NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Monday, August 22, 2011

GPS Upgrade Service For Bro Azlee

Bro Azlee, owner Inspira 2.0 request untuk upgrade kan GPS Lokatoo A1000i dia dengan Launchpad SE 2011. So deal closed, aku pun turun pi sambau micro sd card



Senang nak buat sebab aku pun guna model A1000i, masukkan launchpad...kasi custom made bagi masuk nama owner :)

So untuk lokatoo, software version 4 dah install, cuma kena gi website Lokatoo untuk dapatkan Activation Key, Garmin success run, PaPaGO X5SE success run...exit via Video button untuk ke Launchpad, PowerMap Z9 success run dan iGO Primo pun success run...boleh tengok demo video

video

Nanti aku poskan sd card ni...Insya Allah sebelum raya dapat ler :)

13 comments:

  1. Sd card dah pos guna Pos Ekspress Ref: LG13 147 889 8MY

    ReplyDelete
  2. TQ Bro Jimon.. servis yang melampau pantasnya!!..

    p/s: nak ronda satu melaka time raya test GPS...

    ReplyDelete
  3. Bro Azlee...TQ for the compliment :) Next time kalau free aku roger ko..boleh join TT GPS Nexorian Melaka kat Tom Yam Corner Ayer Keroh..dekat ngan Pejabat Pos Ayer Keroh

    ReplyDelete
  4. slalu makan tengahari kat situ.. kedai hujung lagi satu (opposite end)... tom yam corner tu tak bukak siang... hohoho...

    ReplyDelete
  5. hahaha Tom Yam Corner memang port melepak malam...upgrade GPS tengah malam kat situ memang syok...tenang :D

    ReplyDelete
  6. jimon,wat kan sy punya lokatoo gps leh x? kat umah ada model 1000 ngan 1000i. please...

    ReplyDelete
  7. Popkorn...boleh nanti email kat aku ko nak convert jadi yang macam mana :D

    ReplyDelete
  8. Bro Jimon... bila plan lepak tom yam corner?.. nampaknya ada minat nak belajar tweaking nih... agak2 bleh paham gak lah workings dia.. aku dah tukar launchpad tu pnye layout mengikut citarasa..hehehe... tabley nak post kat sini plak... nanti anta kat email... huhuhu.... kebetulan cuti, tangan gatal..

    ReplyDelete
  9. mungkin jumaat malam ni aku lepak ngan member aku, K.E..nak godek GPS dia...nanti aku roger ko kalau ON..boleh join sekaki :D...haha bagus-bagus ada inisiatif untuk menggodek...wokey nanti share custom version launchpad ko nanti yer...

    ReplyDelete
  10. bro jimon berapa charges sekiranya ada rakan2 yang nak upgrade tetapi tak pandai nak D.I.Y GPS launchpad?

    iaitu senang kata memerlukan khidmat bantuan bro jimon.

    ReplyDelete
  11. boleh bro mdshaari...nanti aku email kat ko yer...

    ReplyDelete
  12. salam, saya pun nak juga. boleh tak poskan sd untuk saya? berapa charge nya. saya baru dapat A1000i lepas beli exora

    ReplyDelete
  13. Salam kakina, boleh request melalui "kontactr me". Nanti saya reply

    ReplyDelete