NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Monday, December 6, 2010

Garmin 5.0.3w For win ce 5 & 6

This version would enable you to run the navi once you installed it. No unlock / keygen required. Credit to sifu mysof

Download software here

Extract folder. These are the files in folder "Garmin". Copy and paste in the sd card
Photobucket

Download map. Copy and paste the map i.e. gmapsupp.img
Photobucket

Successfully installed and ready to navigate
Photobucket
Photobucket

This version provides you with additional route preference as compared to older version
Photobucket

Important Note: Please remove the older version before you install this new version

51 comments:

  1. welcome niezam...tunggu end month ni...ada special untuk follower sahaja :)

    ReplyDelete
  2. Bro... tanye pasal Garmin sikit...
    I have been trying to make Garmin work on my Flyaudio 2DIN head unit 800x480 running WinCE 5.0, but has been unsuccessful.. Dah berhari-hari baca forum kat GPS Underground, Navitotal, FixmyGPS, etc.. still x boleh gak. My head unit ada GPS running at COM 6 baud rate 4800. I am currently running PAPAGO X5SE and iGo Primo.

    I downloaded your Garmin apps, it runs until the Garmin Online screen (in Chinese) but when I click "Continue" it ends Garmin and back to the launcher screen. FYI, my storage name/path is "SDMEM", so I have changed all instances of "SDMMC" to "SDMEM" in the 2 XML files. I don't know what else to do...

    Pls help! You can read my thread at GPS underground...
    http://gpsunderground.com/forum/showthread.php?545-Garmin-Mobile-XT-for-CE5-and-CE6/page13

    Thanks in advance...
    arifbakri@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. Salam Arif, firstly for your info, i have never have the opportunity to install navi software on 2din unit, jadi susah sikit nak bagi feedback on your problem, banyak sebab mungkin size resolution software ni tak match with 800 X 480, end of this month baru berpeluang nak installkan pada one of my friend's car, till then i reserve my comment

    ReplyDelete
  4. welcome niezam...tunggu end month ni...ada special untuk follower sahaja :)


    ni yg tak sabar ni...special??? tungggguuu....
    go jimon...AKU BUDAK MELAKA...

    ReplyDelete
  5. Salam Jimon, dah dapat install Garmin. Terima kasih. Tapi kenapa ye voice hanya American English aje. Kalau tengok kat voice file ada berbagai.

    ReplyDelete
  6. mungkin file format yang lain tak compatible dengan version ni, dah cuba masukkan voice malay?

    ReplyDelete
  7. bro jimon...tanya sikit..byk ke different garmin ni compare dgn yg lama tu....????

    ReplyDelete
  8. dari segi layout..sama jerr, kena explore lagi..yang aku notice setakat ni cuma route prefence ada additional option. Masih mencari cara-cara nak bagi garmin ni ada junction view jugak macam papago

    ReplyDelete
  9. akan ku cuba guna ini garmin plak... sbab garmin lama dah agak kegilaan.... tiba2 jer nak kuat volume sendiri.... pekak telinga ku.... kuit....kuit.... thanks bro jimon....

    ReplyDelete
  10. garmin ni memang stabil untuk win ce 5 & 6..senang nak install, copy & paste jer

    ReplyDelete
  11. garmin ada junction view???? ni yg tak sabar nk tunggu ni bro jimon...hang mmg best laa bro..

    ReplyDelete
  12. niezam...sedang diusahakan, kalau dah ok nanti aku bagitau caranya

    ReplyDelete
  13. dah download cuba copy paste ke lokatoo A1000 yang proton kasi tu. buat macam dalam page ni ngan maps. tapi apsal tak jalan ek? ada missing mana2 ke Jimon? ke kena install dulu Garmin baru copy yang ini? FYI Gps aku ni masih dara pure dari Proton. takder buat apa2 pun. kalau nak install Garmin tu nak cari mana ye..

    ReplyDelete
  14. file2 ni kena masuk dalam folder garmin, takper cuba sampai jaya sbb yang lain buat semua menjadi ;)

    ReplyDelete
  15. manroy... ko tak pakai launcpad kot... kalau salah tlong btulkan bro jimon...

    ReplyDelete
  16. masalah masih tak selesai lg la... still dia kuat suara sendiri... poning dah ni... sib baik biasa pkai papago jer.... huhuuuhuuu

    ReplyDelete
  17. manroy terlupa nak masukkan launchpad...tapi dah ok, kanokizi, try format jer sd card tu, lepas tu install balik

    ReplyDelete
  18. salam tuan,

    tq sbb bg awesome gps system n guide.
    cume saye ade masalah siket la.
    Integration between state xok.
    mksodnye if saye dr slangor nk g ke N.9.
    kalau kita search tu jumpa, tp bla calculating road je die crash. bila msuk N.9, bru die OK balik n bley tunjuk jalan

    ReplyDelete
  19. salam fairuz, mungkin search poi terlalu general..dan data carian terlampau besar menyebabkan crash..saya pernah mengalaminya jugak masa guna papago

    ReplyDelete
  20. salam, bro..... tinkiu atas updated garmin windows.... sy memohon download

    ReplyDelete
  21. no problem...lama menghilang...gi mana?

    ReplyDelete
  22. hurmmm

    tq en. jimon.
    cuma search saya result cuma satu saja.
    bila sesama negeri carik, xde masalah n crash, bila laen negeri baru jadik macam tu

    ReplyDelete
  23. salam bro. nak tanya klu kita install kat GPS lokatoo tu dia masih ada yg lokatoo lg ka?dia x delete kan..

    ReplyDelete
  24. boleh..file guider lokatoo tu ada lagi...unless ko format ko punya sd card lah

    ReplyDelete
  25. Salam Bro,
    Dah install and run smoothly.
    Tapi bila lepas search tempat nak save guna butang option, terus shutdown garmin gi paparan launchpad.
    ada cara nak fix?

    ReplyDelete
  26. Salam Hazman..nanti aku cuba rectify masalah ni

    ReplyDelete
  27. aku dh try kat lakatoo a1000i tp x jadi la....kat mana silap pun tak tahu??? any idea??

    ReplyDelete
  28. bro, sy dh try garmin tp takleh masuklah..bile on navigation terus masuk kat window..tak tau nk copy maps ltk mne

    ReplyDelete
  29. maps copy letak dalam folder garmin tu

    ReplyDelete
  30. ni garmin XT mobile, bleh hack utk adekan junction view ke? tp yg real garmin nuvi tu mmg ade junction view. cume x tau camne software nye, try bro jimon tgk sesape yg ade garmin nuvi tu. mmg siap sdia ade junction view. cume rasenye xda yg godek2 lg dpd software garmin nuvi.
    dah try copy len2 voice masuk kat folder garmin voice, namun tetap cume ade american english saja, ade idea ke??
    keyboard die mmg type chinese ke, ade file software utk english-american keyboard?
    nak tnya, nape kat angle sbelah kiri lokatoo (display distance kilometer) bila tengah navigate, ia x full display. contoh bile lg 800mtr ia akan nmpk jd 300mtr. jd kna pndai2 agak lak...kalu familiar road, leh agak la kan... kalu lokasi road baru trokai, tntu leh terleps simpang....leh kaji smula ke???

    ReplyDelete
  31. yang ada junction view tu complicated sket..takat ni aku tak dapat lagi version...pernah baca kat forum GPS, ada yang cuba merge kan junction view file dengan map file bagi version ni tapi result fail..nak R&D tapi takde masa :) yang lain2 pasal layout tu terima lah seadanya...nama pun free kan..hehe tapi nak mengkaji lagi boleh masuk forum NaviTotal.com, sana ramai pakar GPS..aku pun belajar dari diorang

    ReplyDelete
  32. Bro...saye baru je download semua file dan maps.masukkan kat Sdcard pada Doubledin cap china saya win ce6.

    Mule2 tetibe kuar language cina.payah gakla nak test satu2..sampaila nampk English American.try nak tgk Maps dan poi , die ckp map xde.walaupun saye dah tukar file name dari gmapsupp.img to "gmapbmap.img..

    Then saye exit.nak bukak balik die lgsung xde respon..saya perlukan bantuan sgt T_T

    ReplyDelete
  33. cuba masa rename file map tu taip gmapbmap jer

    ReplyDelete
  34. file dah kena remove...link tu pun aku sharekan jer atas ihsan sifu mysof, so kena cari sendiri yang lain

    ReplyDelete
  35. Link baru utk garmin 503w WinCE 5&6: http://www.mediafire.com/?6kxncu3w6rv3twa

    ReplyDelete
  36. salam bro..
    saya dh try install garmin dlm lokatoo a903i..
    masalahnye, bile run die x dpt connect ke satellite.. pastu x dpt detect map walaupun saya dh rename gmapsupp.img kpd gmapbmap.img.. ade file lain lg ke yg perlu rename?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin ada file sofware yang tak complete ataupun file tu sendiri dah corrupt

      Delete
  37. alamak tuan jimon.

    pautan file dah tak der...boleh tempek lagi ka...

    tima kasih

    azrul

    ReplyDelete
  38. salam tetuan Jimon, boleh pm link tak?

    terima kasih,
    syazrul24@gmail.com

    ReplyDelete
  39. Link dan password akan dikongsikan sekali lagi apabila fanpage Aku Budak Melaka hit "888" LIKE. Tunggu...

    ReplyDelete
  40. LIKE dah capai 1000 lbh dah tu, nmpknya bolehlah tuan hamba share lagi link yg dead tu.. tima kasih

    ReplyDelete
  41. Salam.. Bleh tolong bagi link software Garmin untuk WinCE 6.
    Software yang siap sedia ada jenis Papago X8.5 tapi susah nak guna dah biasa dengan Garmin.

    Tolong ye.. Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh....refer sini http://myjimon.blogspot.com/2013/02/pengumuman-terkini.html

      Delete