NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, October 31, 2010

NDrive10 For GPS Lokatoo

This is for NDrive version 10.1.15

Photobucket

How To Install NDrive10

Step 1: Download NDrive software - credit to gpsunderground

For WinCE5.0 User
For WinCE6.0 User

Step 2: Download Latest Maps v2.18. Copy map into the maps folder

Malaysia
Singapore

Step 3: To unlock maps, replace the following NDrive.exe

For WinCE5.0 User
For WinCE6.0 User

Step 4: To be able to configure the port and baudrate of gps, replace the NDrive.ini with this NDrive.ini

For lokatoo, select Com-7 for Comm. Port and 57600 for Baud Rate
Photobucket

Now you are ready to navigate
Photobucket

Photobucket

Click OK
Photobucket
Photobucket

You can also try to swith on the Adventure Mode
Photobucket

When you start to navigate, you can see a compass at the top left. Your map will move or swing whenever the compass move :) No direction given and you will solely depend to 1 single line to your destination. Try it
Photobucket

NOTE: DELETE any NDrive files from previous versions from the SD Card as it would result error in loading the map - incompatble image file

77 comments:

  1. salam...JIMON yang ni pun aku nak minta pwd boleh

    ReplyDelete
  2. salam mdshaari & Suka Hati Ler, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  3. Salam Jimon,dah cuba banyak kali ...keluar error tak leh download.

    ReplyDelete
  4. tuan mintak password yg nie lak (ndrive10)

    ReplyDelete
  5. Suka Hati Ler, aku dah re-test link, semua ok

    ReplyDelete
  6. ringgo, password sent, ni password untuk map sahaja yer, yang software tu boleh download terus dari link, cuma kena masukkan "word" request untuk activatekan download link

    ReplyDelete
  7. SALAM JIMON...DAPATKAN PASSWORD NDRIVE SEKALI LAGI DAH EXPIRED YANG TU ....TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  8. salam mdshaari, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  9. SALAM JIMON, RASANYA AKU FAIL LAGI MENDOWNLOAD..
    minta bantuan....

    The webpage at http://dc255.4shared.com/download/cKFENl6Z/MYS_Ndrive_2010.rar?tsid=20101103-081117-b72bcace&dirPasswordConfirmed=true might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.

    ReplyDelete
  10. salam, aku try boleh jer..takder pun masalah tu, mungkin ko kena download masa non peak hours, aku extend password tu, boleh guna lagi

    ReplyDelete
  11. Jimon, resend pwd sekali lagi..dah expired.

    ReplyDelete
  12. Suka Hati Ler, password re-sent

    ReplyDelete
  13. ndrive ni aper y best nya bro jimon... bleh xplain sikit tak...

    ReplyDelete
  14. tiap2 software navi ni ada kelebihan masing2..dah guna nanti baru tau :)

    ReplyDelete
  15. SALAM JIMON...TERIMA KASIH, AKHIRNYA BERJAYA MENDOWNLOAD ....

    ReplyDelete
  16. salam, sama-sama, malam ni nanti kita melendat bersama kat BBBangi :)

    ReplyDelete
  17. salam, bro... mohon password malaysia map..

    ReplyDelete
  18. salam Door4Door, password sent

    ReplyDelete
  19. bro, Jimon i nak mintak password NDrive10 maps password , salam dari saya di volcane2@yahoo.com

    ReplyDelete
  20. MYS Ndrive 2010.rar....bro jimon...mintak password bro??? nak try jugak laaa...

    ReplyDelete
  21. BS Boon, nick follower please. Niezam, password sent

    ReplyDelete
  22. saudara, Jimon, my nicknsme is Brandon (BSBoon)
    Thank u soooooo much !!!!!!

    ReplyDelete
  23. Salam. Jimon.
    saya dah daftar jadi pengikut blog aku budak melaka (rekomen by mdshaari)

    Nak minta password Ndrive10

    saya ars222@gmail.com(aim_seman@EOCM733)

    ReplyDelete
  24. BS Boon & Ayem, password sent. Ayem, kirim salam kat mdshaari :)

    ReplyDelete
  25. nak test gak la... bleh request password...

    ReplyDelete
  26. Salam bro Jimon, boleh pass password untuk saya 'install map'ke NDrive yang baru je dapat install dalam GPS China made saya.. Tksh.

    ReplyDelete
  27. Salam jimon, sudilah kiranya tuan menyampaikan password kepada saya. Terima kasih

    ReplyDelete
  28. Terima kasih Tuan jimon, dah boleh pakai dah, tapi NDrive lama saya (T Kasih Tuan otrajus!) ada peta Thailand, niat nak travel ke Krabi nanti.

    ReplyDelete
  29. Salam bro Jimon,
    Boleh 'resend password' untuk 'install maps', password yang di beri tak sah pula..Tksh

    ReplyDelete
  30. Andak, welcome. lan398, password resent

    ReplyDelete
  31. Salam bro Jimon,
    Nampaknya kena resend lagi la..Tak de pula password dalam email yg bro antar..lan398@yahoo.com..Tq

    ReplyDelete
  32. Salam bro Jimon,
    Tksh daun keladi, sy dah berjaya 'install' Ndrive 10 dan mapnya atas bantuan sedara..

    ReplyDelete
  33. setelah digodek & ditibai serta main belasah aje..akhirnya aku berjaya jugak install NDrive10 ni...thanks bro jimon....ALAMAK BRO!!! MAP SINGAPORE TAK DOWNLOAD LAGI..PASSWORD BRO...HEHEHE

    ReplyDelete
  34. salam mohon p/word malaysia map..tq very much

    ReplyDelete
  35. salam amiersyakir, password sent

    ReplyDelete
  36. jimon agak bila masa sebenar yang email tu sampai sebab aku minta jam 9:10 am ko sent kat aku 3:44 pm.dah 2 tiga kali aku buke email tak nampak2....
    ismaramli@gmail.com

    ReplyDelete
  37. ko kena sign in follower kat sini baru boleh retrieve password :) takper..aku dah emailkan jugak

    ReplyDelete
  38. bro jimon...
    nk pwd jugak..he..he..nk start godek2..
    nick oneas2227

    ReplyDelete
  39. Salam wan, cantek :) password sent

    ReplyDelete
  40. salam boss...
    dah start godek2..cuma xsempat nk download NDrive..
    nk request pwd one more time...
    tq bro..

    ReplyDelete
  41. tq boss...
    telah selamat di muat turun...

    ReplyDelete
  42. jimon, boleh minta passwordnya

    ReplyDelete
  43. boleh, bagi nick follower dan email, nanti aku send

    ReplyDelete
  44. salam bro..leh minta password utk map Spore? software NDrive n map Msia dgn launchpad VS Kechat da selamat install kat GPS...ada map spore br rasa complete...hehe

    ReplyDelete
  45. as.salam..bro..boleh bagi password..tima kasih.

    ReplyDelete
  46. as.salam. bro terima kasih..menjadi..

    ReplyDelete
  47. salam bro..leh share pwd utk map malaysia x

    ReplyDelete
  48. takde lagi password...boleh download terus

    ReplyDelete
  49. Step 3: To unlock maps, For WinCE6.0 User
    x bole donlot bro...leh bantu? tq

    ReplyDelete
  50. File dah kena removed...nanti aku try dapatkan link lain

    ReplyDelete
  51. ok bro Adee, aku dah email kan exe file tu

    ReplyDelete
  52. tq bro jimon... moga allah merahmati kamu...selamat hari raya..

    ReplyDelete
  53. Terima kasih atas doa saudara...salam Aidilfitri

    ReplyDelete
  54. sifu jimon , Step 3: To unlock maps, For WinCE6.0 User , x bleh download... minta tolong

    ReplyDelete
  55. ok bro solution tj, aku dah email kan exe file tu

    ReplyDelete
  56. bro, mintak tolong emailkan exe file tu juga. tq wince 6.0

    ReplyDelete
  57. Tuan mintak tolong e-mail kan exe file utk wincw 6.0.
    Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..tapi sila click like 2 fanpage ni dulu

      https://www.facebook.com/Blog.Aku.Budak.Melaka

      https://www.facebook.com/SOLEY.SOLEY.BADMINTON.CLUB

      Delete
    2. Dah liked dah tuan nama Jejai Ramli...tq

      Delete
    3. ok bro..bagi email address ko

      Delete