NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Wednesday, October 31, 2012

Pengumuman Terkini!


PENGUMUMAN TERKINI! - Seperti yang dijanjikan, Link dan password akan dikongsikan sekali lagi apabila fanpage Aku Budak Melaka hit "888" LIKE. Terima kasih banyak-banyak atas sokongan anda pada blog ABM

Password akan dikongsikan secara berperingkat pada 3 November 2012 bermula 9.00pm sehingga 9.00pm 7 November 2012 sebelum semua link ini di remove/hide tepat pukul 10.00pm

Cara untuk request password - Hanya 1 cara sahaja iaitu dengan menghantar "Private Message" ke Fanpage ABM menggunakan ID FB anda yang anda guna untuk click "LIKE" bermula pada 3 - 7 November 2012. Cara-cara lain tidak akan dilayan :). 

Nota: Reply kepada password bergantung pada waktu lapang admin ABM, harap maklum :)

1) Download Garmin (password required). Refer How to install Garmin

2) Download PolNav 6 (Password required). Refer How to install PolNav 6

3) Download Galactio V8.6.02 (password required). Refer How to install Galactio V8.6.02
  • Program. Copy and paste it in the SD Card. Folder name: NavIQ
  • Sounds. Copy and paste in Sounds folder
  • Map Galactio V8 part 1 and Map Galactio V8 part 2. Copy and paste in Map folder
4) Download PaPaGO X8 (password required). Refer How to install PaPaGO X8
  • Program. Copy and paste it in the SD Card
  • Maps MFM-PPG-110403C. Copy and paste in the Maps folder.
5) Download PaPaGO X6 (password required). Refer How to install PaPaGO X6
  • Download program Part 1Part 2Part 3 & Part 4. Copy and paste it in the SD Card 
6) Download PaPaGO X8.5 (Password required). Refer How to install PaPaGO X8.5

7) Download iGO Primo with Malaysia Map (Password required). Refer How to install iGO Primo

18 comments:

  1. Bang, sebelum ini saya sudah click "like" pada fanpage ABM. So, saya hanya send private message ke Fanpage ABM pada 3 November 2012?

    ReplyDelete
  2. Tahniah!Fanpage dah hit 888.....

    ReplyDelete
  3. semua software yg di post bole install kat lokatoo A1000hd? mcm mane ngan baud rate n port?

    ReplyDelete
    Replies
    1. software yang dishare untuk res 480X272 sahaja, baud rate 4800 dengan com port 7 sudah pasti ada

      Delete
  4. Assalam Jimon...harap dapat send password untuk papago X8.5..

    Tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam...sila ikut instruction kat atas utk password...hehe cara lain tidak akan dilayan :)

      Delete
  5. Assalam..Jimon, harap dapat send password untuk papago X8.5, tq

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. baru jer tutup...takde rejeki nampaknya

      Delete
  7. Aduiyai..... melopas lg den.... :(

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. tunggu fanpage hit 1000 LIKE lepas tu nanti adalah pengumuman terbaru :) terbaek!!!!

      Delete
  9. Bro jimon.. bila nk bukak lg? dh like dh ni.. please..

    ReplyDelete