 :). Password telah diemailkan. Terima kasih jugak bagi positive feedback tentang VS Kechat di CariGold dan Lowyat Forum

    ReplyDelete
  29. TQ bro...dah selamat didownload...sib baik speedo tu leh auto resize dgn screen gps aku tp x selawa screenshot atas tu...hehe
    Sama2...brg baik feedback pon confirm positif

    ReplyDelete
  30. Salam bro jimon,
    announcement kat atas tu: Special Announcement: From now on, password is no longer required to download any files from ABM blog. Enjoy your reading here and become ABM follower.

    Tapi naper bila saya nak download masih kena letak password? Tak sabar nak upgrade gps lokatoo saya nih :)

    ReplyDelete
  31. Salam bro Hazri, untuk file yang lain-lain, boleh freely download, cuma igo primo dan launchpad SE sahaja yang ada password sbb dibuat khas untuk Top 3 follower sahaja :) jadilah Top 3 kalau nak layan launchpad SE yer

    ReplyDelete
  32. jamal, password akan diberikan sebaik sahaja anda menjadi Top 3 Follower

    ReplyDelete
  33. boleh, bagi email address dan guna win ce 5 atau 6?

    ReplyDelete
  34. alhamdulillah....trima kasih lar abg.....
    sy pakai wince 5...nikman_4533@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  35. tahniah nikman atas usaha menjadi Top 3 follower, password telah diemailkan

    ReplyDelete
  36. dh install,mmg cun,menarik,tertarik kau mmg tembammm....
    tp speedometer x cuba lg....
    apepun,trima kasih pd sifu jimon....:thumbup:

    ReplyDelete
  37. salam bro....leh tlg email password kat huzefa@bestari-bme.com.my

    ReplyDelete
  38. Huzefa, password tidak dapat diemailkan lagi sebab tidak tersenarai sebagai Top 3 Follower. Harap maklum

    ReplyDelete
  39. ABM telah menjadi blog pertamaku utk di follow...followers from inspira forum ni..hrp2 dpt menjadi top3 followers...baru berjinak2 di alam blogger2...keep it up bro jimon!

    ReplyDelete
  40. welcome abul, teruskan usaha jadi Top 3 follower, bila dah tercapai nanti jangan segan-segan bagi email, nanti aku share kan password

    ReplyDelete
  41. salam bro... bleh minta password... stlah lama tak online... hhehehee....

    ReplyDelete
  42. nak tanya gak... cam ner nak masuk kan office tu... nak kena install aper???

    ReplyDelete
  43. kanokizi, nak password kenalah jadi Top 3 Follower :) tak payah install apa-apa, terus dah boleh guna, kena masukkan software navigation jer, aplikasi lain dah pre-installed, rugi ko dah kena cantas dengan follower lain :)

    ReplyDelete
  44. huhuuuu... sayang nya.... tak kan tak bleh bro... bleh la... lama pegang title top 3 tu... huhuuu.... bleh la.....

    ReplyDelete
  45. nanti apa kata orang lain pulak kan kalau aku amalkan favouritisme, kronisme kat sini :) jadi tak kira sape yang jadi Top 3 Follower, aku akan sharekan password launchpad SE ni, yang rajin dan jadi pembaca setia ABM pasti tiada masalah :)

    ReplyDelete
  46. arahan telah dilaksanakan.... huhuuhuuuu.... berjaya akhirnya kawe jd top 3.... bleh la yerk... mhrossnor@gmail.com

    ReplyDelete
  47. bro, ko Top 4, belum lagi Top 3, kena tunggu lagi..takper bagitau awal2 dulu launchpad yang mana untuk di download, Win Ce 5 or Win Ce 6?

    ReplyDelete
  48. aku pn nk password utk file launchpad win ce 6 special edition leh x?

    ReplyDelete
  49. boleh...tapi nick "GPS" takde lagi dalam senarai Top 3 Follower..

    ReplyDelete
  50. :P eh2 silap plak ye .. nick saya : syazwan ahmad bukankah ada dlm senarai ke?//

    ReplyDelete
  51. ok dh tukar nama gps kepada syazwan ahmad ..

    ReplyDelete
  52. tahniah syazwan, bagi email dan launchpad win ce yang mana untuk didownload

    ReplyDelete
  53. win ce 6 . email saya : alexa2263@gmail.com

    ReplyDelete
  54. syazwan, password telah diemailkan

    ReplyDelete
  55. bro. x smpai lah password yg bro emailkan nih .

    ReplyDelete
  56. aku nak ce 5 nyer bro... thanks yerk...i'm waiting... wakakakakaa.... ( aku memang suka gelak :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)):):):):p

    ReplyDelete
  57. syazwan, aku dah resent. kanokizi, check email

    ReplyDelete
  58. thanks bro... jasamu dikenang... wakakakkaaa.... alhamdulillah.....

    ReplyDelete
  59. welcome bro, apsal nick ko dah takde dalam Top List tu, janganlah hide :)

    ReplyDelete
  60. pengunjung lain tak leh download ke...

    ReplyDelete
  61. boleh...sape cakap tak boleh, lepas diorang dapat Top 3 macam2 boleh download :)

    ReplyDelete
  62. Tahniah Sabri aka ayie castello sebab jadi Top 3 Follower, password launchpad SE telah pun dihantar melalui YM :)

    ReplyDelete
  63. boleh send pada saya ,gps saya screen ialah 800x480HD boleh pakai tak!
    oreyone@hotmail.com

    ReplyDelete
  64. Hi siow, yang ni layout design untuk 480 X 272, tapi kalau anda berminat, password akan diberikan sebaik sahaja anda menjadi Top 3 follower blog ni :)

    ReplyDelete
  65. bro tolong bagi p/word
    jamal9455@gmail.com

    ReplyDelete
  66. Salam bro bagi password nak download leh?

    ReplyDelete
  67. jamal, ko nak yang version untuk win ce 5 atau win ce 6?

    RaiKoneN, password dapat bila dah jadi Top 3 follower nanti yer :)

    ReplyDelete
  68. salam... bro kalu sudi emelkn password kat saya
    adee.adree@gmail.com
    tq...

    ReplyDelete
  69. Salam Adee Adree, memang dibuat khas untuk Top 3 follower, tapi bro belum sampai pun rank tu..tunggu, masuk jer list Top 3 terus dapat password

    ReplyDelete
  70. camne nk jd Top 3 follower?
    apakah caranya?

    ReplyDelete
  71. Adee, senang jer, mula2 jadi follower blog ni, lepas tu bila visit blog ni sign in dulu, jadi banyak kali click page kat sini cepat ler jadi Top 3 :D

    ReplyDelete
  72. Top 10 Members
    You (211 Visits before)Dah..tp tak naik2 rangking.... camno tu??

    bro tumpang tanya....
    soklan bodo ni...
    launchpad tu ape? hehe...

    ReplyDelete
  73. sebab member yang ranking kat no. 10 pun 409, memang confirm bro tak naik raking lagi :)

    Launchpad ni kira macam program untuk membolehkan GPS hardware ni install macam2 software navigation, application, games, etc

    ReplyDelete
  74. n0 10 -->409
    tp nape yg 168 visit leh duk kat no. 2 plak?
    160 no. 3....

    ReplyDelete
  75. oo... maksudnya... launchpad yg disediakan oleh lokatoo terhad utk gps lokatoo aje la?
    so dgn adanya launchpad ini..gps & solfware lain boleh masuk la yea?

    ReplyDelete
  76. yang no. 3 tu 1600 dah :D bukan 160...yang no. 2 tu plak dah 1680...ko baru 211 sampai bila pun takkan cecah masuk ranking kalau banyak sangat complaint bro..hehe sendiri mau ingatlah...

    betullah tu....

    ReplyDelete
  77. ok dh masuk top 3 dah.... boley sy dapat password?
    adee.adree@gmail.com
    tq...

    ReplyDelete
  78. boleh, pilih satu sahaja, nak launchpad wince 5 atau wince 6?

    ReplyDelete
  79. ok bro Adee, check email, download sebelum password expired :)

    ReplyDelete
  80. Salam, Abang.. kalau sudi.. minta password.. tumijan@gmail.com..
    Win ce 6
    tq

    ReplyDelete
  81. Sudi..bila jadi Top 3 Member yer macam bro Adee

    ReplyDelete
  82. tq bro jimon...jasamu ku kenang sehingga ke akhir jaman...
    semua ni just copy paste aje terus bleh run kn?

    ReplyDelete
  83. welcome bro...copy paste jer...nak view folder structure dalam sd card boleh refer link http://myjimon.blogspot.com/2010/07/launchpad-for-gps-lokatoo-win-ce-60.html

    ReplyDelete
  84. dgn kepakaran & kemurahan hati bro jimon br ler rasa berguna gps yg didtgkan oleh proton nih...
    papago,lokatoo & garmin dh bleh run..
    terima kasih kerana membuatkan raya taon neh lebih & amat bermakna.. huhu

    ReplyDelete
  85. welcome bro :D enjoyz...GPS dah ada sengatttt hehe

    ReplyDelete
  86. Bro Can send me the password to email: peterpua@gmail.com

    Thank you.

    ReplyDelete
  87. Bro, can only after you become my Top 3 Members like bro Adee

    ReplyDelete
  88. bila laa aku nak masuk top ranking hhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  89. hehehe bila selalu visit blog ni cepat ler masuk top ranking :) Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  90. ada kat menu sebelah atas "Top Members" sekarang ko dah @ 2nd rank tu :D

    ReplyDelete
  91. oh ye ke.. top member tu....
    nk jugak la pswd... boleh??

    ReplyDelete
  92. boleh sangat...bagi email address ko..nanti aku email kan password, ko guna lokatoo win ce 5 ke atau win ce 6?

    ReplyDelete
  93. taikomafia@gmail.com
    aku wince 5

    thx bro

    ReplyDelete
  94. thx bro..
    nak tanye.. kdg2 GPS tu xdetect satelit..
    mcm haritu raya.. aku pakai OK... then da sampai destinasi aku off la.. lps tu nk pakai lg sekali turn on tggu sampai 5 minit.. x detect satelit... reset, restart semua da buat x jadi.. last2 pakai GPS henfon jer.. normal ke?
    rase nak angkut lokatoo baru.. sebab compare dari china punye.. lokatoo lg nampak ok..

    ReplyDelete
  95. email aku bro>>>>nak password
    pdh104@gmail.com

    tq

    ReplyDelete
  96. bro aMi, mungkin masa tu windows hang kut...selalunya kalau lambat detect mungkin cuaca mendung atau GPS tu terlindung sket

    Lokatoo A1000i memang best...power...boleh run 11 engine GPS tanpa memory low pun

    ReplyDelete
  97. bro hasanpower, tk visit blog ni...tak dapat nak email lagi password tu sebab ko belum cecah Top 3 members...nanti dah masuk kelompok elite tu aku emailkan password :D

    ReplyDelete
  98. tahniah bro ~aMi~ H-S hit lebih 10,000 counted visited, check email for password

    ReplyDelete
  99. welcome bro...hahaha dasat ko...terus menapau aku :D sape kata susah nak hit jadi Top Members aku suh tengok score ko...tak hengat sampai 10 ribu lebih

    ReplyDelete
  100. dimana ade usaha di situ ade jalan.. lps tu disitu ade pswd...
    jom3 kejar aku~~

    ReplyDelete
  101. tak terkejar aku, bro ~aMi~ punya langkah manyak laju loorrr hehehe

    ReplyDelete
  102. Abang Jimon, blh x bagi password utk download launch pad?

    ReplyDelete
  103. boleh...lepas fulfill the requirement...cebaca bebetul camne nak dapat password :)

    ReplyDelete
  104. sorry bro... i ni baru main blogger... x berapa tahu mcm mana nak buta like or follow ini... blh x tunjuk ajar sikit?

    ReplyDelete
  105. Bahagian atas blog ni kat follow section click "Join this site" lepas tu register dengan email..bila dah register "Sign in" kat follower section supaya setiap visit / pages surfed dikira dalam counted visited...yang selalu visit dengan sign in jer akan dapat masuk dalam list Top Members

    ReplyDelete
  106. Bro... Blh hantarkan password untuk download??? x.kasih byk2...

    ReplyDelete
  107. boleh...lepas fulfill the requirement...cebaca bebetul camne nak dapat password :)

    ReplyDelete
  108. hmm... so far i memang awal2 dh like page2 tu.... and im top member already!!!! I SAY IT LOUD AND I SAY IT PROUD BRO.... Bila2 free boleh la kite gi minum teh... share2 knowledge.. i pro android... especially in your samsung galaxy s2... hahaha..... i also orang melaka!!!

    ReplyDelete
  109. TQ Iggy click LIKE at Fanpages...tapi takder pun nick Iggy kat Top Member List lagi...masuk jer dalam list you'll get all the password you need bro :D

    boleh2 minum takder...you are welcome to join me and the gang....hehe Melaka the best bro for TT GPS

    ReplyDelete
  110. Bro jimon , mintak password utk donlot Launchpad Special Edition (SE)..tq

    ReplyDelete
  111. bro solution, check your email

    ReplyDelete
  112. tolong hantar password kat pardoon@gmail.com .
    thx bro.....

    ReplyDelete
  113. salam bro...boleh mintak password ke mphatd@gmail.com?

    ReplyDelete
  114. Patrick / fardeal

    Fulfill all requirement and you'll get the password..thanx for the support

    ReplyDelete
  115. Oraitz...caya lah Am, malam ni password akan di emailkan.

    ReplyDelete
  116. Am, password sent..check your email

    ReplyDelete
  117. lambat ker nak dapatkan password bro.

    ReplyDelete
  118. boleh...nak yang mana? wince 6 ke wince 5 punya, guna nick apa unuk Like Fanpage tu, password akan dihantar melalui FB

    ReplyDelete
  119. Salam bro.....hehe sy dah fulfill sume 5 requirement.... so da bleh dpt password kn..? nk launchpad SE untuk winCE 6, email: akue.yeah@gmail.com. Thanks bro..

    ReplyDelete
  120. salam,bang leh bg passsword. zamfida@gmail.com. tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh, nak yang mana? win ce 5 ke win ce 6? sila click LIKE fanpage ABM yer :)

      Delete
    2. Salam bro, dh byk kali click LIKE kt FB x dpt pun password.. hehehehehe..

      Delete
    3. hehehe kenalah request kat fanpage ABM :)

      Delete
  121. boleh kah minta password bro...?
    email ke...eko_h_purnomo@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh download yang ni http://www.4shared.com/file/tWb5ukux/Launchpad_Basic_2011.html

      Delete