NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, April 3, 2011

Sometimes...You Have To Reward Yourself

Akhirnya hajat nak merasa pakai Kawasaki Ninja 250R ni tercapai jugak akhirnya tahun ni, alhamdulillah setelah dicampur dan ditolak apa yang patut, ada lah lebihan sket dan ikut kemampuanlah diri sendiri...nak pakai Superbike yang CC lagi besar tak mampu :)

Kebetulan wife aku pun layan jugak merempit ni...so dia pun bagi sokongan penuh....hehe nak jugak lah merasa gi keje ngan super ninja, penat dah merempit dengan CBR wave 100 aku tu, sian dah 5 tahun motor tu serve aku..panas hujan redah..sekali rosak boleh tahan gak ler kos nak repair..mesti lebih RM100, nasib baik dah takde hutang...tapi aku tetap simpan wave aku ni..buat gi surau atau jalan dekat-dekat jer, bila pak mertua aku datang rumah aku...boleh ler dia guna jugak nanti

Brochure Kawasaki Ninja 250R


Aku beli kat Kapar Motors Enterprise Sdn Bhd, pergh jauh giler aku turun dari Bangi tu tapi puas hatilah dengan customer service kedai ni, memang customer oriented. Masa booking tu dah mintak siap-siap salesman kedai ni, Ernest tolong dapatkan nombor pendaftaran yang ok, takder lah nak demand sangat, aku cuma nak nombor "00" kat tengah-tengah, hehe hujung dan pangkal wa tak kisah beb :)

Photobucket
Boleh refer official website Kapar Motors disini

Jumaat. 01/04/2011 dapat call dari Ernest, kata motor dah ready, anytime boleh collect. So pagi sabtu, aku mintak tolong adik ipar aku, eda, bawak kitorang gi Kapar, sampi lebih kurang pukul 11.30am..Settle everything dekat pukul 1...ada sesi amik gambar plak, memang tradisi kedai ni...wife aku pun snap lah jugak :)
Photobucket

Antara free gift yang dapat, ni semua wife aku yang mintak...hehe
Photobucket

Tengah malam baru dapat amik gambau ngan motor...thanks to member aku, Cip NEXO Melaka, K.E yang snap gambau ni :)
Photobucket

13 comments:

  1. Salam, hebat dah jadi team ninja. Saya ni middle age pakai scooter je Modenas Elegan. Lepas ni kena le survey kat ebay untuk beli waterproof motor gps mount untuk lokatoo dan motorcycle power socket untuk charge gps nanti. Pernah survey untuk member ninja yang kaki gps dulu.

    ReplyDelete
  2. Thanks afni, memang terpikir nak cari alat tu, boleh tak tolong survey dan rekemen yang ok punya

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah, hajat kesampaian juga hehehe..

    hati2 bila merempit bro.

    superbike tu memang kenalah ngan owner baru dia...

    :) :) :)

    ReplyDelete
  4. hehe thanks mdshaari, dapat hari tu terus ngetest balik melaka TT ngan GLM :)

    ReplyDelete
  5. Mount Gps 5" termurah siap dengan charger kit 8 aa bateri:
    http://cgi.ebay.com/DT-BIKE-WPCS-B-Power-Motorcycle-Mount-Garmin-1450-1490-/260760520222?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb689c61e#ht_1559wt_907


    Tapi kalau nak yang direkomen oleh forum superbike cari "Easy rider v4" atau "givi gps" tapi precaution sbb takut tak support 5" sbb yg ni utk garmin gps typical 4.3".


    Untuk power socket saya cadang print kat bawah ni dan minta cadangan workshop compatible tak dgn bateri ninja. Dan kalau nak beli tanya seller ebay melalui email samada power socket ni datang sekali dengan waterproof socket.

    http://shop.ebay.com/i.html?_trkparms=65%253A15%257C66%253A1%257C39%253A1&rt=nc&_nkw=motorcycle+power+socket&_ipg=50&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m14.l1514&gbr=1

    ReplyDelete
  6. Bila tengok gambar pakai jaket pantul cahaya dengan full face helmet ingat ini adegan cerita Tron..

    ReplyDelete
  7. Thanks Afni for the info. Appreciate it very much..waaa ramai yang kata macam Tron ni..tak layan lagi movie ni nak kena tengok.. :)

    ReplyDelete
  8. sori laa bro jimon...dah lama tak melawat blog ..pc prob sikit laaa...

    wahhhhhh bro!!!!!...skrg pakai ninja 250...mmg bergaya & mantoopppp laaa...black color lg tu...dashhhyatttt.....dashhhyatttt.....

    ReplyDelete
  9. bro nizam, welcome back...lama betul ko menyepi..hehe baru jer nak berjinak-jinak ngan motor kuasa sederhana ni :)

    ReplyDelete
  10. wahh....motor baru...tahniah bro...bape duit motor nie bro????

    ReplyDelete
  11. Castello, teringin nak merasa pakai :) rega dalam RM2X,XXX :)

    ReplyDelete
  12. member aku 2 org pakai ninja 250cc ni...tiap2 hari racun..nk maintain blm sampai masanya lagi kot....muahahahaha...kita bakorrrr....!!!!!!

    ReplyDelete
  13. hehehe jom lah nizam...layan ninja 250R :)

    ReplyDelete