NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Monday, August 2, 2010

Pocket Al-Quran For GPS Lokatoo

Another application to share for muslim bro. Click to download. Credit to my EOCM friend - Ayohsu for sharing this file

Extract and copy file PocketQuran into folder Program in SD card. Add Command to your Main Script Launchpad, example:

BITMAPBUTTON
x = 420
y = 75
Command = \SDMMC\Programs\PocketQuran\PocketQuran.exe
BitmapNormal = ..\Icons\Quran2.bmp
BitmapPushed = ..\Icons\Quran2.bmp

Pocket Al-Quran
Photobucket

Selamat mencuba dan beramal :)

24 comments:

  1. sifu...password pls...renung2kan dan selamat beramalll..boleh yeekkkk sifu...

    ReplyDelete
  2. ok nizam, check your email :)

    ReplyDelete
  3. salam sifu...yg nihh...boleh tengok n baca full tak...ke macam yg kawan dulu nih...hilang satu baris...kalau boleh boleh baca penuh tu kawan nok jugak nihhh

    ReplyDelete
  4. salam sifu mitos..yang ni still ada gap sket..mmg sama mcm yg sifu punya jugak, cuma kawan ada download yang lain version punya, belum test lagi...kalau berkesempatan malam ni nak try samada boleh run dgn lokatoo...nanti kawan update

    ReplyDelete
  5. Salam...blh sent password x? tq byk2..

    ReplyDelete
  6. ok bro, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  7. Salam bro, saya takde wince tapi nak share some info. Wince dan Windows Mobile share banyak application sama. Software terbaru quran Windows Mobile yang pupular sekarang ni adalah Mushaf Madinah- http://pocketpc.qurancomplex.gov.sa/download
    Boleh cuba tak dan komen sebab InsyaAllah saya sudah booking Exora H-Line jadi nak cuba juga wince nanti.

    ReplyDelete
  8. Salam Afni,

    thanks for sharing, insya Allah saya akan cuba dan post comment disini nanti, Selamat Hari Raya Aidilfitri

    ReplyDelete
  9. Salam bro nak password utk pocket Al-Quran..tq

    ReplyDelete
  10. mun, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  11. salam bro Jimon,

    need paaswor for this pocket quran apps serindit@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Salam Aminuddin, password sent via google friend connect

    ReplyDelete
  13. bro jimon..
    request pwd for this pocket Quran..
    tq..

    ReplyDelete
  14. salam.bagaimana nak install @ upgrade GPS sony ericson satio

    ReplyDelete
  15. Salam, kalau GPS tu guna win ce boleh lah cuba masukkan launchpad, kalau selain tu, mintak maaf saya tak tau :)

    ReplyDelete
  16. @mohd...sony ericson to os dia sama ngan N97....Symbian OS v9.4...so software pun lebih kurang sama....biasa symbian nie pakai garmin mobile XT....

    ReplyDelete