NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, October 24, 2010

Lokatoo Navigation Software Version 4.0

Terima kasih pada member EOCM aku kat Melaka, kfadzli aka Datuk K yang sanggup bagi pinjam GPS beliau untuk diupgrade ke Software lokatoo baru ni. Akhirnya semalam barulah aku berkesempatan nak godek-godek dan alhamdulillah, successed.

New menu layout
Photobucket

Seacrh menu, tested and really lokatoo has improved their search function
Photobucket

new added search menu via telephone numbers, but still not success to locate place
Photobucket
Photobucket

Navi 3D map view
Photobucket

Secara peribadi, aku berpuas hati dengan new features dari lokatoo ni. Kebetulan kfadzli pun mintak aku upgradekan launchpad dan navi software dia, so aku buat skali.

Menu GPS
Photobucket

Menu Games
Photobucket

Menu Tools
Photobucket

6 comments:

  1. salam bro..ish ni yg jelos ni sb plan nak jumpa ari tu tak jd..nampak org punya GPS really ganazz..tp bln 11 ni hujung bln 11 sya p bangi lagi.Sya terlibat dgn pgrm Perkhemahan PermataPintar kat UKM for 3 weeks..will b around in bangi within that 3 weeks..so if possible i can c n meet u and fulfilling my request 4 yr help in installing my GPS..nak tanya jika kita nak upgrade map lokatoo tu melalui laptop n just connect usb wire ke GPS or just install in the memory card yg ada kat GPS n then just insert the memory card banck into the GPS..i'm not really an IT savvy person..need guid from cfu..tq ..mat

    ReplyDelete
  2. Insya Allah kita boleh jumpa, nanti saya updatekan sebab bro salah seorang pengguna VS Kechat :) nak upgrade map lokatoo ni boleh refer posting saya kat GPS Map Updates atau boleh refer terus kat www.lokatoo.com, cuba dulu kalau tak boleh jugak nanti saya tolong

    ReplyDelete
  3. SAalam Bro.. saya Manroy.. pengguna VS Kechat.. camna nak install ha.. GPS saya yang proton kasi masa beli exora tu.. hehehehe TQ

    ReplyDelete
  4. salam Manroy, hehe apa nak susah2, pass GPS ko kat aku jerr :) tapi kena datang opis aku lerr

    ReplyDelete
  5. opis ko kat maner haa,,, kalaun dekat tu kompom sampai.. hehehehe nak install sendiri kompom makan berbulan lamanya entah2 ... hehehehe

    ReplyDelete
  6. nanti aku PM ko kat EOCM forum alamat opis aku :)

    ReplyDelete