NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Thursday, September 16, 2010

New Rear Plat Number For Exora

Semalam sempatlah menyinggah sekejap ke kedai accessories Leader dekat area Batu Berendam untuk tukar rear plat number. Harga siap pasang RM30 dan sebab utama aku pasang kat kedai ni, jenis nombor yang aku berkenan ni setakat aku survey lain-lain kedai accessories memang tak jumpa, kalau ada pun seakan akan, rupa macam sama, warna macam sama tapi tak sama...hehe

yang ni plat number asal
Photobucket

new rear plat number
Photobucket

Pemasangan mengambil masa kurang dari 1/2 jam sebab tapak hitam tu memang dah sedia ada untuk Exora kat kedai ni.

K.E pun datang sekali masa ni tapi dia awal-awal lagi dah tukar masa baru dapat Exora. K.E prefer kristal type number, so tauke kedai ni offer kat dia RM100 untuk front and rear, special price sebab masa tu K.E pun pasang bodykit wish type

closed up KE punya, kristal type
Photobucket

Memang cun dari jauh :)
Photobucket

Thanks K.E share gambau untuk rujukan viewer

Ni aku sertakan koordinat, senang kalau sesapa nak pegi

PaPaGO
E: 102" 15' 24.3"
N: 2" 14' 40.2"

4 comments:

  1. cun jugak no plat ni yekk...pasang kat batu berendam ke..?? smlm lepak kat king hotel, ayer keroh...jauh lagi ke nk pegi batu berendam??? kalau tak boleh join sekali..

    ReplyDelete
  2. kalau dah kat melaka mana ada jauh bro :) hehe aku dah sertakan koordinat papago tu..boleh lah gi melawat

    ReplyDelete
  3. hehehe....tu hari dr pontian..saje lepak2 kat melaka..next time kasik roger bro jimonlaa..oraittt

    ReplyDelete
  4. orait...bila2 balik melaka roger aku awal2, kalau kebetulan mmg aku ada kat melaka boleh lah kita gi ngeteh

    ReplyDelete