NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Tuesday, September 13, 2011

Navigation Test - PAPAGO! X8.5 on GPS Lokatoo A1000i

Semalam dah success installed Papago X8.5 pada aku punya set GPS Lokatoo A1000i. Malam tadi ada game badminton ngan SSBC kat MPH Menara TM, kebetulan hujan jadi kenalah bawak keta..tak leh nak merempit, so boleh lah test nak navigate dengan Papago X8.5, nak tau jugak sejauh mana software ni compatible dengan model A1000i.

Masa on the way nak balik rumah, sempat amik video untuk reference viewer. Kesimpulannya memang Papago X8.5 ni compatible, run perfectly & smoothly dengan A1000i. Re-routing calculation cuma amik masa less than 5 seconds!

video

Aku pun dapat feedback dari active follower blog ABM, bro mohzani yang dah run test Papago X8.5 pada model A900. Boleh navigate cuma dalam lingkungan 7-10 minit sahaja kemudian scara tiba-tiba terus low memory hang...terpaksa guna manual switch off untuk close GPS set.

Minggu ni aku akan test install pada model A1000 win ce 5...so tunggu review samada ok atau tak.

40 comments:

  1. pergghh mengancam weh
    bagi kome pulak try hehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe boleh sifu....nanti sudah upload sharing file saya bagi link..file giler punya besau ni

    ReplyDelete
  3. bro jimon,bagi sy test kat inspira oem 8inch touchscreen bleh?

    ReplyDelete
  4. Boleh...aku ada program untuk skrin 800X480.. boleh kalau nak test..ko punya pakai com port berapa?

    ReplyDelete
  5. cantek...boleh ler ngetest nanti

    ReplyDelete
  6. File besau..belum sempat nak up link..turun lah jumpa kat TT GPS Tom Yam Corner Ayer Keroh :D

    ReplyDelete
  7. Popkorn, nanti aku announce kat blog

    OrcLu88, yet to be tested, i'll update later

    ReplyDelete
  8. OrcLu88, tested and run successfully, refer here http://myjimon.blogspot.com/2011/09/m3gps-papago-one-powered-by-papago-x85_19.html

    ReplyDelete
  9. jimon,
    Nak gak link. Maps tak perlu sbb dah donlod dari malfreemaps, kire kecik la sikit file yg nak didonlod tu nanti :D. File yg aku donlod ntah dari mana ni, memey tak bleh blah banyak error :(

    Aku nyer:
    A903 Win CE 6
    Port=7
    Baudrate=4800

    Thank jimonexorian :P

    ReplyDelete
  10. hehe Mr. Sazly, requirement 2,3,5 sudah fulfilled tapi requirement 1 & 4 belum lagi, tunggu fulfilled yang ni baru dapat link tapi special untuk NEXO member, exceptional untuk requirement 1, so add picbadge SSBC terus boleh dapat link :)

    ReplyDelete
  11. sudah...link sudah kasik check kat FB

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah,ini baru fail yang betol. Beza saiz dengan yg aku dapat ntah dari mana ntah dulu. Yg ko bagi ni betul sesangat... Mlm tadi sume sudah kasik install, nanti wa kasi sengat dalam wa punye blog :D:D:D. Tenkiu jimon... :)

    ReplyDelete
  13. Welcome bro...aku memang sharekan file free error untuk loyal follower ABM...baru ada sengatttt!

    ReplyDelete
  14. bro kalo ada kawan2 mau jual A1000i @ A903 bgtau ye...

    ReplyDelete
  15. bro..cecari kat mudah.my

    hehehe kengkawan aku semua tak mau jual lah bro..set lokatoo ni memang terbaekkkkk

    ReplyDelete
  16. as salam jimon...
    bro ade software papago1 x8.5 tak? blh tolong share kat aku tak? hehe...

    ReplyDelete
  17. Salam Aziz, ada...memang aku share pun...hehe pada yang berjiwa kental

    ReplyDelete
  18. salam bro.bagi link nak download software papago 8.5.

    saya guna device brand china je(papagov3)..

    nak try godek kot2 boleh apa2hal copy dulu file dalam sdcard tue sebagai backup.

    ReplyDelete
  19. salam yusri...memang ada share pun, boleh refer kat thread tu untuk cara-cara dapatkan link & password

    ReplyDelete
  20. salam bro... yg lokatoo version baru HD tu mcm mn nak install? aritu sy dah post tp lupa ka sblh mn posted tuh

    ReplyDelete
  21. sbb install boleh run garmin shj yg lain xleh run mungkin sbb resolution lunchpad tu kecil smasa RUN dlm Lokatoo HD tu, pernah cube setup untuk Lokatoo HD?

    ReplyDelete
  22. salam bro, belum ada peluang lagi nak menggodek lokatoo HD ni, so buat masa ni tak boleh nak bagi komen

    ReplyDelete
  23. ooooo.... OK bro, nnti klau jumpo maklum amcam nak kasi cun... heheheee... trima ksih bro...
    slamat menjalankan ibadah asyura 10 muharam 1433

    ReplyDelete
  24. Thanks bro...semoga ibadah kita diterima-Nya, Insya Allah

    ReplyDelete
  25. Salam bro. nak tanya. macam mana nak install GARMIN dekat gps china. ada link tak? terima kasih

    ReplyDelete
  26. Salam...copy paste software garmin dalam set...execute kat launchpad

    link download garmin nanti akan di share kan bila fanpage ABM tu hit 400 LIKE :)

    ReplyDelete
  27. salam bro, dan salam maulidur rasul....

    ReplyDelete
  28. Assalam... link utk tomtom one malaysia map ada tak.... minta share..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb apa papago x8.5 saya tak mau bercakap...hehehe...dah check sound ok..

      Delete
    2. pilih sound yang takde "TTS"

      Delete