NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, July 18, 2010

ICE - Double Din For Exora

ICE, iaitu In Car Entertaintment, punya lah lama aku tunggu double din yang ada setting untuk connect ke steering control, akhirnya dapat jugak. Aku pasang kat Unimec Auto Acc dekat Presint 15, Putrjaya.

Radio ni jenis Trans, support HD, WMA, MP3, CD/VCD/DVD, USB/SD Ports (format AVI), iPod, Bluetooth, Radio FM/AM, TV UHF/VHF. Pakej sekali dengan remote control dan kabel USB dan boleh link dengan wireless reverse camera

cerita banyak tak guna kalau tanpa gambau kan kan kan :)

Function Disc
Photobucket

Slot untuk SD Card dan Disc
Photobucket

Function Radio
Photobucket

Function Bluetooth, hehe link dgn hp bila jawab semua orang boleh dengar :)
Photobucket

Function USB
Photobucket

Function TV, layan wonderpets kat TV9
Photobucket

Function TV, malam lagi clear
Photobucket

Link kan sekali dengan roof dvd Exora, tak perlu lagi nak set frequency untuk link dengan radio
Photobucket

Antenna untuk TV & Radio
Photobucket

Reverse Camera
Photobucket

Skrin Reverse Camera Waktu Siang
Photobucket

Skrin Reverse Camera Waktu Malam
Photobucket

yang penting control kat steering masih boleh digunakan
Photobucket

nak guna remote pun boleh
Photobucket

ehem ehem HD tu :)
Photobucket

Harga siap pasang kurang lebih RM1,800.

Boleh dapatkan di:
Unimec Auto Accessories
No 29 Jalan Diplomatik,
Persint 15,
Putrajaya.
Tel: 03-88886511
Zulkeflee 019-3595500

9 comments:

  1. sifu nak tanya sikit...Antenna untuk TV & Radio..wireless ke??? brp RM..???

    ReplyDelete
  2. ha'ah wireless...yang aku beli ni skali dalam pakej, tak sure berapa kalau asing...cuba ko pm zulunimec kat thread EOCM

    ReplyDelete
  3. bro..nk tanya sikit...kalau beli double din ni...utk steering function dia connect terus dgn radio ke?? tu hari member ada beli double din brand LV...tokey tu kata utk steering function kena add brg lain..betul ke??

    ReplyDelete
  4. yang ini build in..pasang je terus boleh adjust setting kat steering, tak perlu adapter yang kebanyakan dipasang sebab 2din tu takde function untuk connect ke steering

    ReplyDelete
  5. nak tanya ni, adakah semua butang di stering boleh guna seperti yang original atau lain fucntion?

    ReplyDelete
  6. semua butang di stering boleh digunakan, function sama

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. hehe...sekarang punya DD lagi canggih...

      Delete