NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, March 19, 2011

Original Fog Lamp For Exora M-Line & B-Line

Memang ramai member yang dah pasang original fog lamp Exora dengan Bro Dzul R3, sampai ke Pahang pun ada. Hari ni tiba giliran Raymie pulak untuk pasang fog lamp mengikut spesifikasi H-Line. Mula-mula tapak asal pemasangan kat Persiaran Puchong Prima, tetapi disebabkan keadaan cuaca yang mendung dan hujan pun dah mula turun, last minute tukar ke Poliklinik Komuniti Puchong

Kerja-kerja pemasangan bermula lebih kurang pukul 10.30am. Bumper depan Exora perlu dibuka untuk memudahkan pemasangan.
Photobucket

Suis fog lamp pun perlu diupgrade seperti H-Line spec.
Photobucket

Yang ni best part, bila Dzul dah link kan dengan BCM, indicator fog lamp pun menyala dekat meter panel
Photobucket

ok, siap dah dan confirm fog lamp menyala :)
Photobucket

Jadi pada sesapa yang berminat, bolehlah call Dzul R3 di 019-4516002. Harga memang terbaik dan termurah, kos keseluruhan RM300 dan yang paling penting, servis memang mantap

6 comments:

  1. dah bertambah macho pesawat bro raymie.

    ReplyDelete
  2. memang sebijik dah macam H-Line exo raymie, servis Dzul memang terbaik, puas hati

    ReplyDelete
  3. kosnya brapa? kalau dah ada tp nak ubah wiring aje blh x?

    ReplyDelete
  4. azin, berkaitan kos baik ko call Dzul sendiri, baoleh tanya dia, ada sorang member EOCM pun dah masuk fog lamp tapi indicator suis tak nyala kat meter panel, jumpa Dzul, terus settle

    ReplyDelete