NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, January 7, 2012

TM UniFI: How to change Service Password

TM UniFi customer can self-change the following Service Password:
1. Streamyx Zone
2. Info Blast
3. Email 2GB
.

The default password is "password"

Log in at https://occ.unifi.my. Customers, who are yet to have myUniFi account, need to create/register the account

Steps for register MyUniFi:-

1. You can register for a web profile by click the “Sign up for free” link.
2. Please fill in the information (Service Login ID, Customer Name and Customer Identity.) and click "Next".
3. You need to select your preferred login ID, Web Notification, Mobile Phone Number and Email and click "Continue".
4. You will get the notification by email (temporary password).
5. Now you can log in to myUniFi and change the temporary password.

Once you login in your MyUniFi account please follows below steps:-
Photobucket
Photobucket
Photobucket

7 comments:

  1. Bro, can i know where i can find the Service Login ID?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro, your login id should be the same as your Network ID i.e "xxxxxx@unifi.my"

      Delete
  2. salam ,
    saya dah sampai step yg ke-2 lepas tu die kate 'Your are an existing Portal user. Please login to continue'

    jadi , mcm mana saya nk dptkan MyUnifi ID dgn password ye ?

    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu macam dah pernah register jer sebelum ni..cuba refer pada customer service -> http://www.tm.com.my/ap/contact/Pages/contactus.aspx

      Delete
  3. Sekarang tm webpage xde minta password lama. Lepas klik Chang Service Password, terus pilih radio button apa yg u nak tukar, taip password baru dua kali. I dah terima sms (tapi xde emel confirmation)...tapi password xde tukar pulak, masih yg lama.

    ReplyDelete