NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Monday, September 19, 2011

M3GPS PAPAGO! ONE (powered by PAPAGO! X8.5) Pada Win Ce 5 GPS Lokatoo

Ada yang tanya..boleh ke software PAPAGO X8.5 ni install pada GPS lokatoo Win Ce 5?? maklum ler set GPS ni spec nya kira dah outdated...So inilah system info untuk Lokatoo A1000 wince 5, RAM pun takat 64Mb

Photobucket

Edit launchpad terus kasik tambah masuk icon X8.5..perghhh dah 13 Navigation Software dalam SD Card 8GB aku ni...ada free space 2GB lagi...reserve untuk Papago X9, hehe

Photobucket

Try launch Papago X8.5...dan...cantekkk....takder masalah...boleh navigate :D

Photobucket

18 comments:

  1. jimon,bagi la link.. nak test kat Lancer OEM double din ni...

    ReplyDelete
  2. link yang aku ada dah tak aktif...nanti aku share kalau jumpa yang lain

    ReplyDelete
  3. Salam,bro, saya nak minta pendapat.Bercadang nak beli GPS gadget ni, boleh tak cadangkan model GPS yang terbaik dengan skrin 5 inci punya dan bateri yang tahan lama.

    ReplyDelete
  4. Salam, pada aku set GPS Lokatoo memang terbaek...jauh lagi bagus dari GPS China made yang lain yang ada kat pasaran sekarang...kalau nak beli, cari kat mudah.my model A1000i

    ReplyDelete
  5. nak gak test kat wince 5 aku nih...tp tak jumpa link

    ReplyDelete
  6. bro jimon, upload ler papago x8.5 tu... share2 ler.

    Me exorian too

    ReplyDelete
  7. Azmi / Zaifull....sabau nanti aku kasik up link :)

    Zaifull...bro Exorian dari kelab mana? Ada no. pendaftaran kelab? boleh dapat special upgrade macam NEXO

    ReplyDelete
  8. aku dah ade software utk papago x8.5...tp blum reti cara nak install

    ReplyDelete
  9. Sazly, refer sini http://myjimon.blogspot.com/2011/09/navigation-test-papago-x85-on-gps.html?showComment=1317019042757#comment-c8587792843574386005

    Azmi, refer sini http://myjimon.blogspot.com/2011/07/m3gps-papago-one-powered-by-papago-x8.html sama jer cara nak install

    ReplyDelete
  10. dah install bole run ...tapi menu seperti Voice Command, Travel Guide, Route Management, Photo dan Video takde...kenapa ?

    ReplyDelete
  11. Tu ko kena tanya Papago sendiri :D

    ReplyDelete
  12. bro jimon cantik launchpad bro... boleh kasi file gps.ini

    ReplyDelete
  13. bro camner nak install kat ce, x reti. newbies

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada dah citer dalam thread kat blog ni...cuba refer posting yang ada label berkaitan GPS i.e GPS Launhcpad, GPS Software, GPS Map Updates

      Delete
  14. dah di godam dan di rojakkan launchpad baru bole run kat lokatoo A1000HD. Kalau dapat launchpad seperti diatas mmg best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni untuk yang biasa jer, res 480X272..kalau masuk kat HD jadi kecik kat screen tu

      Delete