NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, July 18, 2010

Launchpad For GPS Lokatoo Win CE 6.0

Terkini: new background untuk launchpad lokatoo n.j, carbon fiber 3D look

Photobucket


semalam 1st time jumpa member EOCM aku, n.j....memang peramah betul sempat lah tt kejap kat restoran yus sek 4 bbbangi dengan cikgu zek skali...terima kasih n.j belanja minum naaaa

nin dia n.j punya lokatoo dah transform guna launchpad win ce 6.0, sukses install garmin, papago X5SE dan iGO Primo serta mengekalkan lokatoo sedia ada

Launchpad win ce 6.0 menggunakan "INI" files format untuk execute. Ia boleh juga boleh digunakan pada win ce 5.0

menu utama
Photobucket

click Navigation terus ke main menu launchpad
Photobucket

Lokatoo map
Photobucket

Garmin map
Photobucket

Papago X5SE map
Photobucket

iGO Primo map
Photobucket

Extract and copy the following files into SD card
1. Folder Launchpad
2. ttnavigator.bif
3. SHELL.INI2
4. SHELL.INI
5. device.nng

NOTE: REMOVE GpsRunfile.txt (for win ce 5)

This launchpad suits for
1) A1000 win ce 5
2) A1000 win ce 6
3) A1000i win ce 6
4) A903 win ce 6 (Persona User)

292 comments:

  1. terima kasih tu bro jimon.. sudi transformkan Lakatoo kita tu.. skrg baru semangat ye nak guna GPS tu semula.. thanks a lot..

    ReplyDelete
  2. takder hal bro :) hehe lepas ni pasti tak sesat

    ReplyDelete
  3. nj...aku dah modify background launchpad ko..kasik masuk carbon fiber 3D :)

    ReplyDelete
  4. Download Launchpad - you need to request for password...

    bro..mcmana nk download ni...nk cari password kat mana..???

    ♪♫♪tunjuk ajar ku sifu♪♫♪

    EOCM318

    ReplyDelete
  5. nanti aku pm ko kat EOCM forum, nak dapat password mudah jer, jadi follower kat blog aku :) boleh kan

    ReplyDelete
  6. no hal bro...i follow youuuu...hehehehe

    ReplyDelete
  7. salam...mintak password. Bleh email kat zjipang@gmail.com. TQ

    ReplyDelete
  8. password dh dpt..thanks bro...

    ReplyDelete
  9. no problem bro, kalau free nanti boleh lah jumpa, sembang2 pasal gps :)

    ReplyDelete
  10. niezam, aku dah update image view dalam sd card..cuba buat

    ReplyDelete
  11. sifu jimon..knp icon kat atas & bwh launchpad tak function...lg satu...folder program tu mcm mana nk dpt???

    ReplyDelete
  12. launchpad tu basic layout jer...command dah ada tapi kalau nak icon tu function kena isi dgn aplikasi2 yang diletak didalam folder "programs" (create dlm SD card), aplikasi ni banyak kat internet, kena rajin cari, kalau tak nak icon2 ni appear kat background, just delete command dlm script "mainpage"

    ReplyDelete
  13. Untuk makluman bersama, launchpad ini juga boleh digunakan pada lokatoo win ce 5.0, tak perlu lagi file GpsRunfile.txt, boleh delete, baru lepas buat utk member EOCM zamsurvey

    ReplyDelete
  14. Memang best la launchpad ni. Dah masukan papagoX5 dan garmin. Esok bleh la test. Trima kasih sifu jimon.
    Boleh bagi password application.rar dan games.rar.
    Tak sabar nak try benda baru plak.

    ReplyDelete
  15. ok..nanti bagi feedback lepas test. Check your email for password games & applications

    ReplyDelete
  16. Salam

    Dah berjaya..games,gps dan application dah boleh digunakan..cuma nak tanya setiap kali on kan GPS lokatoo kena set date sebab apa ye..

    ReplyDelete
  17. Tahniah Zaki, tak perlu set date / time bila setiap kali on semula, tunggu jer GPS tu detect signal dan date / time akan auto update

    ReplyDelete
  18. Salam Bro

    Download Launchpad, need to request for password

    email : bedalla@gmail.com

    Plzz..

    ReplyDelete
  19. Update - Launchpad tested with Lokatoo Model A1000i and A903, successfully installed and run :)

    ReplyDelete
  20. Can provide me the password for launchpad ?

    amd1xp@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. what's your follower nickname?

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum....request password boleh???

    email casttelo@gmail.com

    tima kasih.

    ReplyDelete
  23. waalaikumsalam, ok dah sent via google connect friend, kalau tak dpt bagitau arr

    ReplyDelete
  24. mmm... boleh mintah password.. akujokerss@gmail.com

    ReplyDelete
  25. boleh..bagi nickname follower, password akan dihantar melalui google connect friend sahaja

    ReplyDelete
  26. Bro, booleh minta password ? Terima kasih banyak banyak yeah.

    ReplyDelete
  27. ok sent via google connect friend..welcome bro, enjoy surfing here :)

    ReplyDelete
  28. boleh bg password..
    mohdhamidi@live.com.my

    ReplyDelete
  29. salam bro..
    nak password gak..
    email kat sini..
    cman_0412@yahoo.com
    thanks,..

    ReplyDelete
  30. Hamidi, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  31. Cman Finn, boleh, apa nick follower? password will be sent via google friend connect sahaja

    ReplyDelete
  32. mohd kamaruzaman arifin..
    email kamarul81@gmail.com..
    x tau la yg mana 1 nick kat situ..

    ReplyDelete
  33. Cman Finn, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  34. Assalamualikum.... bro bleh pass password via yahoo

    ReplyDelete
  35. waalaikumsalam...heelehl, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  36. salam, minta password utk Launchpad CUN GILER nii.. shahrul_sgpetani@yahoo.com (thanx)

    ReplyDelete
  37. salam,

    terima kasih kerana menyediakan website yang berguna ni.

    boleh emailkan password dia?

    drahtlos04@yahoo.com.sg

    TQ

    Follower ID: Kyra Zanira

    ReplyDelete
  38. Salam, welcome Kyra. Password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  39. salam..password dah expire..
    boleh sen yg terbaru x..

    ReplyDelete
  40. ok hamidi, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  41. Salam..tuan sifu emailkan password utk launcpad ni..tima kacih

    ReplyDelete
  42. salam, bro sory saya tak tau pakai google connect. leh tak email kat saya heelehl@yahoo.com

    ReplyDelete
  43. password via google friend connect tu akan hantar ke email yang ko register as follower...kalau tak dapat, pls rectify your registration as others have no problem with that :) takper untuk kali ni aku dah emailkan, next time password request akan dihantar via google friend connect

    ReplyDelete
  44. Salam Ramadhan ...bro boleh sent password x? Terima Kasih byk2..arexibivo[a]hotmail.com / syauqiosman[a]gmail.com

    ReplyDelete
  45. mussh & msyauqiosman,

    password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  46. Bro nak password please
    gdah143@gmail.com

    ReplyDelete
  47. boleh, guna nick follower apa?

    ReplyDelete
  48. boleh, apa nick registered follower?

    ReplyDelete
  49. terima kasih, nick saya Sivahari

    ReplyDelete
  50. sivahari, password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  51. bro saya nak pastikan, adalah bro hanter password kat siva03@gmail.com, terima kasih, selamat hari raya

    ReplyDelete
  52. you guna email apa register as follower? so that email should receive the password :)

    ReplyDelete
  53. SALAM.

    BOLEH SAYA DAPATKAN PASSWORD UNTUK DOWNLOAD LAUNCHPAD JIMON.

    mdshaari.hassan@gmail.com(EOCM-536).

    Terima Kasih.
    SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.

    ReplyDelete
  54. welcome bro shaari, password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  55. Salam bro... mintak password boleh for launchpad ??

    email : ibleysziel@gmail.com

    ReplyDelete
  56. salam, saya guna a1000 win ce 6...mintak tlg bagi pword bleh. saya dah follow atas nama melayu ipoh, emel orangkcs@gmail.com

    ReplyDelete
  57. Meor & melayu ipoh

    password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  58. Bro boleh send password lagi nak download launchpad plak

    ReplyDelete
  59. Yok Are,

    password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  60. bro nak mintak password gak ler..:)

    ReplyDelete
  61. Salam Adam, boleh, apa nick follower registered? password akan dihantar melalui google friend connect

    ReplyDelete
  62. Salam.. leh bagi password? Nick - alangbudiman
    Thanks bro!

    ReplyDelete
  63. Salam alangbudiman, password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  64. hi bro saya ingin minta password boleh?
    email saya : kelvin516@gmail.com
    terima kasih

    ReplyDelete
  65. hi kelvin, boleh, apa nick follower? password will be sent via google friend connect

    ReplyDelete
  66. saya dah register follower ...tapi masih x dapat email utk password.... boleh email saya ruslan24@gmail.com

    ReplyDelete
  67. Salam Ruslan, password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  68. Salam mun, password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  69. bro leh minta password x?? brader.rod@gmail.com
    follower nick : radzi a.k.a rod brader

    ReplyDelete
  70. hi bro, saya ingin minta password, boleh email saya mingtee81@gmail.com

    ReplyDelete
  71. Salam radzi, password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  72. hi Ming Tee, password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  73. Sudah dapat bro Jimon, terima kasih.

    ReplyDelete
  74. Salam bro, saya dah jadi follower. tolong abaikan yang nama surau al hidayah tu. masalah teknikal. nak minta password.

    ReplyDelete
  75. Salam Ahmad Shahrunizar, password sent via email registered as follower at google friend connect

    ReplyDelete
  76. bro sorry.. tak receive lagi le. lame ke kena tunggu email?

    ReplyDelete
  77. bro, check kat email yg bro boleh sign in jadi follower kat blog ni...sepatutnya dah dapat

    ReplyDelete
  78. bro aku dah pm kat forum password tuh.. tp kalo ko nak send tru email under pengikut ko xde hal. Tima kasih yer!

    ReplyDelete
  79. ko dah jadi follower aku ke belum? apa nick follower?

    ReplyDelete
  80. salam bro jimon, saya guna a1000i win ce 6... tlg bagi pword bleh

    ReplyDelete
  81. follower dah nick aku ajonz@pekanz tq bro!

    ReplyDelete
  82. ajonz & suhaimiaj, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  83. cayalah jimonn terbaekk ooo... suksess! Time kasih

    ReplyDelete
  84. cantekk Ajonz...nanti download yang lain2 jugak..tapi kena lah request password :)

    ReplyDelete
  85. salam bro, boleh lagi sekali passwordnya, dah buat akaun gmail dah.

    ReplyDelete
  86. salam bro jimon,
    blh email pwd utk launchpad & garmin
    nick follower oneas2227

    ReplyDelete
  87. Salam Ahmad Shahrunizar & Wan Ahmad, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  88. pwd diterima bro...thanx..tp ni blh guna utk garmin sekali ke?

    ReplyDelete
  89. password garmin lain, sila request password mengkut thread :)

    ReplyDelete
  90. salam bro jimon...
    boleh kasi pwd utk launchpad sekali lagi...xsempat nk guna dah expired..
    thanx..

    ReplyDelete
  91. Salam Wan Ahmad, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  92. salam bro jimon..
    mintak maaf buat sekian kali..
    xde receive pwd kat GFC...
    boleh email ke ayahsu@yahoo.com
    thank you bro...

    ReplyDelete
  93. Salam Wan Ahmad, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  94. salam bro jimon,
    blh kasi pwd utk launchpad A1000i CE6.0 tak
    nick follower cricket

    ReplyDelete
  95. Salam cricket, password sent via google friend connect, check kat email yang guna untuk sign in as follower

    ReplyDelete
  96. salam bro jimon,
    blh kasi pwd utk lunchpad A1000i CE6.0?
    nick follower wafiy

    ReplyDelete
  97. bro... nak password lunchpad... nick seperti diatas.. ty..

    ReplyDelete
  98. salam wafiy & Nazrul, welcome to my blog, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  99. Salam Bro, boleh kasi password lagi skali tak.yang ari tu dah expired lah.tak sempat guna.tq bro...

    ReplyDelete
  100. salam cricket, password resent

    ReplyDelete
  101. oraittt...dah terima.thanks a lot bro....

    ReplyDelete
  102. jimon, minta password..thks...
    asazali.ayusof@sanmina-sci.com

    ReplyDelete
  103. Salam bro jimon,

    boleh emailkan saya password utk download launchpad ni ? serindit@gmail.com

    ReplyDelete
  104. dedek98, boleh, kena jadi follower dulu..apa nick follower?

    ReplyDelete
  105. Aminuddin, password sent via google friend connect, check email yang register untuk sign in follower

    ReplyDelete
  106. click kat icon "Follow" kat bahagian atas tu, register jadi follower guna email yang ko ada, recommend gunalah gmail, mudah & confirm akan dapat password bila send melalui google connect friend

    ReplyDelete
  107. salam jimon,
    dah jadi follower tapi belum terima password gi...harap2 dptlah hari ni ye..

    ReplyDelete
  108. hehe baru nak request memang ler tak dapat lagi :) ok nanti aku send

    ReplyDelete
  109. dedek98, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  110. bang, baru follow your blog.
    nk password. ngeee

    ReplyDelete
  111. Halim, welcome, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  112. bang jimon, saya dah boleh guna 3 gps; lokatoo, papago X3, and iGo8.
    garmin je x berjaya.
    bila click Garmin kt launchpad ni, x jadi pape pun... (folder name and script Launchpad dah sama)
    p/s: sy download garmin dr website lain krn x dpt password garmin cik jimon punya...

    ReplyDelete
  113. tak compatible rasanya, saya dah sent password garmin

    ReplyDelete
  114. salam bro. lame tak feedback. tolong hantar password sekali lagi. dah tau ape problem. email silap type di akaun google friend connect. minta maaf bebanyak

    ReplyDelete
  115. Salam Ahmad Shahrunizar, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  116. Salam...Bro jimon.....dah jadi follower....n nak minta password...

    minta send via email to mzackr@gmail.com

    EOCM 669
    Mzaini@4434

    ReplyDelete
  117. Salam Mzack, welcome to my blog, password sent via google friend connect, check email yang sign in as follower, kalau tak dapat bagitau

    ReplyDelete
  118. Salam bos...Bro jimon.....dah jadi follower....n nak minta password..baru nk blajar guna gps ni.
    emel: yob.tmncerah@yahoo.com

    tima kasih byk2.

    ReplyDelete
  119. Salam bro jimon......minta sekali lagi password???

    ReplyDelete
  120. Salam Barin & Mzack, password sent via google friend connect, check email yang sign in as follower

    ReplyDelete
  121. salam bro. baru nak blaja. mintak password. Tq

    ReplyDelete
  122. salam bro jimon... banyak nak tanya ni...
    kalau bleh nak sembang sikit la... bleh minta no phone... pm me.. rossnor@yahoo.com

    ReplyDelete
  123. Salam bro Maarof, kita sama2 belajar, nak password kena jadi follower dulu sbb password akan dihantar melalui google friend connect, so dah register follower ke belum? kalau dah bagi nickname

    ReplyDelete
  124. salam kanokizi, boleh, nanti saya pm

    ReplyDelete
  125. bro. dah register follower. nickname : emrov

    ReplyDelete
  126. maarof, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  127. salam bro jimon... kalau tak sempat nak pm masej or miss call sy pun boleh... nanti saya call balik... 0125780990 thanks...

    ReplyDelete
  128. salam kanokizi, minggu ni sibuk sket, nanti saya miss call bila free

    ReplyDelete
  129. y ni bleh ker pkai kat lakatoo a900 ce5

    ReplyDelete
  130. kalau bleh nak jugak password yerk...

    ReplyDelete
  131. kanokizi, yang n boleh masuk jugak pada A900 CE5, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  132. salam bro...
    tak jd la... ( mungkin org pertama y tak jd kot... )
    bila klic navi pun tak ubah apa2... cam ner yerk...
    nak extrak n masukkan dalam sd card... tp tak jd la...

    ReplyDelete
  133. bro copy dulu gpsrunfile.txt yang ada dalam sdcard tu kat desktop untuk backup. Cuba delete gpsrunfile.txt yang kat sdcard tu, then run navi semua..boleh tak masuk ke launchpad

    ReplyDelete
  134. bro kanokizi, check email, aku dah sent gpsrunfile, copy dan paste kat dalam sdcard ko

    ReplyDelete
  135. slm,req password boleh?
    email:tun.ariff@gmail.com

    ReplyDelete
  136. Salam Ariff, boleh, apa nick follower? password will be sent via google friend connect sahaja

    ReplyDelete
  137. mintak password bro

    acappilla@gmail.com

    ReplyDelete
  138. wakakakkakaa......
    bro jimon... seronoknya...
    dah boleh....
    thanks a lot...
    tukar sd card terus...

    ReplyDelete
  139. welcome acap, register follower guna nick apa? password will be sent via google friend connect sahaja :)

    ReplyDelete
  140. hehe tahniah kanokizi, tu lah masa memula kata tak boleh...aku macam pelik jugak sebab aku dah buat untuk model A903, masuk launchpad terus boleh run

    ReplyDelete
  141. salam bro

    boleh bg password x?

    skydrol@live.com

    ReplyDelete
  142. salam, bro sy dah register google mail. door4door..
    sy ingin memohon password melalui fendi_1718@yahoo.com

    ReplyDelete
  143. acap & Door4Door, password sent via google friend coonect, to retrieve your password, just sign in as follower and you'll get alert meesage, view message to get your password, thanks for signing as ABM follower

    ReplyDelete
  144. ok, telah trima password terima kasih.... sy ingin memohon password untuk download garmin.ok.rar bleh bro?

    ReplyDelete
  145. welcome bro, boleh, sila request kat thread garmin

    ReplyDelete
  146. huhuuu...
    sd card prob la...
    sengal tul sd card tuh...
    cuba pkai camera punya sd card tak bleh nak run la plak... besar sgt saiz sd card camera...

    ReplyDelete
  147. bro, mcm mn nak bubuh sume GPS software nih?

    ReplyDelete
  148. download dan masukkan kat dalam sdcard, refer kat mana2 thread GPS Software, aku ada bagi image view untuk memudahkan beginner faham

    ReplyDelete
  149. boleh ringgo, apa nick follower? password will be sent via google friend connect

    ReplyDelete
  150. Salam tuan, nick saya ringgo jugak
    email add jct7705@gmail.com

    ReplyDelete
  151. ringgo, password sent via google friend coonect, to retrieve your password, just sign in as follower and you'll get alert meesage, view message to get your password, thanks for signing as ABM follower

    ReplyDelete
  152. salam bro jimon...saya baru je jadi follower..mohon password ke email sy722002@yahoo.com

    thanks bro

    (Shaharuddin)

    ReplyDelete
  153. salam shaharuddin, password sent via google friend coonect, to retrieve your password, just sign in as follower and you'll get alert meesage, view message to get your password, thanks for signing as ABM follower

    ReplyDelete
  154. Salam Jimon ,

    Aku baru je jadi follower (rahidiayob)

    Nak mintak password utk download launchpad.

    TQ

    ReplyDelete
  155. salam abuafiqah, password sent via google friend coonect, to retrieve your password, just sign in as follower and you'll get alert meesage, view message to get your password, thanks for signing as ABM follower

    ReplyDelete
  156. brother jimon, i dah register...tak sabar nak tunggu password...mmuahhh

    ReplyDelete
  157. Hi brother jimon, I dah tahu mcm mane nak follow. Nama saya ialah MIG LAI, email fklai13@gmail.com. Bila dah dapat access internet, tolong jgn lupe ye? Thanks in advance!

    ReplyDelete
  158. Dariku, apa nick follower? takder pun nick registered as Dariku

    ReplyDelete
  159. MIG LAI, password sent via google friend coonect, to retrieve your password, just sign in as follower and you'll get alert message, view message to get your password, thanks for signing as ABM follower

    ReplyDelete
  160. Brother Jimon, i silaplah buat nickname dariku. So ni new nickname:pedangselatan

    tak sabor ni nak dpt password....turun melaka roger, gua belanja you kat Zubaidah MITC .thanks.

    ReplyDelete
  161. Ok pedangselatan, password sent via google friend connect, hehe minggu ni aku balik melaka, ada TT GPS untuk pengguna VS kechat, kalau mau join, beli vs kechat :)

    ReplyDelete
  162. bro jimon, i dah dpt masuk luchpad tapi, garmin folder i create sendiri, betulker? lepastu i load garmin map setelah rename sebagaimana yg bro arahkan di entri lain. tapi dia takler, dia kata cannot find garmin (or one of its component), same goes to papago bila i dah copy paste. nape yer..

    ReplyDelete
  163. kena masukkan map, software tu without map

    ReplyDelete
  164. Salam,req pwd again
    nick follower
    Tun Ariff
    TQ.

    ReplyDelete
  165. sifu jimon, i dah berjaya install papago guna Lunchpad ni. I dah try dari Durian Tunggal ke Bukit Katil...best giler...thank you very much for sharing your knowledge...wa caya luuuu

    ReplyDelete
  166. Salam, maaf, nick follower Tun Ariff tiada

    ReplyDelete
  167. Dariku, welcome, nanti cuba lagi masukkan navi yang lain pulak :) kalau free join TT kitorang kat Restoran Tom Yam Ayer Keroh 6/11 ni, opposite Pejabat Pos

    ReplyDelete
  168. salam, ok bro jimon persoalan sy untuk winCE5.0 telah sy selesaikan setelah membaca masalah2 serta tunjuk ajar bro dalam blog post yg lepas... mmg kono delete GpsRunfile.txt, lepas tu trus kawtim.. mmg banyak yang sy belajar dari blog bro nih... lunchpad ni DONE TESTED ON LOKATOO 1000,B1000 & A903...
    dan sumea nyor berjaya dilakukan setelah saya hampir putus asa tempoh hari.... TERIMA KASIH bebyk bro, nnti sy nak mohon download untuk belajar yang lain plok...
    HEPI DEEPA pd yang beragama HINDU skironyo ado membaco Blog ini....

    ReplyDelete
  169. salam bro.. minta password untuk launchpad. my nick : syazwan ahmad my gmail : alexa2263@gmail.com

    ReplyDelete
  170. Salam Door4Door, nice work :) kalau ada masalah ker jangan segan tanya

    ReplyDelete
  171. salam GPS aka syazwan, password sent via google friend coonect, to retrieve your password, just sign in as follower and you'll get alert message, view message to get your password

    ReplyDelete
  172. Salam Jimon....minta password sekali lagi

    minta send via email to mzackr@gmail.com

    EOCM 669
    Mzaini@4434

    ReplyDelete
  173. salam..minta password plz..
    via this email eyanzie7789@gmail.com
    makasih..

    ReplyDelete
  174. Assalam...boleh tolong sent password thru email msaidisa@gmail.com

    ReplyDelete
  175. Salam bro Jimon,
    Password untuk launchpad pula dihajati. lan398@yahoo.com. Tq

    ReplyDelete
  176. salam,tuan boleh tolong emailkan password utk launchpad khakim.hakim@gmail.com

    ReplyDelete