NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, March 1, 2015

Sometimes...You Have To Upgrade - Honda CBR650F

Setelah hampir 4 tahun ride dengan Kawasaki Ninja 250R, dah tiba masanya mencuba CC yang lebih tinggi...sesuai dengan kemampuan ler jugak. Mula-mula teringin nak upgrade ke Kawasaki Er6f..hold dulu kenangkan motor ni pun 2 dapur...bila Z800 launched...dah set nak sambau...siap dah gi amik lesen B full lagi...sekali masa nak test..ketinggian dan keberatan motor tersangat kontra dengan fizikal aku..hehe..hold lagi..

Dan akhirnya bila Honda announced model CBR650F dengan 4 dapur...teruja ler semula nak upgrade...masa test tu memang serasi...confirm jadi ni :)

Warna pilihan semestinya hitam tapi takde...jadi pilih metallic grey..sambau kat Ee Tiong, Jalan Pahang Setapak..masa submit dokumen kebetulan motor pun dah ada :) Secara rasmi dah boleh datang amik motor pada 5 Feb..motor


Free gift standard helmet dan jacket...test dulu



dan tambahan free gift frame slider...tunggu pasang


Ok...dah boleh bawak balik :)


Walaupun dah dapat yang diidamkan...yang banyak berjasa tetap disimpan..takde niat nak jual pun..

My ride my pride

No comments:

Post a Comment