NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Friday, August 6, 2010

MapKing Landmark For GPS Lokatoo

How To Install MapKing Landmark

Step 1: Download MapKing Landmark software

Step 2: Extract folder

Step 3: Download Maps - Credit to malsingmaps.com

Step 4: Extract folder i.e EMX2_Apr2010, SGX2_Apr2010, WMX2_Apr2010 and copy it into folder "Maps"

Step 5: Add Command to your Script Launchpad, example:

BITMAPBUTTON
x = 290
y = 150
Command = \SDMMC\Mapking\Mapking_C738400_sirf.exe
BitmapNormal = ..\Icons\Mapking.bmp
BitmapPushed = ..\Icons\Mapking.bmp

Step 6: Copy MapKing folder into SD Card

Step 7: Slot back SD Card in Lokatoo and On Navigator, Click "Navigation"
Photobucket

Step 8: Screen appear as below. Click "icon MapKing"
Photobucket

Now you are ready to navigate
Photobucket

Main menu
Photobucket

Destination menu
Photobucket

Routing menu
Photobucket

Setting menu
Photobucket

Can switch map
Photobucket

GPS Status
Photobucket

Map View
Photobucket

Navi
Photobucket

Click "exit icon" to return to Launchpad menu

Download MapKing.exe for Com Port 7 - credit to gera_nium

83 comments:

  1. nk try mapking pulak...bagi password MapKing.exe...sifu....thanks

    ReplyDelete
  2. ok nizam...check your email :)

    ReplyDelete
  3. thanks sifu...kalau tak reti nanti...refer kat sifu balik yekkk...oraitttt

    ReplyDelete
  4. Salam bro,

    send the password, sifu

    ReplyDelete
  5. boleh tapi dah jadi follower ke? :) support sket penguin tu...letih dia duk tanya

    ReplyDelete
  6. sori bro x perasan.hehehehe.dah bro.Tq

    ReplyDelete
  7. apa nick follower? takder pun kelisa :)

    ReplyDelete
  8. nick name pakai kati patang dia ikut nama register ngan gmail. nama kat web kelisa sbb ikut address gmail. hehehehe. kelisahijau@gmail.com. TQ

    ReplyDelete
  9. ok, pwd ni untuk exe file, sent via google friend connect :) tak dpt bgtau eh

    ReplyDelete
  10. sifu TQVM it done.Cuma sifu punya emel saya terdelate.Sori

    ReplyDelete
  11. Salam Jimon, mohon diemelkan p/w utk
    "Download MapKing.exe for Com Port 7" dari 4shared, TQ.

    ReplyDelete
  12. Salam Roslan. Password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  13. Bro, tolong minta password. Terima Kasih.

    ReplyDelete
  14. ok Roy, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  15. password pls bro! chaandraa71@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. ok chaandraa, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  17. ok msyauqiosman, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  18. Sorry bro, but its says map cannot be found..my gps is the wince 6.0 version...Any ideas? Thanks

    ReplyDelete
  19. make sure that when you copied the map file, format folder is exactly the same with image view as per step 4

    ReplyDelete
  20. bro jimon...mintak pwd mapking boleh..tq

    ReplyDelete
  21. sory bro..aku ingat semua kena ada pwd..hehehe

    ReplyDelete
  22. yang com port 7 punya file tu ada password..hehehe

    ReplyDelete
  23. laa..ye ke, com port tu letak kat na lak? tadi nak dload map tapi web malsingmaps kena virus..ada map lain tak? bagi pwd yee..tq

    ReplyDelete
  24. dalam folder mapking, replace jer yang asal dalam folder mapking tu...nanti aku dapat link lain untuk map aku update kat thread ni yer

    ReplyDelete
  25. nanti aku bagi skali lepas dapat link map, kalau ko dapat link map tu dulu bagitau eh, boleh share ngan viewer lain jugak

    ReplyDelete
  26. aku ada link ni..aku dah install tapi x function pun..dia keluar cannot find map http://rapidshare.com/files/195629477/Malaysia_Maps.rar

    ReplyDelete
  27. jimon, aku rasa x yah la ko bagi pwd tu...aku dah malas nak layan mapking ni...pening kepala aku je. disebabkan aku dah bjaya install garmin jadi aku guna garmin ajele. TQ Mr Jimon :D

    ReplyDelete
  28. bro, aisey jangan putus asa dulu, takper, aku bagi password, ko download dulu MapKing.exe for Com Port 7. Nanti kita sama2 cari apa error kat folder map ko. Aku dah sent password via google friend connect

    ReplyDelete
  29. Salam bro..password utk mapking.exe com 7 please!! tq..

    ReplyDelete
  30. mun, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  31. SALAM...AKU DAH ADA MAPKING TAPI MCM TAK UPDATED..NAK TRY SIFU JIMON PUNYA LAK....TOLONG BERI PASSWORD NAK DOWNLOAD. TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  32. bro, nak download software mapking ni tak perlu password

    ReplyDelete
  33. Mapking_C738400_sirf.exe tapi dia minta kata laluan

    ReplyDelete
  34. oooo... nak execute file, ok password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  35. salam bro jimon...

    demi ilmu.. kena mintak lagi . password please.. serindit@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Aminuddin, jangan segan mintak password, hehe nanti akan dimaklumkan apabila telah dihantar...sabar

    ReplyDelete
  37. Aminuddin, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  38. Andak, what's your nickname registered as follower? password will be sent via google friend connect

    ReplyDelete
  39. Andak, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  40. jimun, dah ok dah. dah test ada signal, tapi lambat nak lock satelit. test dalam rumah je, kalau kat luar ok kot. terima kasih Tuan!

    ReplyDelete
  41. welcome Andak, kalau kat luar GPS cepat lock signal

    ReplyDelete
  42. bro password dia boleh pm.. thanks in advance

    ReplyDelete
  43. Nazrul, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  44. Bro Jimon , boleh bagi IGO maps update passwords,
    u adalah harapan saya ,email volcane2@yahoo.com

    ReplyDelete
  45. BS Boon, boleh, bagi jer nick follower you

    ReplyDelete
  46. salam sifu
    see u again
    mintak password mapking ComPort 7

    ReplyDelete
  47. salam sifu, ok da terima thanks

    ReplyDelete
  48. salam sifu
    ini first time i fail to install gps to my lokatoo, nape dia kuar tulisan cina & cannot fine maps,da banyak kali try tapi x jdi

    ReplyDelete
  49. rasanya file mapking kat link tu ada problem, nanti aku try carikan link lain

    ReplyDelete
  50. Salam,

    Password mapking com7?

    hantar kat
    yazman22@hotmail.com
    kat gmail tak dapat..

    terima kasih...

    ReplyDelete
  51. salam sifu... nk mintak password gak...

    hantar ke ferionic@gmail.com

    ReplyDelete
  52. achai, apa nick follower? nanti saya send password

    ReplyDelete
  53. sifu,, sye nak jugak password

    ReplyDelete
  54. meng, dah tak de password, boleh download terus

    ReplyDelete
  55. patutlah,,ha ha ha trime kasih. tapi saya dah install. dia tulis cant not find map?? boleh sifu ajar kan....

    ReplyDelete
  56. kena masukkan map...dah download map?

    ReplyDelete
  57. bila tekan icon mapking, nampak je mapking landmark. lepas 2 cant not find map. x dpt msk...

    ReplyDelete
  58. In that case, try cari software mapking landmarka yang lain kat nbavitotal.com, maybe software yang you downloade ni dah corrupt

    ReplyDelete
  59. saya try cari.kalau x dpt saya cari sifu jimon ohhhh....

    ReplyDelete
  60. sifu jimon , saya pun ada problem for Mapking ini ,cannot open map .....

    ReplyDelete
  61. maybe software corrupt...cuba cari software yang lain

    ReplyDelete
  62. salam, bro nak tnya..knp mapking aku tak tunjuk lokasi aku berada dgn betul..aku duduk sepang, map duduk kat jalan P.ramlee. =(

    ReplyDelete
  63. gps tak detect satellite lagi tu, kena guna com port yang betul

    ReplyDelete
  64. kena masukkan code mcm papago reality ppg7 ke?

    ReplyDelete
  65. tak....ganti jer exe file dengan com port yang betul

    ReplyDelete
  66. tak jadi dalam file aku ada dua je..dua2 tu tak jadi.. =( ... nak download bro punya, kot2 ada yg betul.

    ReplyDelete
  67. tq.dah jadi..aku download yg kat atas tu.huhuhu

    ReplyDelete
  68. welcome bro :D file exe untuk com 7 dah lama aku share kan

    ReplyDelete
  69. mohon password..
    emailkan slumberjer@gmail.com

    lokatoo model A903 boleh ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde password pun...boleh download terus...

      boleh jer masuk kat lokatoo A903

      Delete