NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Thursday, March 24, 2011

D.I.Y Touch-Up Paint For Scratches & Stone Chips

Biasalah bila kerap ulang-alik highway, nak tak nak mesti dapat jugak tanda stone chipping ni, yang paling meninggalkan kesan kat Exora aku ni kena kat side mirror passenger.
Photobucket
Masa buat sticker eyelid dengan yaxan, ada terpikir jugak nak balut jer side mirror ni dengan CF sticker, tapi bila pikir balik sekali lagi, sayang pulak cat original ni, so biarkan jer lah dulu sampai lah aku terbaca posting dari member EOCM, akuamy yang recommend website ni www.ezytouchup.com, cara yang paling mudah untuk repair scratches dan stone chips dengan harga yang berpatutan secara Do-It-Yourself

Senang...boleh buat online order dan online payment. Pastikan order dibuat mengikut colour code yang betul.
Photobucket
Photobucket

Order pada 11/03/2011 (Jumaat) dan barang pun sampai pada 14/03/2011 (Isnin), memang efisyen :)
Photobucket

Aku order untuk basecoat sahaja, kebetulan jumpa akuamy masa replace kan VS kechat dia, mintaklah dia share kan EZY Wax & Grease Removal dan EZY Clearcoat, bukan nak pakai banyak pun, hehe thanks akuamy
Photobucket

Malam tadi barulah berkesempatan nak buat, refer Direction of Use dan hasilnya...
Photobucket

Memang puas hati, seolah-olah takde kesan chipping pun

2 comments:

  1. assalam kome byk jadi gitu

    kena cari jugak nihh

    ReplyDelete
  2. rekemen sesangat sifu, memang match dengan colour body, order online jer dan panghantaran pun sampai ke pintu :)

    ReplyDelete