NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, March 3, 2012

Success Upgraded GPS Lokatoo A1000 HD

Dengan bantuan sifu mysof akhirnya berjaya upgrade GPS Lokatoo A1000HD ni. Install Launchpad HD inspired by sifu mysof, simple design and solely for GPS software



Actual view launchpad pada set GPS Lokatoo A1000HD



Memang puas hati layan GPS high resolution ni :) bukan auta tapi fakta sebab aku layan 3 sekali GPS sekarang, hehe dari kiri Lokatoo A1000 Win Ce 5 vs A1000i vs A1000HD

16 comments:

  1. memang mengancam sifu :)
    bilalah boleh ketemuan utk berguru nih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe nanti dalam hujung bulan 3 teman wife outstation pi kuantan ngan ganu...leh lah kita tt :)

      Delete
  2. Baguslah Jimon ni... Dah ada yang terbaru, kedua-dua yang lama pun dilayan dengan adil!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sifu mysof, dapat yang baru jangan lupa yang lama....banyak berjasa tu :D

      Delete
  3. salam bro, bila boleh share cara nak install lunchpad, saya dah ada content untuk papago x8.5 800x400. boleh bagitau step by step nak pasang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti saya sharekan untuk next posting...tunggu!!!!

      Delete
  4. fuyooo..dasyat..xsabar ni tunggu launchpad..hehe

    ReplyDelete
  5. salam, boleh tolong saya upgradekan saya punya tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti saya share kan kat blog boleh self-upgrade :) FOC

      Delete
  6. Hehehehe Jimon 3 sekali layan tu ...bila nak tambah 4 cukup had hehehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...adoiii macam kuota bini plak :p tunggu lepas ni lokatoo keluarkan set full HD...haha baru cukup 4

      Delete
  7. salam dak jimon. sy dah try install dalam lokatoo. launchpad jalan, papago x8.5 pun jalan. tp, papago x leh detect satelit sampai ke sudah. saya silap kt mana? mohon bantuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena guna exe file com port 7 untuk detect satelite

      Delete
  8. salam bro....

    tolong upgrade saya punya lokatoo HD satu kali.

    bila datang terengganu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...boleh jer...aku ada kat trengganu 28 & 29 Mac ni..mau tau lebih lanjut email kat aku myjimon@gmail.com

      Delete