NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Wednesday, July 6, 2011

Godek GPS Syukur

Kali ni partner bergu aku, Syukur plak datang jumpa aku mintak tengokkan GPS dia, tak boleh nak navigate...GPS jenis made in China..

Masa click kat Navigation icon, keluar warning "Please set Navigation path"
Photobucket

Dah tau apa penyakitnya, terus check kat slot micro sd card, tengok-tengok micro sd card dah takde, sure tak perasan tertekan ke terus tercicir..nasib baik aku ada spare micro sd 2GB, masukkan launchpad basic dengan 4 Navi Software, Garmin, Papago X5SE, Papago X8 & iGO Primo...settle boleh guna balik dah :D GPS ni guna com port 1 macam kebanyakan GPS China made yang lain

video

3 comments:

  1. askum..

    saya ada gps sprti encik syukur ni jgk..tetapi saya tidak dpt run Papago x8 (one)..blh saya tahu pa mslhnya..minta bantuan bro jimon
    saya mndpt error ni 0xc0000005

    ReplyDelete
  2. w'salam,

    mungkin ada file error pada software saudara, cuba install dengan software yang lain pulak

    ReplyDelete
  3. kalau A1000 Atlas 3 selalu dot error sebab memory ram x cukup

    ReplyDelete