Sunday, November 25, 2012

GPS Upgrade Service For Bro Abdullah Shahedan

Bro Abdullah dari Klang, owner Lokatoo model A1000HD request untuk upgrade kan GPS dia dengan Launchpad HD 2012. So deal closed, aku pun turun pi sambau micro sd card 8GB J


Masukkan software GPS HD resolution 800X480, success installed Garmin, Papago X8.5, iGO Primo 2.0, Powermap Z9, Galactio V8, PolNav dan pre-install Lokatoo Software version 5. Tahniah jugak buat Bro Zamri yang mengikuti jejak Bro Fuad, Zaili, Saiful, Mohamad Diah, Anuar & Zamri yang menggunakan Launchpad HD enhanced version ni J

video

Sd card akan diposkan pada 26/11/2012 guna Pos Ekspres Ref: LG150845983MY. Boleh check status di website Pos Malaysia

Tuesday, November 13, 2012

BACAAN DOA AKHIR TAHUN DAN AWAL TAHUN - SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1434H


Di kesempatan ini, saya dan keluarga ingin mengucapkan selamat menyambut Maal Hijrah 1434H kepada semua muslimin dan muslimat.

Oleh itu, marilah kita sama-sama ingat-memperingati antara satu sama lain berkaitan perkara-perkara yang amat disarankan untuk kita lakukan

MUHARAM

MUHARAM adalah bulan pertama dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Rasulullah berhijrah dari Makkah ke Yathrib, kiraan bulan dibuat mengikut tahun Masihi. Hijrah Rasulullah memberi kesan besar kepada Islam sama ada dari sudut dakwah Rasulullah, ukhuwwah dan syiar Islam itu sendiri.

Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91). Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan.

Hikmah membaca doa akhir tahun Hijrah adalah kita memperingati amalan-amalan pada tahun lalu, sama ada yang amalan yang membawa kebaikan mahupun amalan yang membawa kepada dosa dan lalu meminta ampun atas kesalahan-kesalahan serta meminta perlindungan Allah swt. daripada kejahatan syaitan dan manusia.

Manakala hikmah membaca doa awal tahun Hijrah pula adalah kita memperbaharui azam untuk melakukan kebaikan dan meminta kekuatan dan hidayah untuk melaksanakannya.

Doa akhir tahun:

Waktu membacanya:
Doa akhir tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah. Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkata syaitan, "Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada tahun ini dan Allah akan membinasakan aku pada saat itu juga. Dengan membaca doa ini Allah akan mengampunkan dosanya setahun."

Berikut adalah Doa Akhir Tahun:

Photobucket

Maksudnya “Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.

Ya Allah, sesungguhnya pada tahun ini aku telah melakukan laranganMu tetapi aku masih belum bertaubat sedangkan Engkau tidak redha dan melupai perkara itu. Engkau telah menangguhkan azabMu yang telah ditetapkan kepadaku. Engkau telah memerintah supaya aku bertaubat dari kesalahan itu. Sesungguhnya pada hari ini aku memohon keampunan dariMu, ampunilah aku dan apa yang telah aku lakukan pada tahun ini yang Engkau redhai dan Engkau janjikan pahala maka aku memohonnya daripada Engkau. Ya Allah, Ya Karim, Ya Zaljalali Wal Ikram.

Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya. Segala puji hanya bagi Allah, tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam”

Doa awal tahun:

Waktu membacanya:
Doa ini dibaca 3 kali setelah masuk waktu maghrib pada malam 1 Muharram, Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkata syaitan, "Telah amanlah anak Adam daripada godaanku pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua malaikat untuk memeliharanya dari fitnah syaitan."

Photobucket

Maksudnya “Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.

Ya Allah, Engkaulah yang kekal abadi untuk selama-lamanya. Demi kelebihanMu yang Maha Agong dan kemurahanMu yang melimpah, sesungguhnya pada tahun ini aku memohon kepadaMu perlindungan daripada syaitan yang direjam, dari sekalian kuncunya, tenteranya dan penolongnya. Aku juga memohon perlindungan daripada nafsu amarah yang sentiasa mendorong ke arah kejahatan dan melalaikan dengan perkara yang tidak berfaedah daripada mendekatkan diriku kepadaMu.

Selawat serta salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W. serta ahli keluarga baginda dan para sahabat. Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam”.

Friday, November 2, 2012

Android™ OS v4.1.1 Jelly Bean for Samsung Galaxy SIII

Cara-cara untuk upgrade ke JB

Download Kies2.0, version 2.5.0.12094_28_8, run and installed in laptop / PC

Connect SIII via USB cable

Bila device dah connected, dekat firmware information akan display available firmware, click untuk download, tunggu sampai complete installation.



















Downloading in progress

Firmware upgrade completed

View di Setting, pilih About device

Selamat mencuba J