NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Tuesday, June 5, 2012

Reverse Camera Kantoi - Re-installed Wiring

Terkena masa lepas balik outstation dari Terengganu, bila engage gear reverse takde apa-apa berlaku...memandangkan masalah ni taklah kritikal, takde lah rushing nak repair tapi bila drive tension jugak ler...dah biasa bila reverse tak payah susah-susah nak tengok belakang :)

Sabtu lepas baru berkesempatan nak repair...gi Kedai Aksesori Teek Seng dekat Seksyen 4 Bandar Baru Bangi, kasik barai semua...cek wiring..




....dan akhirnya jumpa punca masalah...rupa-rupanya ada wire putus pada reverse camera...sekali tengok wire tu memang jenis halus...patut ler putus...pomen pun terus gantikan dengan wiring baru yang lebih tebal...caj repair cuma RM35, sekarang dah OK!

2 comments:

  1. Replies
    1. hehe...memula tu ingat kamera kantoi...kalau kamera mau terbang ratusan gak

      Delete