NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Thursday, March 31, 2011

Recall Untuk Pemasangan Tube Insulator

Pemasangan ini perlu kerana kedudukan fuel pipe line Exora secara tidak sengaja menyentuh alternator wire menyebabkan fuel pipe line defect seterusnya akan mengakibatkan limpahan petrol.

Semua Service Centre telah sedia maklum berkenaan perkara ini dan pengguna Exora yang datang untuk service akan terus dipasang dengan Tube Insulator (PW 895276) sekiranya fuel pipe line masih ok.

Tapi kalau dah ada tanda-tanda kerosakan ketara, SC akan replace terus part ni. Ini rujukan part No. “PIPE ASSY WRT CLAIM (Part number PW827322) and “ASSY THERMOSTAT WRT CLAIM” (PW811761) .

Tiada sebarang caj dikenakan sebab boleh claim under warranty :)

4 comments:

  1. tu ler..aku nyer exora alhamdulillah telah pun di pasang tube Insulator waktu servis 25000km dulu.

    ReplyDelete
  2. pergi service jer SC akan terus check main fuel line ni dan terus diorang buat, tak perlu risau

    ReplyDelete
  3. Salam, defect ni untuk semua edisi exora termasuk Exora MC(minor changes) ke?

    ReplyDelete
  4. semua sekali, kalau tak buat lagi baik pergi buat secepat mungkin

    ReplyDelete