NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, December 12, 2010

KLIMS 2010, PWTC Kuala Lumpur

Kuala Lumpur International Motor Show 2010 yang bertempat di Putra World Trade Center telah pun berakhir semalam sejak dibuka dari 03/12/2010

Photobucket

Antara yang menarik pada event kali ni...
Photobucket
Photobucket

dan pengunjung-pengunjung berpeluang memenangi...
Photobucket

Aku dan wife pun tak nak lepaskan peluang, so aku booking online melalui Air Asia Red Tix dan kitorang pergi pada 10/12/2010
Photobucket
Tak perlu beratur panjang, boleh claim online booking ni dekat counter khas dan masa nak masuk entrance, diberikan express lane. Cuma harga nya mahal sedikit, RM18, kalau beli kat kaunter biasa, cuma RM15 :)
Photobucket

Bergambar kenangan di Entrance
PhotobucketPhotobucket

Concept Car Proton pada event kali ni...wife sempat posing jugak :) tapi aku pun sempat snap gambar model jugak..hehe
PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket

Inilah Exora Electric Vehicle (EV) yang memenangi pertandingan kereta zaman akan datang yang dianjurkan oleh RAC (Royal Automobile Club - United Kingdom).
PhotobucketPhotobucket
Exora mendapat tempat pertama dalam kategori Extended Range Electric Vehicle (kereta elektrik yang ditingkatkan jarak perjalanannya) serta juga memenangi dalam semua kategori termasuk kereta elektrik (EV - Electric Vehicle), kereta yang ditingkatkan jarak perjalanan (extended range EV), hybrid (menggunakan enjin petroleum dan elektrik bersama) dan minyak disel. Exora mencatat ekonomi penggunaan petrol sebanyak 136 batu (miles) bagi satu gelen. Tempat kedua hanya mampu mencatat jarak 62 batu (miles) bagi satu gelen - iaitu kurang separuh daripada kebolehan Proton Exora. Sumber: CHEDET.CC

Singgah kat Proton booth, apa lagi memborong merchandise R3, antaranya sepasang Baju Korporat R3 aku dan wife, beg galas, emblem Tuned By R3 dan buku nota
PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket

Bumblebee
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Batman, Robin & Batmobile
PhotobucketPhotobucket

Yang ni menarik perhatian ku..maklum ler gi kerja merempit, so kalau dapat tangkap satu macam ni, taklah basah kena hujan :)
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

dan jugak sport rim carbon fibre :)
Photobucket

No comments:

Post a Comment