NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, March 3, 2012

Launchpad HD 2012

Set GPS Lokatoo A1000 HD didatangkan dengan internal disk 4GB, memang cukup untuk masukkan software GPS HD dengan resolution 800X480, antaranya Garmin, Papago X8.5, iGO Primo 2.0, Powermap Z9 dan pre-install Lokatoo Software version 5



Launchpad HD ni memang solely untuk GPS Software, tak macam launchpad yang aku share sebelum ni, ada macam-macam aplikasi dan games



Download Launchpad HD 2012. Extract dan copy files ke dalam internal disk. Kedudukan file dalam internal disk seperti dibawah



Ce-try dan share feedback, amacam? success ke?

23 comments:

  1. terima kasih bro, dah boleh jalan dah launcpad. baru ku tahu command untuk point file dari internal storage = 'ResidentFlash' :)

    ReplyDelete
  2. terbaik info kt sini. thanks for sharing. saya orang baru belajar pasal gps ni...

    ReplyDelete
  3. salam..nak mintak tolong skit..macamana nak install garmin dalam lokatoo a903i..
    leh ajar kan x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. resolution untuk A903i 480X272 boleh guna launchpad ni http://myjimon.blogspot.com/2011/04/launchpad-basic-2011.html, lepas tu masukkan software garmin dalam sd card

      Delete
  4. salam, launchpad dah jalan tapi try buat connection kepada papago x8.5 (saya bypass icon papago x6, edit file .ini), yg keluar cuma bunyi startup tp gps apps x load. di mana saya silap?
    lagi satu, lokatoo pakai com 7. tp kt mana sy nk letak setting com 7 ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...maps dah masukkan ke? yang boleh ubah manual setting com port pada software igo, ndrive..takat yang aku tau..kalau software lain memang kena dapat exe file yang com port 7

      Delete
    2. salam, mslh dh setel. papago x8.5 dah boleh load, maps dah ada, cuma satelit tak detect. sy try download .exe com 7 utk lokatoo jadi .ini baca navic7.exe, x jalan. bila saya edit, suruh baca navi.exe, boleh jalan. tp tu la, satelit x jumpa. ke, saya kena rename navic7.exe tu kepada navi.exe dan replace navi7.exe sedia ada? sekian soalan patik

      Delete
    3. patutnya edit kat command guna nama file exe tu terus boleh execute

      Delete
  5. Salam, saya install launchpad HD 2012 berjaya. Bila saya copy papogo x5, ia boleh run tetapi paparan tidak fullscreen di Lakotoo A1000 saya. Saya copy papogo x5 dari Lokatoo A903 lama saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lokatoo A1000HD guna resolution 800X480, software papago yang bro copy tu resolution 480X272, tu sebab bila run kat Lokatoo A1000HD paparan kecik

      Delete
  6. Terima kasih sdra. Bagaimana dgn papago X8, resolutionnya compatible? Saya dah download tetapi belum install lagi.

    ReplyDelete
  7. salam bro,

    Map nk download kt mane eh? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..ni thread launchpad jer...refer label GPS Map Updates

      Delete
  8. Asslm Tn,

    baru nak godek2 gps...masih belum berhasil...nak tya beberapa soalan..

    1. internal disk yg tn maksudkan tu adakah yg terbina didalam set gps?
    2. jika ya, adakah fail sediaada dlmnya perlu dibuang?
    3. ada apa-apa command yang perlu di edit ke?

    Tksh.
    MBW821

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Jawapannya..

      1. Betul
      2. Tidak perlu
      3. Tak perlu..dalam launchpad semua dah ada

      Sama2

      Delete
  9. Salam en. Jimon, saya dah install pastu bile papago menu keluar, paparan dia bertindan dan ade menu launchpad sekali dalam paparan tu. Apa kesilapan sya ?

    tk

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah nak kata...kalau dapat attachkan gambar...boleh kut bagi pandangan...

      Delete
  10. salam jimon,
    dlm .ini file saya dh specify supaya ikon papago x5se tu bukak Navi.exe (sbnrnya ikon je x5se tp sbnrnya running papago 8.5). skrg dh boleh keluar, tapi x leh detect satellite sampai ke sudah. apa puncanya? terima kasih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Punca tak detect satellite:
      1. Dalam bangunan
      2. Software corrupt
      3. Comport yg diguna tak macth dengan set GPS

      Delete
  11. macamana nak duplicate sdcard myvi SE bro...yg ori dah hilang..try copy ngan kawan gps x boleh baca ..gps mintak activation code

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis, cuba download software tu kat sini dan install dalam sd card yang baru -> http://www.lokatoo.com/downloads-software-activation-updates-myvi-double-din.php

      Delete