NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Friday, March 30, 2012

M3GPS PAPAGO! X8.5 (800x480) For GPS Lokatoo HD



Untuk HD version, ada additional menu - Travel Guide



Walaupun function jer ada tapi content takde...tak guna jugak kan..hehe nasib baik teringat masa install PaPaGO X7 Reality, ada pre install folder Travel Guide ni, copy folder "TravelWalker" dan paste dalam folder Papago X8.5



Barulah boleh guna...Travel Guide & Malaysia Tourist Spots offered by Papago X8.5 for Malaysia :)




Download TravelWalker. (Password required. Request password melalui "Private Message" ke Fanpage ABM menggunakan ID FB anda yang anda guna untuk click "LIKE")

Navigation on full screen...memang best dan compatible dengan Lokatoo A1000HD



Download Com Port X8.5 Com 1, X8.5 Com 2, X8.5 Com 3, X8.5 Com 4, X8.5 Com 5, X8.5 Com 6 & X8.5 Com 7. Use Com Port 7 for lokatoo

29 comments:

  1. Bro...
    Camana nak install software Papago X8.5 kat Lakatoo A1000HD?
    Boleh beri cara nak intall satu persatu tak (dari A-Z).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try refer thread sebelum ni berkaitan papago utk step by step installation

      Delete
  2. Assalam Jimon....

    Untuk China made apexi...com mana yang sesuai yer...tksh.

    ReplyDelete
  3. bro jimon..agak2 bila blh share papago x8.5 800x480?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berkesempatan lagi...

      Delete
    2. Kena like page dulu bro harap2 bila dah sampai 700 like bro jimon bermurah hati share garmin 800x480

      Delete
    3. Tak masuk lagi dalam pakej hit 700 tu...hehe masanya masih belum tiba

      Delete
  4. hi boleh request kat com port 7, 800x480 papago x8.5?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh download terus...dah share kat dalam thread

      Delete
  5. bro jimon request papago x8.5 tuk a1000hd,com port berape ek.. sya tau..

    ReplyDelete
  6. bro jimon ble share link and password m_herme@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum berkesempatan nak upload dan share...kalau dah ada nanti mesti masuk pengumuman terkini :)

      Delete
  7. bro tlg ajrkan sy nk upgrade a1000

    ReplyDelete
  8. boleh share link untuk download PAPAGO! X8.5 (800x480)?

    ReplyDelete
  9. Salam Bro jimon
    Boleh ajar cara masukkan Garmin dalam Lakatoo A903 ,..Papago x8.5 ok boleh install .
    Perlu install explorer.exe file dulu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh refer tutorial under label GPS software atau subscribe jer gps online uprade...mudah dan tak pening :)

      Delete
  10. salam bro jimon....subscribe gps on9 upgrade cmne cra?

    ReplyDelete
    Replies
    1. email ke myjimon@gmail.com, nanti saya reply caranya

      Delete
  11. As Salam
    Sifu
    boleh request com port 7, untuk papago x8.5 800x480

    jct7705@gmail.com

    ReplyDelete
  12. tuan tnah boleh minta com port 7, untuk papago x8.5 800x480
    terima kasih...
    ridzuan.newguy@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum bro,

    Ada software papago untuk head unit player proton exora prime tak? saya punya memory card kena rembat.

    email saya: ijad_2001@yahoo.com / ijadlvjue@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum bro,

    boleh tak nak minta software papago utk kereta proton exora prime head unit player. saya punya memory card kena rembat.

    email saya : ijadlvjue@gmail.com / ijad_2001@yahoo.com

    ReplyDelete