NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Monday, July 19, 2010

Soundproof Engine Hood For Exora

Aku cuma baru pasang kat bonet depan, 2 layer yang tahan haba dan kalis air..setakat ni memang berkesan untuk mengurangkan bunyi enjin daripada masuk ke dalam kabin

Harga RM320.00, special price sbb aku pasang double din sekali masa tu kat Unimec Acc

Photobucket

Tutup keseluruhan cover hood

Photobucket

Bahagian dalam kabin aku tak buat lagi, tunggu nak buat dengan member aku, kechat kat melaka. Harap2 boleh proceed masa cuti raya nanti

2 comments:

  1. SALAM. SETUJU..DGN JIMON
    SBB AKU PUN DAH PASANG SAMA MCM JIMON PASANG...

    KEDAI PUN SAMA BRO. ZUL UNIMEC

    ReplyDelete
  2. aku mula2 pasang yang brothers jual, murah jer tak sampai RM50, cuma cover ikut bentuk bawah hood, ramai member aku cakap takde effect sangat kalau murah2 sangat..hmmm tu yang sanggup keluar beratus jugak lerr..tapi puas hati :)

    ReplyDelete