NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, March 19, 2011

Chrome Cover Fog Lamp For Exora

Aku memang berkenan sangat pada chrome cover fog lamp yang terdapat pada Exora H-Line type mc-1. So bila join EOCM ni, senang lah nak dapatkan info berkaitan aksesori Exora dan akhirnya ada member EOCM yang boleh dapatkan chrome cover ni siap pasang sekali, siapa lagi kalau bukan bro Dzul R3. Pemasangan dibuat semalam, 19/03/2011 bertempat di Poliklinik Komuniti Puchong, tempat yang sama raymie pasang foglamp.

Inilah chrome cover fog lamp tu, sorry raymie, tunggu next batch eh, lain kali order sekali :)
Photobucket

Untuk memudahkan serta mempercepatkan pemasangan, bumper depan perlu dibuka
Photobucket

Keluarkan cover fog lamp asal...
PhotobucketPhotobucket

...dan masukkan chrome version
Photobucket

Selesai aktiviti pemasangan, memang cun :)
Photobucket

Pemasangan mengambil masa antara 30 - 45 minit sahaja. Jadi pada sesapa yang berminat, bolehlah call Dzul R3 di 019-4516002. Harga RM80, aku memang puas hati dengan hasil kerja bro Dzul ni.

3 comments:

  1. Assalamualaikum...laa rupanya bro jimon pun ada agenda semasa bro raymie pasang fog lamp link kan dengan BCM.

    Napa tak ajak aku pun...heheheh

    dah namapak lain pandangan hadapan Exora bro jimon ni..

    ore kelate goyak nok wat getek...hehehehe

    RM 80/= berbaloi2

    ReplyDelete
  2. Aku baru nak tanya kat P.Servis Proton Edar berapa harga barang sahaja...

    sekali baca entry bro jimon dah pasang pantas...pantas

    ReplyDelete
  3. Waalaikumsalam mdshaari, hehe laaa takkan ko tak baca thread yang berkaitan fog lamp dan chrome cover ni kat EOCM, mula-mula aku dah nak order ngan chan tapi kerjasama gagal, bila dzul offer kata barang ada, terus aku gi pasang :) memang hensem

    ReplyDelete