NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Tuesday, April 26, 2011

Launchpad Basic 2011

Launchpad Basic 2011 merupakan lite version Launchpad Special Edition 2011 khas buat penggodek GPS amatur yang juga pengunjung setia blog ABM. Boleh dimuat turun tanpa password

Launchpad ini mempunyai 3 menu / layout - GPS, Games & Application

Klik sahaja icon-icon tersebut untuk pergi ke menu / layout tersebut

Menu GPS. 8 Pre-installed icon untuk Navigation Software (tidak termasuk Navigation Software)
Photobucket

Menu Games. 10 Pre-installed Games
Photobucket

Menu Application. 10 Pre-installed application
Photobucket

Download Launchpad Basic suitable for Win Ce 5.0 User / Win Ce 6.0 User

17 comments:

  1. ade software utk redesign & modified file gambar dlm bntuk (*.bmp) dengan (*.ico). boleh share??

    ReplyDelete
  2. boleh guna software Paint.NET untuk modify gambar dalam format .bmp, untuk icon cecarik software yang available kat download.com sebab aku selalu carik jer icon yang aku nak kat internet, kalau icon navi aku request kat navitotal.com jer

    ReplyDelete
  3. Salam bro jimon...yg ni boleh pkai kt lokatoo a900 wince5.0 tak?

    ReplyDelete
  4. zaman...boleh..sebelum nak masukkan kena format dulu sd card tu

    ReplyDelete
  5. bro...dh try format n buat bnyk2 kali dh,tapi x jd jgk...dulu ms update ke papago x3,sy ada adjuz kt folder guider-->dp_guider.exe
    dh tukar file yg asal pn xjd jgk...apa prob yer?

    ReplyDelete
  6. yang aku buat dulu sekali format...install launchpad dan navi software terus ok..boleh navigate...tak sure bro..kalau free join ler TT GPS ngan aku kat melaka, boleh aku tengok-tengokkan GPS ko tu

    ReplyDelete
  7. TQ bro jimon...dh boleh dh on launchpad ni,rupa2 nya kene delete folder Guider tu baru ok,xtau la knapa...bnyk bc dlm blog2,xleh delete folder tu..TQ skali lg atas jemputan tu n reply komen ni.Melaka-Tg Malim tu..iA kalu free leh ler join...baru je nk godek2 gps lokatoo ni,org len dh lama dh wt...

    ReplyDelete
  8. mr jimon..link launchpad tu dah mati..xdpt nak download..baru je jumpe blog ni..dh jd addicted plak kt gps..ni utk top 10 follower je ke..

    ReplyDelete
  9. Linda, thanks for alert, betul lah link dah mati...sabau yer..nanti saya share kan link baru..yang ni free for all...tunggu

    ReplyDelete
  10. mr jimon, thanks! sy tunggu dgn sabau..

    ReplyDelete
  11. Linda, link is up again...you can download it now :D thanks for the support

    ReplyDelete
  12. bro, aku dah masukan launchpad tapi bila click navigattion trus masuk lokatoo, takder pun layer tuk launchpad tu.sebelum ni ok tpi pas aku format n upgrade softwre ke ver 5.5, pastu masukn launchpad dia tk berfungsi dah..need help bro

    ReplyDelete
  13. mungkin silap copy paste kut...ce-check

    ReplyDelete
  14. byk kali dah wat..sampai try kat sd crd baru pun still sama gak.tertekan nie

    ReplyDelete
  15. tak dapat nak tolong...tapi selalu kes macam silap copy paste

    ReplyDelete