NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, October 24, 2010

Lokatoo Navigation Software Version 4.0 - Telephone Number Search

Akibat minum nescafe ais malam tadi, terus tak boleh tido sampai sekarang..apa lagi godek2 semula GPS kfadzli, aku masih tak berpuas hati sebab tak success lagi nak search by Telephone Number.

Akhirnya setelah berulang kali guna nombor telefon residential, aku cubalah guna nombor telefon "business". Alhamdulillah berjaya :)

Mula-mula cari sample nombor telefon kat internet, cuba Ambank Cawangan Bandar Baru Bangi
Photobucket

Switch on lokatoo, terus ke menu Telephone Search
Photobucket

Masukkan nombor telefon yang tertera, dan click Enter
Photobucket

Search result, then click OK
Photobucket

Lokasi dipaparkan di skrin Navi, click Go
Photobucket

Navigasi bermula
Photobucket

In conclusion, the telephone numbers stored in the database only consist of business customers / users and not residential.

Congrats lokatoo for this new value add features!

4 comments:

  1. perghhh...search location guna phone no tuuuu...ada kemajuan...tp prefer guna garmin & papago yg bro jimon share kat blog ni...tp papago punya maps update slow sikitlaaa...

    ReplyDelete
  2. hehe cuba try features lokatoo software yang baru ni..menarik..map papago paling latest pun 16/07/2010...tak tau lagi bila nak update lagi

    ReplyDelete
  3. Terima kasih saudara Jimon atas blog entry ni mengenai produk kami. Buat masa sekarang, kami masih mengemaskinikan database nombor telefon. Kini kami mempunyai 8,000 nombor dalam DB kami. Kami akan terus berusaha menaiktarafkan feature Lokatoo.

    Untuk maklumat pembaca blog ini, Lokatoo hanya akan memaparkan no. telefon komersial supaya tidak tidak mencabul kebebasan peribadi mana-mana individu.

    ReplyDelete
  4. Terima kasih lokatoo atas pengesahan berkaitan database no. telefon

    ReplyDelete