NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Monday, November 8, 2010

GPS China Powered By Launchpad VS Kechat

Sabtu lepas masa TT GPS dengan geng-geng lendat kat Melaka, cip SR pie mintak tolong aku godek-godek GPS dia, China mari. Ramai jugak yang beli brand ni sampai ada yang bukan main marah betul kat sorang bro, member EOCM yang jual barang ni sebabnya isu kualiti, cepat panas dan macam-macam lagi. Akhirnya, bro ni pun blah dari EOCM

Di sebabkan pie sudah sign surat menyatakan sekiranya GPS dia ni terbakau atau meletup disebabkan aku godek, dia akan halalkan dan tidak akan membuat sebarang tuntutan diakhirat kelak, aku layan lah menggodek..lagipun hari ni MC, ada lah masa terluang sket ;D

standard GP China Software starter
Photobucket

Original guna wolfncu, ada garmin, igo R3, PaPaGO X2 dan mapking
Photobucket

Format SD Card dan masukkan launchpad powered by VS Kechat ;D hasilnya boleh run kesemua 5 Navigator
Photobucket

Garmin
Photobucket

PaPaGO X5SE
Photobucket

iGO primo
Photobucket

Sygic
Photobucket

NDrive10
Photobucket

sebabkan dulu ada guna speedometer kat wolfncu, kasi tambah jugak aplikasi speedometer :D
Photobucket

Demo launchpad
video

Macammana? kalau berminat, boleh lah hubungi saya melalui email :)

38 comments:

  1. bro... kawe nok aplikasi speedometer 2 bleh tak???

    ReplyDelete
  2. Bro Jimon pass launchpad yang ada GPS Igo8, Ndrive 10 n etc. untuk China made PND ..Tksh

    ReplyDelete
  3. kanokizi, tunggu posting akan datang, bila? aku pun tak pasti lagi so keep in touch

    ReplyDelete
  4. lan398, boleh jerr guna launchpad yang aku share kat blog ni

    ReplyDelete
  5. mmg gempak speedo meter dio nih bro..... caiyokkkkk.....

    ReplyDelete
  6. Semalam dah dapat 1 GPS China lagi untuk digodek, setelah terma dan syarat dipersetujui, malam ni baru nak start godek

    ReplyDelete
  7. Salam jimon, sy tak pasti nak download launcpad mana sbb semua yg gps lookato.

    ReplyDelete
  8. Sy nak download launcpad GPS China, kalau boleh, bagi link dan password. Tkasih.

    ReplyDelete
  9. Salam Mohd Dasir, boleh cuba yang free version launchpad untuk lokatoo, yang untuk GPS China ni, terma dah saya emailkan, kalau ok dan nak accept, nanti saya bagi link untuk download :)

    ReplyDelete
  10. salam...sy berminat gak...leh emailkan sy terma tu gak...mana tau ok dan sy accept nnt...tq

    email: dragonaga@gmail.com

    ReplyDelete
  11. ok..tq..but nk tanya, bile dah download nnt tu, juz format sd card n then copy paste folder tu kat sd card je kan pastu dah leh run kat GPS China sy punye ni...juz simple as that ke?

    ReplyDelete
  12. yer betul, tapi untuk win ce 6 sahaja yang boleh copy paste, navi yang boleh run terus adalah garmin, papago X5Se, igo primo, mapking landmark dan ndrive10, macam sygic kena guna keygen untuk unlock map

    ReplyDelete
  13. ok...sy berminat dgn terma tu...sy da reply melalui email...

    ReplyDelete
  14. ok bro, nanti aku reply..tak sempat baca email lagi

    ReplyDelete
  15. salam bro... aper perkaabaran meter.... bleh dpt tak???

    ReplyDelete
  16. ok bro, order form & payment dah buat...transaction detail sal payment aku send via email...

    ReplyDelete
  17. Noted, order sedang diproses dan akan diposkan. Link launchpad sponsored by VS kechat akan diemailkan

    ReplyDelete
  18. salam kanokizi, tak sempat nak update blog lagi...tunggu yer

    ReplyDelete
  19. Salam Nazrul, link launchpad sponsored by VS kechat telah diemailkan bersama dengan password

    ReplyDelete
  20. ok..tq bro..akhirnya berjaya gak install launchpad vs kechat dgn software gps NDrive10 kat gps china aku ni...tp sbb skrin gps aku kecik so nmpak 3/4 je launchpad tu...hehe..xpela..

    bro nk tnya la, biasanye gps China made pakai Com Port 1, Baud rate 4800 kan?

    ReplyDelete
  21. ko bukan pakai 4.3" punya skrin yang mcm referral pic aku kat thread tu? laaa ye ke? hehe layan jerrr...try masukkan garmin nanti

    setakat ni memang GPS China ni pakai Com Port 1, B4800

    ReplyDelete
  22. a'ah..saje je try test dulu kat gps ni..maybe next time kot beli gps baru...hehe..x pernah pkai pon gps ni sejak beli dulu sbb map lama so baru semnjak menjak ni terpikir nk cari2 link donlod map baru, tu yg terjumpe blog bro...nway, tq..very informative...jarang org wat blog sal gps, lg2 yg willing to share software gps...

    p/s waiting for the speedometer lak...hehe

    ReplyDelete
  23. hehe..akhirnye berjaya gak aku me'resize'kan ke 320x240..dah leh nmpak full after adjust position button2 n icon2 tu...benda baru blaja arini..try n error...nway, tq bro..

    ReplyDelete
  24. cayalah bro...macam ni lah yang kita nak..ada usaha nak godek sendiri...pandai2 lah modify apa yang aku share ni :) Ok, nanti aku share speedometer tu...tunggu

    ReplyDelete
  25. Saya nak
    email: caveon1989@gmail.com

    ReplyDelete
  26. bro, saya punya gps china 7inch wince 5. port 1 baudrate 4800. skang running on igo8. boleh install yg lain2 la..mcm garmin, papago etc? email saya sape_name@hotmail.com

    ReplyDelete
  27. bro, saya tak pernah lagi install ke GPS 7", kebabyakan software untuk skrin 480X272, boleh lah kalau nak cuba masukkan...try at your own risk

    ReplyDelete
  28. i dah try install Ndrive10 ikut your instruction..okla not bad..better from 1go8 sblm ni..cuma some icon mcm melebar sikitla..

    ReplyDelete
  29. nak jugak bleh..email sy manmasked@ymail.com..tq bro

    ReplyDelete
  30. lupa bagi email meng1240@gmail.com

    ReplyDelete
  31. Salam bro..sy try download launchpad basic..leh copy & paste..tp cmne nk run terus navigation 2..kne copy dlu file navi ke..sy gune papago x5se

    ReplyDelete
  32. Ren - kena masukkan file navigation untuk execute icon navi kat launchpad tu

    meng - better download launchpad basic / SE 2011

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum.
    tolong godek gps china aku ni..aku dah beli sdcard 8g and cuba buat sdri,,tp x jalan..kokpih00@yahoo.com

    ReplyDelete
  34. Waalaikumsalam, nanti aku email kat ko

    ReplyDelete