NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, January 2, 2011

PowerMap Z9 For GPS Lokatoo

Photobucket

How To Install PowerMap Z9

Step 1: Purchase software and maps from www.powermap.my. Copy and paste it in the SD Card

Step 2: Use Z9_C1_B4800.exe For Lokatoo

Step 3: Edit your navigation script to add command to execute PowerMap i.e.

ICONXPBUTTON
x = 150
y = 90
Command = \sdmmc\Powermap\Z9_C1_B4800.exe
SizeNormal = 63
SizePushed = 52
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\Z9.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\Z9.ico

Icon for launchpad
Z9.ico

Now you can start navi with PowerMap Z9

Main Menu
Photobucket

Navi Day View
Photobucket

Navi Night View
Photobucket

It also includes Picture Navi, meaning that you can navigate by simply click the picture in Photos Menu. To enable it, simply take a picture of your favourite destination with a GPS-enabled phone or camera and load it.
Photobucket

With PowerMap Guide, it displays detailed images, names, locations, ratings of finest hotels, restaurants and other attractions in Malaysia
Photobucket

Demo


*credit to niezamGERRARD*

Note* All files sharing earlier has been removed due to copyright. Please get the original software from www.powermap.my

38 comments:

  1. Salam, terima kasih. Langkah bijak benarkan user akses tanpa password. Terutama buat user macam saya yang kekal silent(secret) admirer tapi tak aktif.

    Keep up the good work..

    ReplyDelete
  2. Sila dapatkan original software dari Powermap Malaysia

    ReplyDelete
  3. salam jimon...dah tak bleh donlod la powermap tu....huhu...ke aku yang salah tempat...ekeke

    ReplyDelete
  4. hehe dah kena delete link tu sebab menyalahi undang-undang perisian, try lah cari software tu kat navitotal.com

    ReplyDelete
  5. As-salam bro jimon...terima kasih hotstuff ok dah cun cun running kat lokatoo aku...

    tp nak kena bersungguh mencantas kedudukan mereka yang di atas ni...

    aku rugi banyak masa sbb setting aku sendiri....hahahaha

    terpaksa mula seperti baru jadi follower.

    ReplyDelete
  6. salam bro mdshaari, offer masih terbuka untuk ko...bila ko nak tersenarai sebagai Top 10 ni :)

    ReplyDelete
  7. tunggu ah masih mencuba sedaya upaya ...

    ReplyDelete
  8. As-salam bro jimon dah berjaya Top 10...

    ReplyDelete
  9. tahniah mdshaari...tunggu email dari aku :)

    ReplyDelete
  10. mdshaari, check email, please take note komen aku kat email tu, terima kasih

    ReplyDelete
  11. yuhaa...yippie...yahooo

    terima kasih di atas kepercayaan yg sifu berikan...akan aku cuba sedaya upaya untuk memenuhi permintaan tersebut....

    ReplyDelete
  12. oraitz...layan dulu software ni, nanti bagi feedback ko kat sini

    ReplyDelete
  13. As-salam sifu...

    terima kasih atas soft yang di berikan...
    aku teramatlah puas hati dan serinok menggunakannya

    dari segi routing agak laju...dan penggunaan grafik pun menarik

    yang paling penting dia tak "hang" :)

    Pandangan dari aku setelah menggunakan soft ni...:)

    ReplyDelete
  14. Salam mdshaari, terima kasih bagi feedback, memang setakat ni puas hati sangat guna PowerMaz Z9, terbaik antara papago version yang ada

    ReplyDelete
  15. dh purchase software ngan maps skali.agak puas hati sbb ada Elevated Highway! .setakat ni xde hang sangat tapi sayangnya map nya x update lagi .. :P walaupun serupa ngan papago pnye maps.

    ReplyDelete
  16. bro GPS, map latest update yang bro beli beli tu as at bila? yang share kat NaviTotal latest as at 08/12/2010

    ReplyDelete
  17. Salam bro klau ada map baru nnti info2 la kat kami ye, setakat ni aku x jmpa lg map baru, aku pun dwnload 08/12/2010 jgk..setakat ni aku pakai powermap ni mmg best la hang pun xdak,dia punya routing lg cpt skit drpd papago..

    ReplyDelete
  18. kalau ikutkan dari PowerMap website pun latest map update 22 November 2010, rasanya sama version yang 08/12/2010 dari NaviTotal, tunggu mapper provide free update macam papago dan garmin :)

    ReplyDelete
  19. salam, bro... mmg betul POWERMAP ler bro nih... caiyok.... kongsi..kongsiiii......

    ReplyDelete
  20. boleh...hehe aisey dulu ko Top 3 Follower, nape dah jatuh rank sampai 10 ni :) dah dapat kedudukan ko kat atas balik nanti roger aku

    ReplyDelete
  21. salam bro...nak tanya bleh tak Z9 nie guna maps papago x5??

    ReplyDelete
  22. aku dah berjaya install Z9...dah try maps papago memang x leh run....Z9 nie memang laju berbanding ngan X5....tp maps dia x update la kan...mcm mane nk update map?? thanks

    ReplyDelete
  23. aku nyer map version Malaysia 100915...mane nak update latest nye map??

    ReplyDelete
  24. Z9 tak boleh guna format map papago, software ni ada set map sendiri, latest map 08/12/2010, boleh try download melalui link ni http://www.filefactory.com/file/b4b5h4c/n/Powermap_Malaysia101208_Map.rar

    ReplyDelete
  25. where can i find the navigation script to edit?

    ReplyDelete
  26. yg ni terlatest kah?
    Powermap Z9 Malaysia Map 20110325 (410.92 MB)

    ReplyDelete
  27. yang ni terlatest Powermap Z9 Malaysia Map 05/07/2011, refer link http://myjimon.blogspot.com/2011/08/map-updates-05072011-for-powermap-z9.html

    ReplyDelete
  28. 2 problem...
    i pyer Powermap Z9 xde suare
    kedian bila i nk p opis dr umah dia tulis " cannot rout to "office" (No Effective path from starting point to destination.)

    apakah gejala itu?

    ReplyDelete
  29. File sound takde dan kemungkinan file yang lain dah corrupt

    ReplyDelete
  30. jdnya kalu file itu dh korup..apekah tindakan yg harus diambil oleh pemilik gps tersebut?

    ReplyDelete
  31. Cari file yang lain :D atau datang TT GPS kitorang kat Bangi / Melaka, pengerasnya belanja satu table makan & minum jer..hehe

    ReplyDelete
  32. hehe... satu table ada berape kepala...
    td pagi try ok pulak gps tu...
    insya'allah kalu ada kelapangan leh turun...

    ReplyDelete
  33. hehehe 1 table 5 kepala jer :D minggu ni ada TT GPS, kalau free turun ler...nanti aku announce

    ReplyDelete
  34. Salam bro,

    bole taq tunjukan cara mcm mana nak edit navigation script urk power map.

    Tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada dah tunjuk kat dalam thread :)

      Delete