NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Wednesday, November 24, 2010

PaPaGo X5SE For GPS China

Last time i have successfully installed Papago X5SE in China brand GPS with win ce 5.0 (Refer here).

Most of GPS China are using Com 1, Baud rate 4800. Try replace this file and you may successfully load the navi in your GPS

Download Papago X5SE software here - credit to sifu mitos

Download PaPaGO.exe for Com Port 1, Baud rate 4800 - credit to Airion

Download MobilenavigatorC4.exe for Com Port 4 - credit to hashima

15 comments:

  1. Bro Jimon, password untuk PaPaGo. exe dihajati. Tksh

    ReplyDelete
  2. Maaf bro Jimon, tak de dalam inbox pula...Boleh resend ke email lan398@yahoo.com. Tksh.

    ReplyDelete
  3. ok lan398, password sent to email

    ReplyDelete
  4. salam bro jimon,

    saya adoila kat forum eocm...bleh send pword papago.exe tak pada saya?

    tq yek... :)

    ReplyDelete
  5. salam adoila, password sent, check PM EOCM

    ReplyDelete
  6. salam..kena pakai port splitter lagi tak? skrg papago sy pakai port splitter lagi....kalau x payah..nak minta password

    ReplyDelete
  7. kalau boleh minta send kat email azlan_jtm@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. salam, tak perlu guna port splitter lagi lepas ni, password sent

    ReplyDelete
  9. tlg carikan yg com port 4 leh?takleh donlot lah

    ReplyDelete
  10. abon, dah dapat com port 4, boleh download dan try, pastikan route kat command pada INI files to ko amend ikut nama file ni, sebagai contoh Command = \SDMMC\PaPaGOX5SE\MobilenavigatorC4.exe

    ReplyDelete
  11. kalau yg com 4 takleh, com 1 leh je cume resolution tak ok..320x240!sy nyer besar skit..yg software 320x240 yg sy donlot kt navitotal tu detect signal ok je cume tak kne resolution..kalau gune com 1 kat software bro bg tu pn tak detect signal...camne ek?

    ReplyDelete
  12. try dapatkan com port 1 kat gpsunderground forum, dalam thread papago X5SE ada member kat situ yang share exe file ni

    ReplyDelete
  13. can u send me password?kka706@gmail.com

    ReplyDelete
  14. there's no password...you can directly download it..the link is not mine..just sharing it

    ReplyDelete