NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, December 6, 2014

Replaced Exora Interior Rear Quarter Trim Panel

Part yang dipanggil Quarter Trim Panel seperti dalam diagram


Bawak barang-barang kadang-kadang tak sedar sampai bercalar panel tu...kena kiri dengan kanan pulak tu :(



Hati sakit mana boleh tahan..order dengan Bunga Raya Parts & Services



Harga panel untuk kiri dan kanan RM394. Part No. PW 846235-POO65 & PW 846236-POO65

Yang dah bercalar ni untuk dijual murah-murah kalau ada yang berminat :)


2 comments:

  1. Asalam bro Jimon..
    Saya heat dengan heat blower... Tp jgn terover heat, nanti cair.. Alhamdulillah, kesan calar hilang, dan warna asal naik balik sbb ianya molded plastic. Untuk bahagian retak pun boleh guna cara ni...

    Warna kusam plastik hitam kat bumper pun boleh nampak macam baru... cubalah kalau tak percaya...

    ReplyDelete