NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Monday, February 27, 2012

Beli Proton Exora Bold dapat Lokatoo A1000HD



Hehe tajuk tu sajer kasik gempak jer, memanglah teringin nak pakai Exo Bold, tapi Exo yang ada pun ok lagi...Setelah 2 tahun lebih guna Lokatoo A1000 Win Ce 5.0, lepas tu upgrade ke Lokatoo A1000i Win Ce 6.0, tak sampai setahun dah upgrade lagi ke A1000HD, sebabnya tak tahan nak menggodek set HD ni :)



Complete package in a box, memang puas hati



Produk spesifikasi boleh refer kat sini

Tunggu nanti aku share kan hasil upgrade Lokatoo A1000HD ni :) memang terbaik!

16 comments:

  1. huhu..akhirnye...xsabar nk tunggu hasilnye (^_^)

    ReplyDelete
  2. Salam Bro Jimon...camne nak istall Garmin atau papago dalam saya punya Lokatoo A900?..Tak pakai yg latest pun takpe...Papago X5 pun dah kira ok...tak pandai nak godek la..Follow juga step2 dlm blog ni...tak faham2 huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam AhmNaz, mula2 kena copy file launchpad ke dalam sd card, download launchpad basic yang saya ada share kan tu, lepas tu boleh masukkan software gps dalam sd card jugak. Software GPS saya akan share kan sekali lagi bila fan page ABM hit 400 LIKE

      Delete
  3. Skrg ni software GPS tu mmg takde lagi la bro?

    ReplyDelete
  4. biasalah...copyright issue, sesekali bolehlah share :)

    ReplyDelete
  5. dah berjaya dah isntall launchpard (terima kasih byk2)...tapi software takde lagi huhuhu...ada link lain tak? kalau dapat software tu nak masukkan dalam folder mana?

    ReplyDelete
  6. cuba try google untuk software, copy jer folder software GPS tu dalam sd card, mak sure command betul dalam INI files :)

    ReplyDelete
  7. A1000 hd ni papago sng cari.. garmin x jumpe lg 800x480

    ReplyDelete
  8. Apa command sepatutnya diisi dalam INI files tu?

    ReplyDelete
  9. dalam INI files dah ada command, cuma bila copy software gps tu kena pastikan nama folder dan exe file tie back to the command

    ReplyDelete
  10. Bro jimon ada post berkenaan INI files tak dalam blog ni?...boleh la saya cuba rujuk kat situ. Kalau dpt tgk step by step mungkin boleh faham kot he he...:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada, dalam tiap2 thread GPS software aku ada mention command untuk INI files ni

      Delete
  11. salam bro jimon. tak sabar nak tunggu pasang papago kat lokatoo A1000hd ni, saya dah try tak pakai launcpad tapi cuma rename dengan file asal lokatooo 'guider' tak berapa menjadi, saya guna port 7, kalau cuma navi saje tanpa set location ok takder masalah, tapi bila set location dia ada keluar eror. tunggu bro punya solution plak cam mana

    ReplyDelete