NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Thursday, August 19, 2010

Launchpad Enhancement For GPS Lokatoo Win CE 5.0

Enhancement terkini dari GPS aku sendiri - theme black ice :)

Menu GPS
Photobucket

Menu Games, ada 10 games..boleh masuk lagi :)
Photobucket

Menu Tools
Photobucket

Exit Menu
Photobucket

amacam? ok tak? Download launchpad

14 comments:

  1. Fuuhhhhh.... cantik tu.. games tu yg aku x leh tahan

    ReplyDelete
  2. haha bang dean...nanti aku updatekan ko punya lokatoo :)

    ReplyDelete
  3. bro jimon...mmg terbaiklaaa...mana nk amik games tu...??? website ??? takpun bro jimon kasik share aje laaa...hehehehe...

    ReplyDelete
  4. hehe nizam..lama menyepii :) nanti aku uploadkan 2nd round utk games...rajin2 jenguk blog ni yerr

    ReplyDelete
  5. salam, naper bila klik icon launchpad di atas, trus divert ke launchpad ce6.0? aku nak enhancement launchpad yg ini n bukannya launchpad 6.0.

    ReplyDelete
  6. salam...yang ni aku cuma bagi idea sahaja apa yang aku buat pada lauchpad aku...so bolehlah viewer design ikut selera sendiri dengan basic launchpad yang aku share tu..harap maklum :)

    ReplyDelete
  7. salam, mcm mana kita nak design launchpad. Adakah di mainpage script? dan bagaimana caranya?

    ReplyDelete
  8. kalau ko tgk kat mainpage script tu..ko boleh trace back background image kat icon folder...jadi sebenarnya ko boleh download mana2 wallpaper dan resize. Untuk lokatoo size background adalah 480 X 272. Pastikan image disavekan dalam format bmp..Try guna software Paint.net

    ReplyDelete
  9. ok bro, aku akan cuba. apa2 nanti aku akan tanya lagi, thanx

    ReplyDelete
  10. SALAM. JIMON. MENARIKLAH enchancement GPS theme black ice ni...boleh aku mencubanya...hihihi.

    minta pwd terima kasih

    ReplyDelete
  11. bro shaari, hehe ni aku punya theme..kalau ko click link tu, ko akan dibawa ke thread launchpad yang ko dah download...cuba design theme sendiri yer :)

    ReplyDelete
  12. terbaekkk....patutla GPS model dari china byk suda masuk pasaran malaysia...sbb leh ada byk option pada display GPS...

    ReplyDelete
  13. nape link download launchpad utk CE6.0, yg type mcm kat ats utk CE5.0 x da sharing ke???

    ReplyDelete
  14. hehehe...nak yang macam tu kita jumpa dan bincang berapa mau offer :)

    ReplyDelete