NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Tuesday, July 5, 2011

Isu M3GPS PAPAGO! ONE (powered by PAPAGO! X8) Pada Win Ce 5 GPS Lokatoo

Ini adalah maklumbalas yang aku terima daripada bro mohzani yang telah mencuba untuk install program PAPAGO X8 pada GPS lokatoo Win Ce 5

Photobucket

So memang pun aku still simpan lagi Lokatoo aku yang lama, A1000 Atlas 3 Win Ce 5, boleh lah test..sayang nak jual..hehe ni guna masa merempit dengan ninja

Edit launchpad kasik tambah masuk icon X8..perghhh sedau tak sedau dah 12 Navigation Software..aku guna SD Card 8GB so takder masalah...banyak lagi boleh isi

Photobucket

Try launch Papago X8...dan....takder masalah..cunz..boleh navigate dengan pantaz :D
Photobucket

Bro mohzani..kalau free boleh datang jumpa aku, nak ajak main badminton sama pun boleh..masa tu kita kasik godek GPS ko yer :)

12 comments:

  1. mmg cunss X8, tp jenoh aku try navigate kuar pegi site...gune SD card 2G & 8G pun same status...smacam A900 x compatible dgn version PaPaGOX8. aku pun heran, kalu gune software com port check, mmg gune com7 baud4800 NMEA utk A900...

    biase sewa bape court maen badminton?? insya-allah lihat schecdule mgu dpan mcm mane... nk dkat pose lps tu nk msuk phase ujg thn, mmg byk site kna settle kan... tu yg plan nk wat friendly, smpai msa x cukp quota. ade pun leh dpt dlm 3-5 org je, itu pun nk kna confirm last minute...

    ReplyDelete
  2. Takper bro, jangan risau..nanti aku tengokkan GPS ko

    Kitorang selalu amik 2 court..so memang puas hati tahap gaban main..hehe tak kisah berapa regu pun..friendly..suka-suka jer :D

    ReplyDelete
  3. bro jimon,dah instal papago x 8 kat lokato 903. semua ok, prob nyer die x dapat detect aku kat ne plak.mcm x de signal,bantu skit bole bro jimon

    ReplyDelete
  4. rasenye mcm cpu utk A900 x mmpu stabilkan resolution & color utk X8 version, kalu nk banding dgn A1000 ada perbezaan pada CPU yang digunakan je.... nanti leh cubela banding kan dgn bro jimon punye A1000, aku dh dh ikhtiar gune baud4800, 9600 same status.

    kalu baud57600 gambar nmpk lbh bsar mcm utk jnis 800x400 punye resolution & plak tu x da option exit....

    yg tensen bile memory low, dh x leh click ape2 & trus hang bepanjangan....

    ReplyDelete
  5. noted bro mohzani, nanti masa kita jumpa aku try carik solution untuk problem ko ni yer

    ReplyDelete
  6. assalam sifu
    leh bagi softwere dan yg berkaitan denganye x
    lame x mengodek nie...

    ReplyDelete
  7. salam bro ringgo, boleh...kena jumpa masa TT

    ReplyDelete
  8. OK.. nanti bile sy free jeh joint TT

    ReplyDelete
  9. bole sy dapatkan software x8 ni? tq

    ReplyDelete
  10. shefrin...boleh try dapatkan kat NaviTotal.com

    ReplyDelete