NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, July 8, 2012

Pengumuman Terkini!

PENGUMUMAN TERKINI! - Link dan password akan dikongsikan sekali lagi apabila fanpage Aku Budak Melaka hit "700" LIKE. Terima kasih banyak-banyak atas sokongan anda pada blog ABM


Cara untuk request password - Hanya 1 cara sahaja iaitu dengan menghantar "Private Message" ke Fanpage ABM menggunakan ID FB anda yang anda guna untuk click "LIKE". Cara-cara lain tidak akan dilayan :). Nota: Reply kepada password bergantung pada waktu lapang admin ABM, harap maklum :)


1) Download Garmin (password required). Refer How to install Garmin


2) Download PolNav 6 (Password required). Refer How to install PolNav 6


3) Download Galactio V8.6.02 (password required). Refer How to install Galactio V8.6.02
  • Program. Copy and paste it in the SD Card. Folder name: NavIQ
  • Sounds. Copy and paste in Sounds folder
  • Map Galactio V8 part 1 and Map Galactio V8 part 2. Copy and paste in Map folder


4) Download PaPaGO X8 (password required). Refer How to install PaPaGO X8
  • Program. Copy and paste it in the SD Card
  • Maps MFM-PPG-110403C. Copy and paste in the Maps folder.


5) Download PaPaGO X6 (password required). Refer How to install PaPaGO X6
  • Download program Part 1Part 2Part 3 & Part 4. Copy and paste it in the SD Card


6) Download PaPaGO X8.5 (Password required). Refer How to install PaPaGO X8.5


7) Download iGO Primo with Malaysia Map (Password required). Refer How to install iGO Primo

4 comments:

  1. Bro jimon share launcpad untuk gps china made boleh?untuk map yg kat atas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak...boleh jer guna launchpad basic 2011..cari guna search function kat blog ni

      Delete
  2. Salam bro Jimon
    macam mana nak selesaikan masalah Papago 8.5 bila install GPS China secara automatic bila run screen akan bertukar menjadi malap/kelabu. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya spec hardware kat GPS China tu tak mampu nak run papago X8.5

      Delete