NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, April 7, 2012

Garmin (800x480) For GPS Lokatoo HD


Success installed and run Garmin HD on Lokatoo A1000 HD set :) Lebih kurang sama jer dengan version Garmin yang installed sebelum ni pada set lokatoo aku yang dulu, bezanya lagi best view map in HD dan setakat ni tak encounter error masa navigate

Screen shot













Isu - Untuk garmin version ni, tak boleh nak launch direct, ada special command lain kena execute dulu baru boleh load


dan version ni tak boleh nak save location...setakat current search boleh lah

Download map updates. Extract and rename "gmapsupp" to "gmapprom"

12 comments:

  1. As salam, mohon share link utk garmin wince6 800x480. tk

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...memang takde uploaded link untuk disharekan...boleh try google untuk search

      Delete
  2. bro jimon..

    garmin ni versi yg mana satu ek.. v5.02 ke.. v5.03 ke.. v5.52 ke..

    apa maksud bro dia xleh launch direct? ada kena guna script ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni version HD, a'ah kena guna script lain as a launcher utk start navigation

      Delete
  3. bro, sy dah masuk kan garmin xt dlm resident flash. problem is lepas loading black screen garmin, kuar screen bahasa cina dgn 1 button sbelah kanan bawah. bile tekan, teros kuar garmin pegi ke launchpad semule. Tang mane yg silap?

    And, ape script tambahan utk launch garmin?

    Pls share file garmin.mscr and que.exe utk run Garmin from residentflash. Yg kat internet semua run dr SDMMC/Storage

    Model:A1000HD

    TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe software garmin tu corrupt atau ada missing file

      Delete
    2. mungkin tapi sy download 2 garmin. both pn same je problem bile run. maybe missing file but tak tau ape file yg missing. Bro, mohon share folder Garmin. Sat lagi sy like Fanpage ABM

      Delete
    3. file sharing bila fanpage hit 888 LIKE, ada bagitaukan...tunggu :)

      Delete
    4. macam mane nak tau gps ni detect memory card as SDMMC ke Storage ke?

      Delete
    5. melalui command kat INI file, kalau residentflash = internal memory, SDMMC = sdcard

      Delete
  4. salam,bro tolong share link download..br nak belajar buat..thanks..

    izahiruddin@uniten.edu.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah ada link nanti akan disharekan...tunggu

      Delete