NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, November 27, 2010

ICE - Alternative Choice Double Din For Exora

Lama menyimpan geram akhirnya member aku, K.E pun upgrade ICE kat exora dia. Double din brand TOM, non-motorised screen macam yang digunakan oleh Proton untuk limited edition.

Brand made in Taiwan dan yang penting boleh link dengan steering control & dvd roof, screen HD termasuk reverse camera sekali. Pemasangan dibuat di Best City Auto bertempat di Cheng, Melaka

Original ICE dikeluarkan, wiring asal cuma tapping sahaja
Photobucket

Double din baru keluar dari kotak..bau kilang lagi :)
Photobucket

Reverse camera
Photobucket

Siap dah pemasangan double din
Photobucket

Closed up function
Photobucket

Harga siap pasang RM1K++, ni aku sertakan koordinat Nasi Kandar Pinang, sebaris dengan Best City Auto, senang kalau sesape nak pergi

PaPaGO
E: 102" 12' 59.1"
N: 2" 16' 14.8"

Garmin
N: 02" 16.247'
E: 102" 12.984'

14 comments:

  1. perggggghhhh.....cun siot..aku dah lama berhajat nk pasang double din ni...tp takde budget lagi maaa...(tak blh jadi geng lendat laa ni...hehehe) brand TOM ni ok ke bro...?? kalau psg double din aje takde reverse camera...brp cost bro???

    ReplyDelete
  2. setakat ni yang K.E guna ok, kalau exclude reverse camera boleh dapat bawah RM1K...selalunya reverse camera ni dalam RM250

    ReplyDelete
  3. best.. memang teringin pun.. tu sekali gps ke dalam tu? harga 1k ngam2 ke...

    ReplyDelete
  4. yang ni tak termasuk GPS, apa ada hal bro, ko kan dah ada lokatoo :) tak silap aku siap dengan upah pasang RM1,200

    ReplyDelete
  5. cam best je tgk..blh angkat satu nih..

    ReplyDelete
  6. Ada rezeki lebih bolehlah aku pasang double din ni...hihihihi

    ReplyDelete
  7. masa jumpa bro maswan, member geng lendat, dia pun ada pasang yang baru punya version, masyuk gak..nanti aku jumpa dia boleh lah snap gambau..takpun bila ko balik melaka terus jer singgah Best City

    ReplyDelete
  8. menunggu posting gambau dari sifu

    ReplyDelete
  9. sabtu depan aku balik melaka...kalau bro maszwan free nanti aku jumpa dia snap beberapa gambau untuk rujukan ko

    ReplyDelete
  10. As-salam sifu, ada ka gambau rujukan yang di janjikan...hihihi :)

    ReplyDelete
  11. patutnya maszwan turun ulu bendul ahad lepas, tak jadik plak...aku dah sms dia mintak emailkan kat aku..tapi tak dapat lagik, nanti aku remind dia...dia macam ko jugak keje shift, tak tentu arah tido time :)

    ReplyDelete