NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Wednesday, August 11, 2010

Spark Plugs For Exora

Masa Projek Lendat l, kechat ada belikan spark plugs untuk test performance efficiency dengan VS dia yang jenis 150K uf. Dalam tempoh 2 minggu aku guna, VS test ni cukup untuk memberi kepuasan dari segi performance dan FC pada Exora. Bila tukar spark plugs ni, boleh nampak penurunan ketara FC per litre bila aku compare dengan kelajuan yang sama (faktor ini bergantung pada cara pemanduan kita juga)

Info berkaitan Spark Plugs NGK G-Power Platinum dari website NGK

Improved Fuel Efficiency, Lower Emissions, Quicker Starts.
- Fine platinum tip reduces required voltage
- Extremely durable under high heat
- Trivalent Metal Plating - superior anti-corrosion and anti-seizing properties
- Faster starts and quicker acceleration
- Better fuel economy and lower emissions
- Best platinum spark plug at an economical cost

8 comments:

  1. baper beli ni... semlm p beli kat spare part s.buloh... RM55.. mlm td terus pasang... tak try lg...

    ReplyDelete
  2. beli dengan kechat RM50, dah pasang sejak bulan 8 lagi, memang best

    ReplyDelete
  3. Rm 50 tu promotion price ke sifu

    ReplyDelete
  4. tak...kechat memang jual dengan harga tu, kat melaka spare part murah

    ReplyDelete
  5. rasa2 mcm nak mencuba produk spark plug ni...lah pulak..

    ReplyDelete
  6. ko call kechat, nanti dia boleh siap2 belikan, ko balik melaka jer boleh amik ataupun boleh kirim kat bang dean, nanti aku amikkan

    ReplyDelete
  7. Salam, ada part number? Saya dari Singapura.

    ReplyDelete
  8. Mawar Jantan, ni bukan beli kat SC, beli kat kedai spare part luar

    ReplyDelete