NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Tuesday, August 16, 2016

GPS ONLINE Upgrade Service For Bro Rafi Isa

Bro Rafi mintak untuk upgrade GPS Lokatoo A1000i dia dengan Garmin dan Papago X8.5So aku dah sediakan Private Link untuk dia download dan self installed. Semoga success bro! Anda adalah pengunjung ke-33 yang subscribe ONLINE service J


Thursday, July 14, 2016

PROTON PRODUCT IMPROVEMENT INITIATIVE: REPLACE PIPE ASSY MAIN FOR EXORA

Mula-mula dapat maklumat ni dari group WhatsApp


So akhirnya confirm bila pengguna Exora dan Inspira diminta untuk membuat semakan melalui pautan http://www.carinquiry.proton.com/malaysia

Surat rasmi dari Proton pun sampai untuk replacement part...


Walk in kat Bunga Raya SC Malim masa balik raya




Selesai...Alhamdulillah


Thursday, February 25, 2016

Replaced Battery Galaxy Gear

2-3 minggu sebelum ni dah terasa lain macam bila dah charging penuh, esok nak pakai bila on terus kantoi battery low bila on...dan akhirnya bila Isnin lepas langsung dah tak boleh on...terus cargas pergi hantar kat Samsung Service Centre Low Yat..

Petang tadi dapat sms dah boleh collect


Harga battery RM140 + RM8.40 untuk GST, warranty satu bulan


Sunday, February 7, 2016

GPS ONLINE Upgrade Service For Md Zakaria Zack

Md Zakaria Zack bercadang untuk re-install GPS pada Double Din dia dengan Papago X8.5 HD

So aku dah sediakan Private Link untuk dia download dan self installed. Semoga success bro! Anda adalah pengunjung ke-32 yang subscribe ONLINE service J

Friday, January 29, 2016

Repair Frame - YONEX NANORAY 800

Reket ni lah yang paling banyak berlaga masa main memang tunggu masa jer nak patah..ingatkan kalau nak patah pun sebab berlaga dengan reket partner tapi masa tengah warm up shuttle cock kena tepat kat frame terus crack


Jangan buang reket ni...InsyaAllah boleh diselamatkan..dulu pernah buat kat Hock Eng untuk Arcsaber FB, tapi kali ni try buat kat Nikman Sports pulak, boleh compare furnishing mana yang lebih elok


Repair frame mengambil masa lebih kurang sebulan, hantar 19/12/2015 dapat semula 20/01/2016. Kos repair RM55


dan hasilnya memang puas hati..siap sembur lagi kat frame tu, hasil kerja yang terbaik