NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, July 14, 2012

TT Galaxy Clan - Upgrade Android™ OS v4.0.3 ICS for Galaxy S2

Cara biasa yang mudah untuk update software version ialah dapat jer notification dari Samsung terus click "Yes", tapi ada jugak pemilik S2 yang sampai sekarang ni tak jugak dapat notification tu, kalau pergi Setting > About phone dan click "Software update" pun akan dapat reply "No update available" padahal phone running ngan Ginger Bread..hehe

Jadi kalau dah tak boleh tahan nak tunggu, cara lain untuk update adalah guna Kies 2.0, ni yang aku tolong buatkan untuk sedara aku ni, bro K.E J

Download firmware via Kies

Upgrading in progress

Success!!

Memang best!

No comments:

Post a Comment