NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, July 17, 2010

Door Visor For Exora

Sambungan daripada edisi modifikasi yang lalu, kali ni aku nak cerita tentang door visor,

aku pasang jenis AG, made in Malaysia. Masa pasang harga RM160, kualiti memang bagus dan amat berpuas hati, sekarang ni sure harga dah jauh lebih murah

Photobucket

Photobucket

Photobucket

ada jugak jenis mugen, harga antara RM110 ke RM120. Credit to CHG



Kelebihan guna door visor ni i.e. kalau waktu kita park kereta tengah panas, boleh lah turun kan cermin tingkat sket, orang lain takkan perasan.

Tapi ada jugak kekurangan, terutama kalau door visor ni tertanggal, sisa gam yang tertinggal kat pintu tu akan mencacatkan rupa kereta kita..hehe kalau nak ganti bukan boleh beli satu tu jer yang hilang..kena beli satu set

No comments:

Post a Comment