NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, December 8, 2013

Map Updates for Garmin nuvi 1200

Ianya tidak seperti "saudaranya" yang lain...copy & paste jer map terkini bila connect nuvi to PC, terus dah boleh guna...semudah 1,2,3 hehe....tapi untuk Garmin nuvi 1200, mapnya di"hidden" kan, walaupun setting PC diubah ke "show hidden files" pun tetap takkan visible


File map untuk nuvi ni diletakkan dalam folder "system" yang di "hide", tapi itu bukanlah satu masalah. Connect nuvi to PC macam biasa, open root folder on nuvi dan taip dekat explorer's address bar: "\.system" (without quotes)


dah jumpa map file -> gmapprom.img, so just copy and replace with latest map


dah boleh navigate J

No comments:

Post a Comment